Kesäniemi toimii ympäri vuoden

Meren rannassa sijaitsevan Kesäniemen caravan-paikat on sijoitettu loivaan metsärinteeseen.

SF-Caravan Turku ry:n Kesäniemi sijaitsee Turun pohjoispuolella Kustavintien varrella, noin 45 kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Yhdistyksellä on käytössään viisi caravan-aluetta. Turun seutuvilla toimivista alueista ympärivuotisia ovat Kesäniemi sekä Lemmi-Caravan Mynämäellä.

Kesäniemen laajahko caravan-alue on meren rannalla loivassa metsäisessä mäenrinteessä. Ensi näkemältä vaunuja alueella on vähän. Paikat jakautuvat kuitenkin usealle puuston rajaamille alueille, joilta löytyy omaa rauhaa.

Alueella on yhteensä 120 matkailuajoneuvopaikkaa, kaikki sähköllä. Kausipaikkalaisia on seitsemisenkymmentä. Mäenrinteeseen on pengerretty uusia paikkoja myös vierailijoille. Aivan meren rannassa vaunuja ei ole. Ranta-alue on rauhoitettu saunomiseen ja uimiseen sekä venerannaksi.

Vuonna 1998 valmistunut talousrakennus on melko keskellä aluetta. Siitä löytyvät hyvät vessat ja suihkut sekä astian- ja pyykinpesutilat. Toisessa päässä on sali sekä tv, videot, stereot ja pöytätennis. Päärakennuksessa on myös toimisto ja kioski, jonne kausipaikkalaisilla on varsinkin kesäaikaan tapana kokoontua porukalla kahville.

Uudenkarhea leikkikenttä

Talousrakennuksen vieressä on iso leikkialue lapsille. Se uusittiin kesällä 2018. Vessarakennuksen yhteydessä on kemssantyhjennyspaikka ja ajokaivo. Uuden huoltorakennuksen pitäisi valmistua ensi keväänä. Siihen tulevat vessat ja suihkut sekä uusi paikka kemssantyhjennykseen. Tällöin vanha vessarakennus puretaan.

Ylimpänä mäen harjanteella on tanssipaviljonki Ylä-Lysti. Sen vieressä on grillikatos,  joka pahimmalla talvikelillä voi olla hieman vilpoinen. Alueelta löytyy myös laavu.

Komea saunarakennus sijaitsee alueen laidalla, ja siellä ovat naisten ja miesten saunat. Sauna on harmillisesti hieman kaukana rannasta, mutta se ei niinkään talvella häiritse. Rannassa on kuitenkin  telttasauna, jossa saa myös hyvät löylyt. Telttasauna toimii itsepalveluperiaatteella, sillä sen voi lämmittää kuka tahansa. Uikkarisaunassa miehet ja naiset saunovat yhdessä.

Kaislikkoon on ruopattu uimaranta. Rannassa on hyvä uimalaituri ja hiekkapohja sekä talvella avanto. Toisaalla rannassa on veneranta, jossa on kesällä soutuveneitä sekä laiturit omille veneille. Rannasta löytyy myös savustuspaikka, joka on ahkerassa käytössä.

SF-Caravan Turku ry järjestää vuosittain useita erilaisia tapahtumia ja kursseja pääasiassa Kesäniemessä. Yhdistys isännöi myös vuosittain Turun Caravan shown treffejä Turun Messukeskuksen alueella tammikuussa.

Teksti ja kuva: Antti Henttonen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 1/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Pistäydy saaristoon Sarapistossa

Pistäydy saaristoon Sarapistossa

Salmen vastarannalla näkyy suuri Kemiön saari. Sarapiston alkuperäinen vaunualue sijaitsee rantarinteessä kauniissa männikössä.

Harvaluoto on jo yli nelikymppinen

Harvaluoto on jo yli nelikymppinen

Harvaluoto ei ole läpikulkureitillä, mutta sinne on kuitenkin mukava ajella hyväkuntoista tietä pitkin maaseutu- ja saaristomaisemia ihaillen. Perillä odottaa viiden hehtaarin siisti virkistysalue.

Leporanta uudistuu ja kehittyy jatkuvasti

Leporanta uudistuu ja kehittyy jatkuvasti

Virallisesti SF-Caravan Liedon seutu juhlii syntymäpäiviään maaliskuussa, epävirallisemmin sitten syksyllä. Yhdistyksen oma alue Leporanta valittiin vuonna 2012 Vuoden SFC-alueeksi.