Lapsiperheille ja tanssin ystäville

Valasranta on SF-Caravan TL Pyhäjärvi ry:n alue, jonka hyvästä tasosta kertoo Vankkurihymiö-tunnus.

Valasranta sijaitsee Pyhäjärven eteläpäässä, Kallionokan kanssa lähes vierekkäin.

Alue on talkoilla hoidettu ja toimii isäntäperiaatteella. Vilkkaampina kuukausina isäntiä tarvitaan kaksittain.

– Isoa saunaa on remontoitu talven aikana, ja se valmistuu vapuksi, yhdistyksen puheenjohtaja Mira Kulmala-Sjöman kertoo.

Maksuton uikkarisauna lämmitetään kesäaikaan joka ilta, sekä keskikesällä myös sunnuntaisin päivällä kello 10–12.

– Tänä keväänä valmistuu myös tilaussauna. Perhesauna sijoittuu ison saunan ja lasten mökin lomaan, saman saunapolun varteen, Kulmala-Sjöman jatkaa.

Valasrannan uimapaikat ovat hyvät. Ranta on matala ja hienohiekkaista pohjaa riittää koko alueen pituudelta. Ranta jatkuu caravan-alueen vieressä yleisenä uimarantana. Caravan-alueen perältä löytyy koirillekin oma uimaranta.

Hyvät ja siistit huoltotilat

Huoltorakennuksen toisessa päässä on keittiö, jossa on mikro, jääkaappi sekä pöytiä ruokailuun. Suihkut löytyvät saunan yhteydestä. Toinen tiskipaikka on lähellä porttia toimiston vieressä, toinen keskemmällä aluetta samassa rakennuksessa toisten vessojen kanssa.

Huoltorakennuksen ja ison grillimökin lähellä on iso leikkialue kiipeilypaikkoineen ja keinuineen. Kentälle on tullut uusia telineitä. Alueella on myös esterata keppihevosille.

– Sadepäiviä varten kokoontumistilasta löytyy viihdykettä lapsille ja nuorille, mutta toki aikuisetkin voivat käydä pelaamassa esimerkiksi lautapelejä. Rakennuksessa on juuri tehty pintaremonttia.

Alueen kesäkioskissa saa suut makeaksi. Valikoimassa on ”karkit, jäätelöt, riksut ja raksut”.

Paljon rantapaikkoja

Valasrannan caravan-alue on pitkulainen rannan suuntaisesti. Millään muulla Pyhäjärven alueella ei pääse leiriytymään niin lähelle vesirajaa kuin täällä. Järvenrantapaikkoja on runsaasti, eikä yhdeltäkään paikalta ole veteen kovin pitkää matkaa. Paikkoja on yhteensä 120, kaikki sähköllä.

Alue ei ole ympärivuotinen, mutta kausipaikkalaiset voivat jättää halutessaan vaunun talvehtimaan edulliseen hintaan.

Alueen vieressä on Yläneen VPK:n isännöimä tanssilava, jossa järjestetään tansseja kesäaikana joka lauantai-ilta. Kesällä 2024 järjestetään Suomen suurin lavatanssileiri 19.–28. heinäkuuta.

Caravan-alueen lähistöltä löytyy luontopolku, ja yksi Kuhankuonon retkeily- ja pyöräilypoluistakin kulkee aivan alueen vierestä.

Valasrannan portit avautuvat vappuna, ja alue on avoinna syysloman loppuun. Syyslomaviikolla on ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Juhannuksena järjestetään pienimuotoisia kilpailuja, ja elokuussa vietetään rosvopaistijuhlia.

Alueella on hyvät marjastus-, sienestys- ja kalastusmahdollisuudet.

Sfcvalasranta.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Vankkuri-Vehmaalla on toimintaa ympäri vuoden

Vankkuri-Vehmaalla on toimintaa ympäri vuoden

SF-Caravan Raision seutu ry on perustettu vuonna 1982. Yhdistys toimii aktiivisesti ja se myös ylläpitää talkoovoimin ja hyvässä hengessä yhdistyksen jäsenaluetta Vankkuri-Vehmasta.

Merellinen ympäristö houkuttelee Salorantaan

Merellinen ympäristö houkuttelee Salorantaan

Saloranta oli menossa jo osin tärviölle, mutta vuonna 2010 alueen vuokrasi SF-Caravan Naantali ry. Yhdistys on tehnyt valtavasti töitä alueen kunnostamisessa.

Zoolandia on sopiva leikkimielisille

Zoolandia on sopiva leikkimielisille

Zoolandian laajasta puuhapuistosta löytyy huvipuistolaitteita, kotieläinpiha, sisäleikkipaikkoja sekä virvokkeita, jäätelöä… Puuhapäivän jälkeen yövytään viereisellä caravan-alueella. Zoolandian omalle leirintäalueelle sähköpaikoille mahtuu parkkeeraamaan 50 matkailuajoneuvoa.