Mussalo on Rengastien tukikohta

Mussalo toimii kesällä yleisenä leirintäalueena, mutta talvisaikaan se on vain SF-Caravanin jäsenten käytössä.

Mussalon SFC-alue sijaitsee Turun luoteispuolen saaristossa, Taivassalon Mussalossa. Paikka on SF-Caravan Masku ja Ympäristökunnat ry:n hoidossa. Portti on aina auki vieraille viikonloppuisin, mutta viikollakin alueelle pääsee, jos paikalla on kausipaikkalaisia.

Sähköistettyjä paikkoja löytyy 120, joista noin puolet on varattu vuosipaikkalaisille. Vierailijat tulevat etupäässä kotimaasta, mutta ulkomaisten vieraiden määrä on kasvussa.

Saariston Rengastietä matkaavat yöpyvät usein Mussalossa. Kesäaikaan polkupyörillä Rengastietä kiertäviä telttailijoita on tullut lisää. Telttapaikat ovat omassa rauhassaan kallioisella niemellä.

Matkailuajoneuvopaikat sijoittuvat loivaan rantarinteeseen. Osa kausipaikoista on kallioisemmilla paikoilla. Vieraiden tontit ovat tasaisella nurmikentällä lähellä saunaa ja uimarantaa. Lähimmät vessat sijaitsevat saunan päädyssä.

Saunojen takamaastossa, männikön suojassa on tiskauskatos ja kesäkeittiö, jossa on ruokapöytiä sekä takka. Uuteen grillikotaan mahtuu parikymmentä henkeä.

Lähellä porttia on isompi rakennus, jossa ovat keittiötilat ympärivuotiseen käyttöön sekä kokoontumistilat karavaanareille.

Myös huonemajoitusta

Pääporttia lähinnä on punamullattu vanha kyläkoulutalo. Taloon on rakennettu majoitustiloiksi neljä huonetta, jotka remontoitiin vuonna 2013. Rakennuksen toisessa päässä on oleskelutila nuorisolle. Sieltä löytyy leluja, pelejä ja pingispöytä. Langaton internet toimii veloituksetta.

Toimisto on omassa pikku mökissään lasten leikkipaikan vieressä. Toimistossa on myös kesäkioski ja kaasun myynti. Mökin vieressä on lasten leikkikenttä, josta löytyy muun muassa liukumäki, kiipeilypaikkoja sekä suosittu trampoliini.

Rantasauna on aivan hiekkarannan vieressä. Rakennuksessa ovat omat pukeutumistilat ja löylyhuoneet sekä miehille että naisille. Saunat lämpiävät talvisaikaan viikonloppuisin, kesäkuukausina päivittäin. Saunominen sisältyy vuorokausimaksuun.

Rannassa on laituri uimareille. Talvella laiturin päähän tehdään avanto.

Kalaan, pilkille, ulkoilemaan

Useat kalankäsittely- ja savustuspaikat kielivät, ettei mereltä tarvitse palata aina ilman saalista. Kesällä käytössä on pienvenesatama kalaveneille. Talvella pääsee pilkille, jos pakkasia on riittävästi.

Mussaloon vievä rauhallinen ja asvaltoitu tie sopii ulkoiluun. Maisema on mukavaa saaristolaismaaseutua. Alueen lähimetsästä löytyy koirien ulkoilualue sekä frisbeegolfrata.

Mussalosta on matkaa Taivassalon Pyhän ristin kirkolle kahdeksan kilometriä ja Kustaviin 15 kilometriä. Turun keskustaan ja esimerkiksi Turun linnalle matkaa kertyy noin 60 kilometriä.

Teksti ja kuva: Antti Henttonen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 1/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Pistäydy saaristoon Sarapistossa

Pistäydy saaristoon Sarapistossa

Salmen vastarannalla näkyy suuri Kemiön saari. Sarapiston alkuperäinen vaunualue sijaitsee rantarinteessä kauniissa männikössä.

Zoolandia on sopiva leikkimielisille

Zoolandia on sopiva leikkimielisille

Zoolandian laajasta puuhapuistosta löytyy huvipuistolaitteita, kotieläinpiha, sisäleikkipaikkoja sekä virvokkeita, jäätelöä… Puuhapäivän jälkeen yövytään viereisellä caravan-alueella. Zoolandian omalle leirintäalueelle sähköpaikoille mahtuu parkkeeraamaan 50 matkailuajoneuvoa.

Monipuolinen ja laadukas Rairanta

Monipuolinen ja laadukas Rairanta

SF-Caravan Vakka-Suomi ry:n oma alue, Rairanta, sijaitsee noin seitsemän kilometriä Uudenkaupungin eteläpuolella. Alueella on monipuoliset ja laadukkaat huoltorakennukset sekä hienot tilat oleskeluun ja tapahtumien järjestämiseen.