Kaupunkilomalle Joensuuhun

Joensuun Linnunlahden caravan-alue sijaitsee mukavasti kävelymatkan päässä keskustasta.

Nykyisin kaupunkileirintäalueet ovat vähenemään päin, kun keskustojen lähellä olevia tontteja himoitaan muuhun käyttöön. Keskustojen lähellä olevat leirintäalueet kuitenkin piristävät kaupungin liike-elämää.

Joensuun Linnunlahden leirintäalueella on ikää satakunta vuotta.

– Alue on ollut toistakymmentä vuotta yksityisomistuksessa, kertoo paikan nykyinen omistaja Eero Saastamoinen.

Alueen huoltorakennukset ovat 1970-luvulta, mutta niitä on huollettu säännöllisesti. Ympärivuotiset huvilat ovat uudempaa tekoa.

Linnunlahden Caravan & Camping -alue on melko laaja. Festarien aikaan sinne mahtuu satoja telttoja. Ilosaarirockin aikana nurmialueet ovatkin täynnä telttoja. Tapahtumien aikaan vaaditaan ennakkovaraus, jonka voi tehdä myös netissä. Muulloin alueelle pääse ilman varausta.

Puistomainen caravan-alue

Talvisaikaan telttoja ei näy, mutta matkailuajoneuvoja näyttää olevan reissussa useampiakin. Alueella on myös kausipaikkalaisia.

Majoittujille on käytössään hyväkuntoiset wc:t, suihkut, keittiö ja grillikatos sekä mahdollisuus pyykinpesuun. Saunat ovat toiminnassa kesäaikaan, jolloin miehille ja naisille on omissa saunoissaan yleiset vuorot aamuisin sekä illansuussa, muulloin tilauksesta.

Vastaanottorakennus vartioi porttia ja on toiminnassa ympäri vuoden. Vastaanoton yhteydessä on kioski.

Vastaanottorakennuksen vieressä on toinen alueen huoltorakennuksista. Keskemmällä aluetta on pienempi ja uudempi huoltorakennus ympärivuotisessa käytössä.

Linnunlahden caravan-paikat on sijoiteltu mukavasti puistomaiselle alueelle, jossa vuorottelee nurmikenttää ja puustoa. Osa paikoista sijoittuu vapaamuotoisemmin pieniin metsäsaarekkeisiin. Matkailuajoneuvoille on yhteensä 90 tonttia, joista 50 on varustettu sähkökaapilla. Telttailijoille on oma paikkansa alueen takaosan metsiköstä.

Alueen lomahuoneistot ovat melko uusia. Mökkialueella on 12 rakennusta ja 18 huoneistoa. 63-neliöisissä loma-asunnoissa on jokaisessa makuuhuoneen, tupakeittiön ja parven lisäksi oma sauna.

Satoja kilometrejä latua

Linnunlahden vierestä löytyy hienohiekkainen uimaranta kaksine beach volley -kenttineen. Alue ei tietenkään talvella ole käytössä. Sen sijaan vierestä kulkee hyväkuntoinen latu, jolta pääsee satoja kilometrejä käsittävälle ja osittain valaistulle Joensuun latuverkostolle.

Reittejä kulkee myös jäällä, muun muassa kymmenisen kilometriä pitkä latu Linnunlahdesta Pyhäsaaren laavulle. Latukartat löytyvät netistä osoitteesta Joensuu.fi.

Keskusta palveluineen on kävelymatkan päässä. Leirintäalueen puoleisesta päästä kaupunkia löytyy tori ja sen ympäristön nähtävyydet.

Linnunlahti.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Monipuolinen alue Puruveden rannalla

Monipuolinen alue Puruveden rannalla

Ruokkeen lomakylän upea ranta on hienoa hiekkaa ja loivasti syvenevä – eli hyvä ja turvallinen uimapaikka lapsille. Alueella tarjotaan leirintäpalveluita jo toisessa polvessa.

Jäätietä nopsaan Rekiniemestä Kolille

Jäätietä nopsaan Rekiniemestä Kolille

Rekiniemi rakennettiin vanhaan hiekkamonttuun Pielisen ja Jauhiaisten väliselle niemelle vuonna 1982. Osa alueen rakennuksissa on harjanteella rannan lähellä.

Vaihda farkut verkkarihousuun

Vaihda farkut verkkarihousuun

SF-Caravan Pohjois-Karjala ry on perustettu vuonna 1982. Vireä yhdistys ylläpitää hienoa caravan-aluetta Joensuun kaakkoispuolella Kiihtelysvaarassa.