Kunnon lomalle Kuntorantaan

Ilmaiset kylpylätunnit houkuttelevat etenkin lapsiperheitä Saimaan rannalle.

Jos perheen pikkukaravaanarit saisivat päättää lomakohteen, auton nokka saattaisi hyvinkin kääntyä kohti Kylpylähotelli Kuntorantaa. Saimaan rannalla kun pääsee poskimaan vaikka joka päivä. Hellepäivinä kutsuu uimaranta, ja sateen sattuessa samaa riemua on luvassa kylpylän altaissa. Vauhtia voi ottaa vaikka vesiliukumäestä.

– Kylpylän käyttö on karavaanareille maksutonta kello 16–18. Siitä etenkin lapsiperheet tykkäävät, hotellin vastaanotto- ja ravintolapäällikkö Jarmo Harju sanoo.

Hän mainitsee, että myös vanhemmat ihmiset hakeutuvat heille mielellään paikan rauhallisuuden takia. Kuntoranta sijaitsee omassa sopukassaan, noin kuuden kilometrin päässä Varkauden keskustasta.

Kuntoilua ja hemmottelua

Kuntorannan palveluja on laajennettu vuosien saatossa. Vielä 1960-luvulla alueella toimi telttakylä. Hotelli valmistui 1970-luvun alussa ja kylpyläpuoli vuonna 2004. Leirintäalue avattiin yksitoista vuotta sitten.

Ympäri vuoden toimivalla camping-alueella on viisikymmentä vaunupaikkaa. Osa niistä on asvaltti-, osa kivituhkapintaisia. Rannasta löytyy lisäksi muutama nurmipaikka. Myös alueen kymmenen mökkiä, telttapaikat ja venelaituri ottavat vierailijoita vastaan. Kaikki leiriytyjät voivat käyttää kylpylä- ja hotellirakennuksen päädystä löytyviä huoltotiloja. Siellä onnistuu niin kokkailu, pyykkihuolto kuin peseytyminenkin.

Kuntoranta tarjoaa nimensä mukaisesti myös mahdollisuuden kuntoilla. Oven pielessä nojailee liuta kävelysauvoja. Sellaiset voi napata lainaan, kun lähtee reilun parin kilometrin pituiselle, merkitylle kävelylenkille. Se seurailee muun muassa kanavaa, joka ei jäädy edes paukkupakkasilla.

Kesällä rannassa on mahdollista pelata jalka-, lento- tai sulkapalloa sekä kiertää frisbeegolfrataa. Sisäliikunnasta pitävä suuntaa kuntosalille ja uima-altaaseen.  Treenin päätteeksi itseään voi hemmotella poreissa, höyrysaunan tai tavallisen saunan lämmössä sekä erilaisissa hieronnoissa ja hoidoissa, joita hotellissa on tarjolla.

Iltaisin parketille

Illalla on vielä hyvä tunnelmoida tanssisalin puolella laulaen ja tanssahdellen.

– Karavaanarit vaativat karaokea. Sitä pitää aina viikonloppuna olla. Yleensä meillä onkin lauantaisin karaokeilta ja perjantaisin elävää musiikkia, Harju kertoo.

Kulttuurinnälkäisille on tarjolla teatteria läpi vuoden. Kesällä näytännöt siirtyvät ulkotiloihin.

– Viime kesänä valmistui uusi kesäteatteri. Se ei ole katettu, mutta näyttämö rakennettiin uusiksi. Kesällä tulee pyörimään Remppaa ja rintakarvoja -komedia, Harju houkuttelee viihtymään Saimaan rannalle.

Teksti ja kuva: Sari Toikkanen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 3/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Lammen rannalla Camping Atrain

Lammen rannalla Camping Atrain

Vuonna 1970 perustettu Camping Atrain sijaitsee rauhallisella paikalla lähdepohjaisen lammen rannassa, kauniissa kangasmaastossa. Alueen helmi on kaunis hiekkaranta, jonne on ajettu kymmeniä kuormia pehmeää ja hienoa hiekkaa.

Leppoisaa lomailua ja yhteistä tekemistä

Leppoisaa lomailua ja yhteistä tekemistä

SF-Caravan Keski-Savo ry:n väki pitää tärkeänä, että Jokirannan campingalueelle tuntee olevansa tervetullut. – Vieraat otetaan kättelemällä vastaan, yhdistyksen sihteeri Katri Räsänen sanoo.

Pieni ja rauhallinen pihaleirintäalue

Pieni ja rauhallinen pihaleirintäalue

Kuopiosta luoteeseen kulkevalta 77-kantatieltä erkanee kumpuileva ja kaarteleva tie. Noin kilometrin päässä tulee vastaan Tuovilanlahden kyläkeskusta ja siellä Wanha Tietola -perheyritys leirintäpaikkoineen.