Rauhaisa Rekiniemi

Jauhiaisen rannalla Vuonislahden kylässä sijaitseva SFC-Rekiniemi on perustettu vuonna 1982 vanhaan hiekkamonttuun.

Rekiniemi on puustoista rantamaisemaa ja se on kooltaan noin neljä hehtaaria. Caravan-paikkoja on rakennettu eri tasoihin.

Alue on siisti ja näkee selvästi, että sen hoitamiseen uhrataan aikaa. Kesäaikaan talkoolaisten lisäksi alueella häärää myös yksi palkattu henkilö.

SF-Caravan Pielisen Karjala ry:n puheenjohtaja Aulis Nevalainen on ylpeä siististä alueesta.

– Sesonkiaikaan meillä viedään saunan lauteet ulos kahdesti viikossa ja sauna pestään perusteellisesti. Välillä vieraat empivät, että uskaltaako noin siisteihin tiloihin mennäkään, hän kertoo.

Sauna on uudistettu muutamia vuosia sitten ja rakentamisessa huomioitiin myös liikuntarajoitteiset. Saunavuorot ovat perinteiseen tyyliin miehille ja naisille, mutta myös perhesaunavuoroja järjestyy.

Kausipaikkalaiset ovat eri puolilta Suomea ja osa heistä on viihtynyt alueella jo yli 30 vuotta.

Vieraille on varattuna paikat lähimpänä rantaa, jota on raivattu toissa keväänä.

Peruspalvelut kunnossa

Alueella on 112 sähköpaikkaa. Alueella on isäntäpäivystys päivittäin kesällä, muulloin Rekiniemi on omatoimialue.

Huoltorakennuksessa ovat wc:t, tiskauspaikka, inva-wc ja -suihku, kemssantyhjennys sekä kolme suihkua. Rakennuksesta löytyvät myös muun muassa myös vesipiste, pyykinpesu- ja kuivauslaitteet. Vieressä on ajokaivo. Saunan päädyssä on wc sekä kesäaikaan tiski- ja käsipyykkäyspaikka.

Grilli sijaitsee saunarannan tuntumassa ja myös rannassa on ruoanlaittomahdollisuus. Grillillä voi viettää iltaa, eivätkä istuskelijat häiritse ketään. Kesäaikaan oleskelutilaa löytyy Majasta, jossa pidetään myös kokouksia ja tilaisuuksia. Majassa on myös televisio.

Kalastajien paratiisi

Rekiniemessä on paljon kalastajia, joten myös savustuspönttöjä löytyy useampia. Savustusta varten on oma, hyvin varusteltu majansa. Myös kalanperkauspaikka rannasta löytyy. Alueella on uistelulupa vuorokausikävijöille. Verkko-, katiska-, sekä vuosi- ja kausipaikkalaisten tulee hankkia henkilökohtainen kalastuslupa. Käytettävissä on neljä venettä pelastusliiveineen ja lapsia varten on polkuvene.

Vuonislahdessa on muutamat lavatanssit kesäaikana sekä kesätori lauantaisin tanssilavan edustalla.

Kylän keskellä kylätalossa toimii ruoka- ja kahvilapaikka Soroppi, jossa järjestetään näyttelyitä ja tapahtumia. Kestikievari Herraniemi sijaitsee noin 500 metrin päässä Rekiniemestä.

Talvella Rekiniemessä nautitaan pilkkimisestä ja hiihtämisestä. Myös jääluistelurata houkuttaa. Jäätie Kolille tuo alueelle talvella paljon lapsiperheitä.

– Pari viimeistä vuotta osoittavat, että talvimatkailu on lisääntynyt ja että matkailijoissa on selvästi enemmän lapsiperheitä. Perinteisesti talkoolaiset ovat eläkeläisiä, joilla on aikaa puuhastella, mutta lapsiperheet tuovat alueelle enemmän elämää, Nevalainen lisää.

Pielisenkarjala.fi

Teksti ja kuvat Pirjo Rättyä. Artikkeli julkaistu Caravan-lehdessä 4/2018, Caravan-lehti.fi

 

Lue myös nämä esittelyt

Pielisellä Paalasmaa Camping

Pielisellä Paalasmaa Camping

Juuassa sijaitseva Paalasmaan saariston kolme suurinta saarta ovat Paalasmaa, Toinensaari ja Kolmassaari. Nämä kolme saarta yhdistyvät silloilla ja teillä.

Puhtaan ja kirkkaan veden äärellä

Puhtaan ja kirkkaan veden äärellä

Mäntyrannan lomakylä sijaitsee Kiteen kunnassa Kesälahden pitäjän alueella. Telttailu hiekkarannalla kirkasvetisen Saimaan Puruveden rannalla alkoi jo 1960-luvulla.

Nostalginen Timitraniemi

Nostalginen Timitraniemi

Timitraniemen maasto on monipuolista, osin puistomaista männikköä ja nurmialueita. Vaunupaikat sijaitsevat pääosin rannalla ja jokirannan vaunualueelta on suora näkymä Lieksan satamaan.