Tervo Caravan: Tervetuloa Hessun paratiisiin

Yhä useampi on löytänyt Tervon Caravanin sen jälkeen, kun Hessu otti sen pyörittämisen sydämen asiakseen.

Moni saattaa miettiä, kannattaakohan Kuopiosta ajaa liki kuusikymmentä kilometriä, kun perillä on piskuinen, noin 1 700 asukkaan kunta ja siellä 33 vaunupaikan leirintäalue. Leirintäalueen isäntä Heikki ”Hessu” Kiiski myöntää, ettei Tervoon useinkaan poiketa ohikulkumatkalla, vaan paikalle on erikseen lähdettävä. Hän on kuitenkin nähnyt, että matka kannattaa tehdä.

– Parhaat asiakkaat ovat käyneet täällä 16 kertaa, isäntä sanoo aloittaessaan neljättä kesäkauttaan Tervo Caravanin yrittäjänä. Hän tarttui tilaisuuteen kunnan etsiessä alueelle vetäjää.

Rannan tuntumassa on pelikenttä, leikkikenttä, kiipeilyverkot ja kuntoilulaitteet. Vaunualueet on porrastettu loivaan rinteeseen.

Joka vaunusta järvinäkymä

Kiiski arvelee, että monia karavaanareita viehättää veden läheisyys. Sitä saatetaan kysyä jo ennakolta puhelimessa. Hän lupaakin joka vaunusta järvinäkymän, sillä vaunualue nousee Äyskosken rannalta kuin amfiteatteri. Isäntä harmittelee ainoastaan sitä, ettei kosken alajuoksu ole paras mahdollinen uimapaikka. Hän tosin odottaa tilanteen paranevan lähivuosina kunnan investointien myötä.

Moni myös arvostaa alueen rauhallisuutta. Alueella ei ole ravintolaa, eikä sellainen ole edes suunnitelmissa. Jos kaipaa ravintolapalveluita, tanssijalka vipattaa tai karaokekurkkua kutittaa, niin Lohimaan palvelut ovat lähellä. Tietä pitkin sinne on noin kilometrin matka ja uutta, valaistua metsäpolkua pitkin 350 metrin matka. Pienestä kunnasta löytyy yllättäen muutakin aktiviteettia: koskikalastusta, sisäkartingia, golfia ja frisbeegolfia muiden muassa.

Kodinomainen tunnelma vetää puoleensa

Karavaanarialueella elo vilkastuu juhannuksena sekä elokuun treffitapahtumissa, mutta muutoin alueella nautitaan kodinomaisesta tunnelmasta. Asiakkaat saattavat tuoda kasvattamiaan kukan taimia yhteiseksi iloksi, kasvilavasta saa kuka tahansa käydä nappaamassa salaattia voileivän päälle, lapset ajelevat polkuautoilla, pelaavat palloilukentällä tai kiipeilevät leikkipuiston telineissä, lenkkeilijä vetää välillä leukoja kuntolaitteissa, rantasauna lämpiää ja isäntä pysähtyy askareittensa lomassa jutustelemaan.

– Tämmöinen pieni paratiisi on täällä Tervossa, hän hymyilee. On ollut unelma saada pyörimään tämmöinen hieno paikka. Tähän pitää syttyä, olla sydän mukana. Tämä on asiakaspalvelua parhaimmillaan.

Talveksi Tervo Caravan sulkee ovensa ja isäntä lentää toiseen kotiinsa, Barcelonaan. Sieltä, tai Alppien laskettelurinteiltä tai vaikka moottoripyörän selästä Amerikasta, hän tekee somepäivityksiä ja pitää siten yhteyttä kesien myötä yhä kasvaneeseen karavaanariystäväjoukkoonsa.

Tervocaravan.com

Teksti ja kuvat Sari Toikkanen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 4/2017, Caravan-lehti.fi

 

Lue myös nämä esittelyt

Historiallinen Koljonvirta

Historiallinen Koljonvirta

Iisalmen pohjoispuolella sijaitseval­la Koljonvirta Campingilla on pitkä historia, sillä alue on toiminut jo yli 40 vuoden ajan. Samalla paikalla Iijärven rannalla ovat aikanaan yöpyneet myös pitkämatkalaiset pohjoisen kävijät ja jo sota-aikoihin itse Sandels.

Leppoisaa lomailua ja yhteistä tekemistä

Leppoisaa lomailua ja yhteistä tekemistä

SF-Caravan Keski-Savo ry:n väki pitää tärkeänä, että Jokirannan campingalueelle tuntee olevansa tervetullut. – Vieraat otetaan kättelemällä vastaan, yhdistyksen sihteeri Katri Räsänen sanoo.

Lammen rannalla Camping Atrain

Lammen rannalla Camping Atrain

Vuonna 1970 perustettu Camping Atrain sijaitsee rauhallisella paikalla lähdepohjaisen lammen rannassa, kauniissa kangasmaastossa. Alueen helmi on kaunis hiekkaranta, jonne on ajettu kymmeniä kuormia pehmeää ja hienoa hiekkaa.