Oppaan käyttöohjeet

Kartan toiminnallisuus

Kartalla näytetään kaikki sivustolla listatut alueet. Jos maantieteellisellä alueella on useita kohteita, kartalla näytetään pallo, joka sisältää sen lähellä olevien kohteiden lukumäärän. Klikkaamalla sinistä palloa kartta kohdistuu alueelle ja näet tarkemmin, missä kohteet sijaitsevat.

Halutessasi voit antaa sivuston käyttää nykyistä sijaintiasi, jolloin kartta kohdistuu automaattisesti sijaintisi kohdalle ja näyttää sinua lähellä olevat alueet. Jos olet tien päällä, sijaintisi päivittyy reaaliajassa kartalla.

Haku

Kartan vieressä olevalla hakukentällä voit hakea aluetta suoraan kirjoittamalla sen nimen. Lisäksi voit hakea kaupunkeja. Kun alat kirjoittaa haluamaasi hakutermiä, haun alapuolella aletaan näyttää tuloksia. Ehdotettua tulosta klikkaamalla kartta kohdistuu kyseiseen alueeseen ja näyttää infolaatikon, jossa olevalla linkillä pääset näkemään kyseisen alueen kaikki tiedot. Jos valitsit haun ehdotuksista kaupungin, kartta kohdistuu kyseiseen kaupunkiin.

Voit suodattaa kartalla näkyviä alueita hakukentän alla olevilla suodattimilla.

Reittihaku

Voit suunnitella kesän reissusi reittihaun avulla. Syötä reittihaun kenttiin lähtöpisteesi (A) tai käytä nykyistä sijaintiasi, ja syötä matkasi määränpää (B). Lähtöpisteenä ja määränpäänä voit käyttää jonkin alueen nimeä tai kaupunkia.

Kun lähtöpiste sekä määränpää on syötetty, reittihaku piirtää reitin kartalle ja näyttää sen varrella olevia alueita 20 kilometrin poikkeamalla reitistä. Hakukenttien alapuolella kartan vieressä listataan kaikki matkalla olevat alueet, lähtöpisteestä lähin alue ensimmäisenä ja kauimpana oleva alue viimeisenä.

Reittihaku näyttää myös matkan ja arvion matkan kestosta (ilman välipysähdyksiä). Voit lähettää reitin omaan laitteeseesi muokkausta ja tarkempaa navigointia varten.

Reittihakua voi hyödyntää myös vierailemalla haluamasi alueen sivulla ja klikkaamalla oikeassa laidassa olevaa ”suunnittele reittisi” -linkkiä, jolloin määränpääksi muodostuu automaattisesti alue, jonka sivulla linkkiä klikkasit.

Yksittäisen alueen sivu

Yksittäisen alueen sivulla näet alueen yhteystiedot, yleiset tiedot, hinnat ja lyhyet esittelyt. Lisäksi sivulla näkyy tällä alueella tällä hetkellä vallitseva säätila sekä viiden päivän ennuste.

Esittelyn yläpuolella näytetään symbolit, jotka kuvaavat alueen palveluita. Jos symbolin alapuolella on numero, se merkitsee lukumäärää tai etäisyyttä. Symbolin selitteen näet viemällä hiiren haluamasi symbolin päälle.

Alueen esittelyn alla näkyy myös lähellä olevien aktiviteettien sekä nähtävyyksien esittelyjä, joita klikkaamalla pääset tutustumaan niihin tarkemmin.

Pääset lukemaan alueesta jätettyjä arvioita sivun loppuosassa.