Ruissalo sopii aktiiviselle karavaanarille

Ruissalon leirintäalue palvelee talvella SF-Caravan Turku ry:n SFC-alueena.

Suomen toiseksi vanhin SF-Caravanin jäsenyhdistys löytyy Turusta. Jäseniä yhdistyksessä on lähes 1 700, joten caravan-alueitakin on yhteensä peräti viisi. Sopimusalueita ovat Kallionokka, Livonsaari ja Lemmi-Caravan ja omia alueita Kesäniemi ja Ruissalon talvialue. Kolme viimeksi mainittua ovat Turun läheisyydessä ja sopivat hyvin Turussa vieraileville turistille.

Ruissalon leirintäalueen ympäristö tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja talviuintiin. Ruissalon Saaronniemessä on saunarakennus Löylyveljille ja -siskoille. Avantouimareiden vuorot ovat neljänä päivänä viikossa: tiistaina ja torstaina kello 15–19.45 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 12–17. Uimareiden kertalippu maksaa viisi euroa.

Saukonniemen Saukkojen talviuintipaikka löytyy myös Ruissalosta. Hekin pulahtavat neljästi viikossa.

Karavaanareille lämpiää sauna talvisaikaan viikonloppuisin.

Ohutnahkaisemmat uimarit voivat suunnata leirialueelta noin kilometrin päähän Ruissalon kylpylään. Uima- ja liikunta-altaiden veden lämpötila on 27 astetta. Ellei sekään riitä, voi siirtyä 35-asteiseen porealtaaseen. Jos sekin tuntuu vielä viileältä, voi käydä välillä ulkona meressä. Tämän jälkeen altaan vesi tuntuu taas lämpimältä…

Allasosaston yhteydessä on myös solarium ja baari. Kylpylä on auki päivittäin kahdeksasta iltayhdeksään.

Ruissalo talvella karavaanareilla

Kesäaikaan Ruissalon leirintäalue on kaupungin hoidossa, jolloin toimistorakennus on heti portilla. Talvella telttailualue on suljettu. Nyt pitää ajaa rohkeasti alueen perälle, lähelle kesäkahvilaa. SF-Caravan Turun ry:n toimisto löytyy vaunualueen suulta vanhasta Matkaaja-vaunusta. Talvikaudella isäntänä toimii Matti Vainio. Jos hän ei ole paikalla, vaunun ilmoitustaululta löytyy puhelinnumero, ja ohjeet omatoimiseen leiriytymiseen saa puhelimitse. Ilmoitustaululla on postilaatikko matkustajailmoituksille.

Talvella karavaanareiden käytössä on pienempi huoltorakennus. Se löytyy läheltä toimistovaunua. Hiljattain remontoidussa rakennuksessa on vessat, suihkut sekä keittiö astianpesutiloineen. Kemssantyhjennys ja ajokaivokin ovat käytössä.

Vaunupaikat ovat pääosin asvaltoiduilla alueilla. Matkailuajoneuvoille on helppoja taskuja tai pensailla rajattuja alueita, joihin on helppo peruuttaa. Muutamia paikkoja on keskellä vaunualuetta metsikön suojassa. Sähköpaikkoja on yhteensä 75.

Varsinaista tapahtumakalenteria Ruissalossa ei ole, mutta alueella järjestetään usein kausipaikkalaisten toimesta ohjelmallisia viikonloppuja sisältäen muun muassa karaokea.

Bussi 8 ajaa säännöllisesti Ruissalosta Turun keskustaan. Illalla bussit lähtevät kylpylähotellilta.  Viimeinen bussi Puutorilta takaisin Ruissaloon starttaa kello 23.30.

 

Teksti ja kuva: Antti Henttonen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 1/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Historian siipien havinaa Kuusistossa

Historian siipien havinaa Kuusistossa

Turun eteläpuolella sijaitsevasta Kuusiston saaresta löytyy 1200–1300-luvun vaihteessa perustetun katolisen kirkon linnan rauniot, jossa pitivät aikoinaan leiriä sotilaat ja kauppiaat. Piispanlinna purettiin uskopuhdistuksen aikaan Kustaa Vaasan käskystä.

Kesäniemi toimii ympäri vuoden

Kesäniemi toimii ympäri vuoden

SF-Caravan Turku ry:n Kesäniemi sijaitsee Turun pohjoispuolella Kustavintien varrella, noin 45 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Yhdistyksellä on käytössään viisi caravan-aluetta.

Santtioranta meren rannalla, kaupungissa

Santtioranta meren rannalla, kaupungissa

Santtioranta on siisti kodikas leirintäalue meren rannalla. Se on hyvä tukikohta tutustua Uudenkaupungin nähtävyyksiin ja elämään.