Pielisellä Paalasmaa Camping

Paalasmaa Camping sijaitsee Paalasmaan saaren eteläpäässä, keskellä kauneinta Pielisen järveä.

Juuassa sijaitseva Paalasmaan saariston kolme suurinta saarta ovat Paalasmaa, Toinensaari ja Kolmassaari. Nämä kolme saarta yhdistyvät silloilla ja teillä. Saaristoon ja leirintäalueelle päästään upeaa maisematietä pitkin. Tie on hyvää asvalttitietä ja lossilla pääsee joutuisasti Paalasmaalle ympäri vuorokauden.

Paalasmaa on Suomen korkein saari, sillä saaren korkein huippu on 225,2 metriä meren pinnasta. Saaren korkeimmalle kohdalle on rakennettu puinen näköalatorni, josta aukeaa komea maisema saaristoon ja aina Kolille saakka. Tornille johtaa autotie ja sinne voi myös patikoida Paalasmaan leirintäalueelta. Matkaa tornille kertyy noin kolme kilometriä.

Juukaan on pääsaarelta noin 15 kilometriä.

Leirintää rantamaisemassa

Paalasmaa Camping sijaitsee kauniissa rantamaisemassa rauhallisella paikalla. Leirintäalue on hyvin hoidettua nurmikenttää ja kangasmaastoa.

– Tyypillinen asiakas meillä on karavaanaripariskunta, joka tulee matkailuauton tai -vaunun kanssa ja viipyy yhdestä kolmeen päivään. Melko omavaraisiahan nuo ovat, mutta kyllä yleensä pistäytyvät iltakaljalla terassilla, alueen omistaja Erkki Saarimaa kertoo.

Yhdistetty kesäkahvila sekä vastaanotto ovat avoinna kesäkuun alusta elokuun loppuun päivittäin. Asiakaspaikkoja kahvilassa ja terassilla on yhteensä 60.

Alueella on kahdeksan leirintäaluemökkiä ja 30 sähköpaikkaa matkailuajoneuvoille sekä kaksi rantasaunaa. Muita palveluita ovat grilli- ja keittokatos sekä kemssantyhjennyspaikka sekä wc- ja suihkutilat. Mökeissä on sähkölämmitys, keittomahdollisuus, astiat, vuodevaatteet, osassa mökeistä myös jääkaappi.

Rannassa on hyvä uimaranta sekä leikkipaikka lapsille. Vuokrattavissa on myös veneitä ja kanootteja. Lemmikit ovat tervetulleita alueelle.

Näkötornista näkee pitkälle

Paalasmaan saarella on noin 140 asukasta, mutta kesäaikaan väkiluku kasvaa huomattavasti, sillä saaristossa on runsaasti yksityis- ja vuokramökkejä.

Paalasmaan Campingilla järjestetään Juuan kunnan perinteinen, Suomen suurimmaksi mökkiläistapahtumaksikin kutsuttu Mökkiläispäivä lauantaina 21. heinäkuuta kello 11–15. Päivän ohjelmassa on muun muassa tukkilaisnäytös, karaokeklubin musisointia ja lasten ongintakilpailu. Juuan kunta tarjoaa jälleen päivän aikana rantakalakeittolounaan pullakahveineen. Tapahtumaan on ilmaiskuljetus Juuan kylältä. Viime vuonna tapahtumassa tarjottiin noin 1 800 keittoannosta.

Toinen suosittu tapahtuma on Juuka-uistelu heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna. Erkki Saarimaa kertoo, että tapahtumat vetävät porukkaa myös lähistön mökeiltä.

– Osa tulee tapahtumiin ympäri Juukaa ja myös veneellä mantereelta. Tietysti juhannuksena meillä on myös aika vilskettä. Silloin poltetaan kokkoa ja lauletaan karaokea, Saarimaa lisää.

Teksti ja kuvat Pirjo Rättyä. Artikkeli julkaistu Caravan-lehdessä 4/2018, Caravan-lehti.fi

 

Lue myös nämä esittelyt

Koli Freetime Kolin kainalossa

Koli Freetime Kolin kainalossa

Koli Freetime on rauhallinen ja kotoisa matkailukeskus Kolin kainalossa. Keskelle kauneita Pohjois-Karjalaa sijoittuva Koli Freetime tarjoaa mökki-, huone- ja huoneistomajoitusta sekä leirintämajoitusta ympäri vuoden.

Rauhaisa Rekiniemi

Rauhaisa Rekiniemi

Rekiniemi on puustoista rantamaisemaa ja se on kooltaan noin neljä hehtaaria. Caravan-paikkoja on rakennettu eri tasoihin.

Lääkärin pihapiiristä leirintäalueeksi

Lääkärin pihapiiristä leirintäalueeksi

Rääkkylässä sijaitsevalla Koivuniemellä on pitkät perinteet leirintäalueena. Riitta Ward on toiminut alueen yrittäjänä jo vuodesta 2001.