Kasnäs Caravan: Etelään lomalle

Kasnäs Caravan on Suomen toiseksi eteläisin caravan-alue.

Se avattiin kesällä 2015 ja on avoinna ympäri vuoden. 25 euron vuorokausihintaan sisältyy tänä talvena viereisen kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö.

Kasnäsin saari löytyy Kemiönsaaren eteläpuolelta. Taalintehtaalta matkaa on reilut 15 kilometriä. Kasnäsiin hurauttaa nopeasti perille asti, kun Lövön 473-metrinen silta avattiin vuonna 2011. Alueen 33 ajoneuvopaikkaa on rinteessä avaralla tasanteella. Vinottaisiin taskuihin on helppo parkkeerata. Taskujen välissä on nurmikkoa.

Uudessa huoltorakennuksessa on keskellä keittiö, josta löytyy tiskipaikat, mikroaaltouuni, kaksi pyykkikonetta sekä ruokapöytä. Rakennuksen päädyissä on saunat ja suihku. Kemssantyhjennys on erillisessä rakennuksessa.

Ajoneuvoille on siistit nurmikoilla erotetut taskut. Uusi huoltorakennus on hyvin varusteltu.

Suuri työnantaja

Hotelli Kasnäs avattiin vuonna 2000 ja Kasnäsin kylpylä viisi vuotta myöhemmin. Hotellissa on nelisenkymmentä huonetta. Rivitalomaiset lomahuoneet ovat rinteessä kaarimaisessa muodossa. Jokaisella on omaa rauhaa ja upeat maisemat merelle. Alempaa rinteestä löytyy kokousrakennus.

Rannan vierasvenesatamassa yöpyy kesän aikana 3 500 henkeä. Kylpylävieraita käy keskimäärin sata päivässä.

Kylpylässä on 25-metrinen allas kuntouintiin sekä harjoitteluallas. Lisäksi on lastenallas, poreallas ja kylmävesiallas. Tarjolla on myös hydrospinning- ja hydrobicharjoituksia.

Naisille ja miehille on omat saunansa. Lisäksi löytyvät tilaussauna ja infrapunasauna sekä esimerkiksi solarium, hierontaa, fysioterapiaa sekä kampaamopalveluita. Rannassa on vuokrattavana iso rantasauna kylpytynnyreineen.

Hotellin vieressä on Kasnäs Paviljong. Ravintolassa on 150 istumapaikkaa, baari ja kesäterassi. Vierestä löytyy kaksikin leikkipuistoa sekä rantatori.

Saariston luontoa ja nähtävyyksiä

Caravan-alueen vieressä on Sinisimpukan luontokeskus, joka esittelee saariston luontoa pinnan alta ja päältä. Viereisillä rantakallioilla kiertää geologinen luontopolku.

Hotellin vierestä lähtee yhteysalus Rosalaan. Sen viikinkikeskus on varsinaisesti toiminnassa kesäaikaan, mutta mielenkiintoiset rakennukset ovat siellä talvellakin. Hiittisten saarella on vanha Pyhän Andreaksen puukirkko.

Tulo- tai paluumatkalla kannattaa poiketa Taalintehtaan ruukkimiljöötä ihailemassa.

Kesällä Kasnäsissä on tietenkin enemmän nähtävää ja koettavaa. Satamarannassa on vilkas kesätori. Retkiä järjestetään mm. Örön linnakesaarelle, Bengtskärin majakalle ja Rosalan viikinkikeskukseen.

Kasnas.com

Teksti ja kuvat Antti Henttonen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 1/2017, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Santtioranta meren rannalla, kaupungissa

Santtioranta meren rannalla, kaupungissa

Santtioranta on siisti kodikas leirintäalue meren rannalla. Se on hyvä tukikohta tutustua Uudenkaupungin nähtävyyksiin ja elämään.

Ruissalo sopii aktiiviselle karavaanarille

Ruissalo sopii aktiiviselle karavaanarille

Suomen toiseksi vanhin SF-Caravanin jäsenyhdistys löytyy Turusta. Jäseniä yhdistyksessä on lähes 1 700, joten caravan-alueitakin on yhteensä peräti viisi.

Mussalo on Rengastien tukikohta

Mussalo on Rengastien tukikohta

Mussalon SFC-alue sijaitsee Turun luoteispuolen saaristossa, Taivassalon Mussalossa. Paikka on SF-Caravan Masku ja Ympäristökunnat ry:n hoidossa.