Hyvän olon Hyvärilä

Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus tarjoaa monenlaisia harrastus- ja majoitusmahdollisuuksia Pielisen rannalla.

Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskus sijaitsee Pielisen pohjoisrannalla Nurmeksessa. Avara alue on hyvin hoidettua, puustoista nurmialuetta. Nurmeksen keskustaan alueelta on noin neljä kilometriä.

Keskus palvelee nuoria ja lähialueen asukkaita sekä matkailijoita. Hyvärilässä järjestetään muun muassa leirikouluja ja kansainvälisiä nuorisoleirejä. Tämän lisäksi keskus tarjoaa majoitus-, ohjelma- ja ruokapalveluja sekä tiloja tapahtumiin ja juhliin.

– Tyypillinen meillä yöpyvä karavaanari on keski-ikäinen pariskunta, joka viipyy keskimäärin yhdestä kahteen vuorokautta. Myös perheet viihtyvät meillä hyvien harrastusmahdollisuuksien vuoksi, Hyvärilän nuoriso- ja matkailukeskuksen palvelupäällikkö Marja Ruokolainen kertoo.

Tarjolla monipuolista majoitusta

Hyvärilässä voi majoittua uudistetussa Kartanohotellissa tai lomahuoneistoissa. Lisäksi tarjolla on edullisempaa huonemajoitusta. Leirintäalueella on mökkejä sekä caravan- ja telttapaikkoja.

Kartanohotellissa on muun muassa 14 hotellihuonetta, kokoustiloja sekä 70-paikkainen Ravintola Pielinen.

Caravan-alueella on 50 sähköistettyä caravan-paikkaa, lisäksi sähköttömiä paikkoja löytyy saman verran. Alueella on kaksi huoltorakennusta, joista löytyvät muun muassa wc- ja suihkutilat, inva-wc ja kemssan ja harmaan veden tyhjennyspaikat, keittopaikat sekä lastenhoitohuone. Nuotiopaikkoja alueella on kaksi. Huoltorakennuksessa on myös pyykinpesumahdollisuus.

Alueella on useita saunoja. Rantasauna, jossa on kaksi saunaosastoa, on vuokrattavissa esimerkiksi illanviettoihin. Talliravintolassa on aamiais- ja lounasmahdollisuus. Lemmikit ovat alueelle tervetulleita.

Runsaasti harrastusmahdollisuuksia

Hyvärilä tarjoaa naapuriyritysten kanssa valinnanvaraa monenlaisiin aktiviteetteihin. Tarjolla on esimerkiksi golfia Pielis-Golfin 9-reikäisellä kentällä, rantalentopalloa tai frisbee-golfia.

– Meillä on hyvät mahdollisuudet omatoimiseen liikuntaan ja reippailuun. Esimerkiksi 2,7 kilometriä pitkä Kartanon kierros on oiva kuntopolku kesällä. Talvella se toimii hiihtolatuna. Alueella on myös uimaranta, lasten leikkipaikka sekä parkour-rata. Monitoimikentällä voi pelata monenlaisia pallopelejä ja hyrlinkiä, Ruokolainen lisää.

PielisAreenalta löytyy myös niin punttisali kuin boulderointihuonekin.

Erilaisia vuokravälineitä voi kysyä Kartanohotellin vastaanotosta. Järven läheisyys tarjoaa hyvät mahdollisuudet vesiliikuntaan ja alan harrastajille on myös freestyle-vesihyppyri.

Caravan-alueelta on Bomban kylpylään matkaa noin 1,5 kilometriä.

Tänä vuonna alueella voi leiriytyä 28.toukokuuta – 15. syyskuuta. Hyvärilässä järjestetään myös isompia tapahtumia. Ensi kesänä leirintäalue on rajoitetusti käytössä seuraavien tapahtumien aikaan: Radioamatööripäivät 19.–22. heinäkuuta, Rompepäivät 10.–12. elokuuta ja Drive In & Roc -ulkoilmaelokuva 25. elokuuta.

Hyvarila.com

Teksti ja kuvat Pirjo Rättyä. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 4/2018, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Koli Freetime Kolin kainalossa

Koli Freetime Kolin kainalossa

Koli Freetime on rauhallinen ja kotoisa matkailukeskus Kolin kainalossa. Keskelle kauneita Pohjois-Karjalaa sijoittuva Koli Freetime tarjoaa mökki-, huone- ja huoneistomajoitusta sekä leirintämajoitusta ympäri vuoden.

Jäätietä nopsaan Rekiniemestä Kolille

Jäätietä nopsaan Rekiniemestä Kolille

Rekiniemi rakennettiin vanhaan hiekkamonttuun Pielisen ja Jauhiaisten väliselle niemelle vuonna 1982. Osa alueen rakennuksissa on harjanteella rannan lähellä.

Ahmovaarasta voi hiihdellä Kolille

Ahmovaarasta voi hiihdellä Kolille

Ahmovaarassa on toiminut leirintäalue 90-luvulta lähtien Kopravaaran entisen kansakoulun tiloissa. Edellisten yrittäjien siirryttyä eläkkeelle uudet starttasivat viime vuoden elokuussa.