Salakalliossa tanssitaan edelleen

Salakallio Caravan sijaitsee Halikossa, joka kuuluu nykyisen Salon kaupunkiin.

Salakalliota isännöi urheiluseura Halikon Hakoniskat ry. Alueisännät ovat paikalla läpi vuoden.

Alueella tehdään yhteistyötä SF-Caravan Salon seudun kanssa esimerkiksi erilaisten treffien järjestelyissä. Treffejä alueella onkin vuoden mittaan useita. Salakallio sopii kokoontumisiin hyvin, sillä kovapohjaiselle alueelle on helppo tulla suuremmallakin matkailuautolla tai yhdistelmällä.

Caravan-alueen kokonaispinta-ala on kuusi hehtaaria. Kausipaikkalaisia Salakalliossa on noin 100.

Lähdelampi keskellä aluetta

Alue on nykyisin tasaista hiekkakenttää, mutta rehevyyttä tuo hiekkapohjainen lampi jonka kirkas vesi pulppuaa lammen pohjan lähteistä.

– Tämä oli ennen kauttaaltaan mäntymetsää. Hiekanoton ja maisemoinnin jälkeen alue on varsin vähäpuustoista, kertoo SF-Caravan Salon seudun puheenjohtaja Sinikka Koivunen.

Lammen rannalta löytyy tietenkin sauna ja suuri terassi. Naisille ja miehille on omat pukeutumistilansa ja pesuhuoneensa. Sauna on yhteinen ja toimii uikkarisaunana. Pesu- ja pukuhuoneet remontoitiin vuonna 2009.

Saunaranta on matala ja sopii uimapaikaksi kaikenikäisille. Talvella avanto pidetään auki pumpuilla kovillakin pakkasilla.

Saunarakennuksen yhteydessä on pieni takkatupa, tiskipaikka, wc:t miehille ja naisille sekä vesipiste, joita on kesällä muuallakin alueella. Porakaivon vesi on hyvälaatuista.

Alueisännät ovat saaneet puisen etuteltan, mutta he ovatkin alueella läpi vuoden.

Tanssilavaa voi vuokrata

Toimisto löytyy parinkymmenen metrin päästä. Se on puisessa ”etuteltassa”. Toiselta puolelta lampea löytyy ikkunallinen grillimökki, tanssilava, ravintolarakennus sekä wc-rakennus.

Tanssilava ei ole enää yleisessä käytössä, mutta lavalla tanssitaan aina suurempien tapahtumien yhteydessä.

– Tapaamia on hiihtolomaviikolla, pääsiäisenä, vappuna, silakkatreffeillä sekä uutena vuotena, Sinikka Koivunen tarkentaa.

Tanssilavaa voi myös vuokrata vaikkapa omiin juhliin. Ensimmäiset treffit Salakalliossa järjestettiin vuonna 1978. Viime vappuna juhlittiin alueella yhdistyksen 40-vuotista taivalta.

Tanssilavan läheisyydessä on ravintolarakennus, niin sanottu iso takkatupa. Sitä käytetään suurempien tapahtumien yhteydessä ja talvilämpimänä joulun- ja uudenvuodenjuhliin. Kausipaikkalaiset pitävät tuvassa omia musiikki- ja tanssi-iltojaan, jonne kaikki vierailijatkin ovat tietenkin tervetulleita.

Ravintolarakennuksen vieressä on wc-rakennus. Siihen mahtuu 10 vessaa, joista kaksi on invakäyttöön.

Ison takkatuvan vierestä löytyy lasten leikkipaikka, jossa on keinuja, karuselli, leikkimökki ja paljon hiekkaa.

Salakallio sijaitsee kuivalla hiekkaisella kankaalla. Ympäristöstä löytyy paljon hyviä lenkkimaastoja, luontopolkuja ja koiranulkoilutusmaastoja. Uhrilähteeltä, 1,7 kilometrin päästä, saat taatusti raikasta lähdevettä.

Salakallio.fi

Teksti ja kuvat Antti Henttonen, Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 4/2017, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Monipuolinen ja laadukas Rairanta

Monipuolinen ja laadukas Rairanta

SF-Caravan Vakka-Suomi ry:n oma alue, Rairanta, sijaitsee noin seitsemän kilometriä Uudenkaupungin eteläpuolella. Alueella on monipuoliset ja laadukkaat huoltorakennukset sekä hienot tilat oleskeluun ja tapahtumien järjestämiseen.

Rauhaa merenrannassa – Pyhäranta Camping

Rauhaa merenrannassa – Pyhäranta Camping

Alueelle ajellessamme poikkeamme ensin tutkimaan viereisen Pyhämaan historiallisia nähtävyyksiä. 1600-luvulla rakennettu hirsinen uhrikirkko on täynnä maalauksia – lattiasta kattoon.

Leporanta uudistuu ja kehittyy jatkuvasti

Leporanta uudistuu ja kehittyy jatkuvasti

Virallisesti SF-Caravan Liedon seutu juhlii syntymäpäiviään maaliskuussa, epävirallisemmin sitten syksyllä. Yhdistyksen oma alue Leporanta valittiin vuonna 2012 Vuoden SFC-alueeksi.