Paksuniemi tulvii hyvää energiaa

Rääkkylässä sijaitseva Paksuniemi on monipuolinen ja viihtyisä caravan-alue vierasvenesataman yhteydessä.

Paksuniemen kymmenes toimintavuosi starttasi keväällä vapun vietolla. Yrittäjät Jouni Honkanen ja Tomi Helanne olivat yllättyneitä viikonlopun suosiosta.

– Meidän kymmenes vappubrunssimme oli menestys! Satamaravintolan ruokalista uusitaan vuosittain. Ideoita on syksyllä aina paljon, ja tammikuussa lista alkaa olla valmis, Jouni Honkanen kertoo.

130-paikkainen Satamaravintola tarjoaa kahvila-konditoriatuotteiden ja jäätelöannosten lisäksi myös pitsoja, salaatteja, burgereita, grillimenu- ja à la carte -aterioita. Ravintolan isolla terassilla kelpaa esimerkiksi maistella Paksut pojat -olutta tai -siideriä. Ravintolasta juomia myydään myös ulos.

– Tänä vuonna meillä on tarjolla muun muassa Kievin kanaa, jossa on mehevä yrttitäyte ja kevyt kuorrute. Se oli menestys jo vappuna. Lähistön uudelta Kalatehtaalta tulemme saamaan tuoretta kalaa, joten tarjonnan mukaan saatavilla on myös päivän kalaa, hän jatkaa.

Perjantaisin ravintolassa on Singa-karaoke, ja tulossa on myös live-esityksiä. Esimerkiksi 13. elokuuta lavalla nähdään Tuhmat tädit, ja kauden päättäviin venetsialaisiin on buukattu Meiju Suvas.

Ravintolassa on lisäksi kierrätyskirjasto ja päivän lehdet luettavissa.

Monipuolinen satama-alue

Paksuniemen satama-alue on monipuolinen keskus, josta löytyy muun muassa Satamapuoti, Myllymuseo taidegallerioineen, Paksuniemen kesäteatteri sekä koirapuisto. 15 sähköistettyä caravan-paikkaa ovat rannan tuntumassa.

– Tulevalle kaudelle saamme 20 uutta sähköpaikkaa, ja vanhoja sähköistyksiä uusitaan, Honkanen jatkaa.

Perinteinen puusauna ja rantasauna ovat vuokrattavissa, ja perjantaisin kello 19.30–22.30 talo tarjoaa kaikille majoittujille ilmaisen saunavuoron.

Veneiden ja matkailuajoneuvojen lisäksi Paksuniemessä voi majoittua myös vanhaan meijeriin remontoidussa Meijerin majatalossa tai aittamajoituksessa. Majatalossa on tarjolla neljä eri teemahuonetta.

– Olemme saaneet majataloon ensimmäiset varaukset jo tammikuussa. Viime vuosi oli kyllä kaikkien aikojen vilkkain, ja uskomme, että tästäkin kaudesta tulee ennätyksellinen. Nyt matkaillaan kotimaassa, ja etenkin caravan-matkailu on kovassa nosteessa. Veneitäkin käy, mutta ne ovat vähän vanhemman väen suosiossa. Nuoremmat valitsevat mieluummin matkailuajoneuvon.

Paksuniemi on ympäristöystävällinen Roope-satama, ja vuonna 2013 se on palkittu vuoden vierassatamana ja vuonna 2016 Rääkkylän vuoden yrittäjinä.

Honkanen kertoo, että heillä asiakkaita palvellaan sydämellä. Asiakkaat palaavat myös hyvin usein takaisin.

– Vuosittain meillä käy 15 000–20 000 asiakasta, jotka ovat pääasiassa matkailijoita. En tiedä, onko koronavuoden ilmiöitä vai mitä, mutta minusta yhteisöllisyys ja toisistamme välittäminen on viime aikoina lisääntynyt. Ja se on pelkästään ihana asia.

Paksuniemi.com

Teksti ja kuva: Pirjo Rättyä

Lue myös nämä esittelyt

Pielisellä Paalasmaa Camping

Pielisellä Paalasmaa Camping

Juuassa sijaitseva Paalasmaan saariston kolme suurinta saarta ovat Paalasmaa, Toinensaari ja Kolmassaari. Nämä kolme saarta yhdistyvät silloilla ja teillä.

Nostalginen Timitraniemi

Nostalginen Timitraniemi

Timitraniemen maasto on monipuolista, osin puistomaista männikköä ja nurmialueita. Vaunupaikat sijaitsevat pääosin rannalla ja jokirannan vaunualueelta on suora näkymä Lieksan satamaan.

Kaupunkilomalle Joensuuhun

Kaupunkilomalle Joensuuhun

Nykyisin kaupunkileirintäalueet ovat vähenemään päin, kun keskustojen lähellä olevia tontteja himoitaan muuhun käyttöön. Keskustojen lähellä olevat leirintäalueet kuitenkin piristävät kaupungin liike-elämää.