Kunnon lomalle Kuntorantaan

Ilmaiset kylpylätunnit houkuttelevat etenkin lapsiperheitä Saimaan rannalle.

Jos perheen pikkukaravaanarit saisivat päättää lomakohteen, auton nokka saattaisi hyvinkin kääntyä kohti Kylpylähotelli Kuntorantaa. Saimaan rannalla kun pääsee poskimaan vaikka joka päivä. Hellepäivinä kutsuu uimaranta, ja sateen sattuessa samaa riemua on luvassa kylpylän altaissa. Vauhtia voi ottaa vaikka vesiliukumäestä.

– Kylpylän käyttö on karavaanareille maksutonta kello 16–18. Siitä etenkin lapsiperheet tykkäävät, hotellin vastaanotto- ja ravintolapäällikkö Jarmo Harju sanoo.

Hän mainitsee, että myös vanhemmat ihmiset hakeutuvat heille mielellään paikan rauhallisuuden takia. Kuntoranta sijaitsee omassa sopukassaan, noin kuuden kilometrin päässä Varkauden keskustasta.

Kuntoilua ja hemmottelua

Kuntorannan palveluja on laajennettu vuosien saatossa. Vielä 1960-luvulla alueella toimi telttakylä. Hotelli valmistui 1970-luvun alussa ja kylpyläpuoli vuonna 2004. Leirintäalue avattiin yksitoista vuotta sitten.

Ympäri vuoden toimivalla camping-alueella on viisikymmentä vaunupaikkaa. Osa niistä on asvaltti-, osa kivituhkapintaisia. Rannasta löytyy lisäksi muutama nurmipaikka. Myös alueen kymmenen mökkiä, telttapaikat ja venelaituri ottavat vierailijoita vastaan. Kaikki leiriytyjät voivat käyttää kylpylä- ja hotellirakennuksen päädystä löytyviä huoltotiloja. Siellä onnistuu niin kokkailu, pyykkihuolto kuin peseytyminenkin.

Kuntoranta tarjoaa nimensä mukaisesti myös mahdollisuuden kuntoilla. Oven pielessä nojailee liuta kävelysauvoja. Sellaiset voi napata lainaan, kun lähtee reilun parin kilometrin pituiselle, merkitylle kävelylenkille. Se seurailee muun muassa kanavaa, joka ei jäädy edes paukkupakkasilla.

Kesällä rannassa on mahdollista pelata jalka-, lento- tai sulkapalloa sekä kiertää frisbeegolfrataa. Sisäliikunnasta pitävä suuntaa kuntosalille ja uima-altaaseen.  Treenin päätteeksi itseään voi hemmotella poreissa, höyrysaunan tai tavallisen saunan lämmössä sekä erilaisissa hieronnoissa ja hoidoissa, joita hotellissa on tarjolla.

Iltaisin parketille

Illalla on vielä hyvä tunnelmoida tanssisalin puolella laulaen ja tanssahdellen.

– Karavaanarit vaativat karaokea. Sitä pitää aina viikonloppuna olla. Yleensä meillä onkin lauantaisin karaokeilta ja perjantaisin elävää musiikkia, Harju kertoo.

Kulttuurinnälkäisille on tarjolla teatteria läpi vuoden. Kesällä näytännöt siirtyvät ulkotiloihin.

– Viime kesänä valmistui uusi kesäteatteri. Se ei ole katettu, mutta näyttämö rakennettiin uusiksi. Kesällä tulee pyörimään Remppaa ja rintakarvoja -komedia, Harju houkuttelee viihtymään Saimaan rannalle.

Teksti ja kuva: Sari Toikkanen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 3/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Rauhaisa yösija ja savolaista perinneruokaa

Rauhaisa yösija ja savolaista perinneruokaa

”Älä ohita kypärää”, on yrittäjä Titta Virmasen ohje leirintäalueelle saapuvalle. Navigaattori saattaa ohjata Gasthaus Camping Palopaikan ohi Teollisuustien päähän.

Historiallinen Koljonvirta

Historiallinen Koljonvirta

Iisalmen pohjoispuolella sijaitseval­la Koljonvirta Campingilla on pitkä historia, sillä alue on toiminut jo yli 40 vuoden ajan. Samalla paikalla Iijärven rannalla ovat aikanaan yöpyneet myös pitkämatkalaiset pohjoisen kävijät ja jo sota-aikoihin itse Sandels.

Alatalo on sopivasti sivussa

Alatalo on sopivasti sivussa

Parisenkymmentä kilometriä Kuopiosta pohjoiseen ja maisema vaihtuu: on hiekkatietä, peltoaukeaa, järvenselkää ja punamullalla maalattuja vanhoja hirsirakennuksia. Alatalon leirintäalueelle saapuva saa nauttia maaseudun kauniista näkymistä, mutta myös sen rauhasta.