Vankkuri-Vehmaalla on toimintaa ympäri vuoden

Vankkuri-Vehmas jakautuu maanmuotojensa perusteella kolmeen erilaiseen alueeseen.

SF-Caravan Raision seutu ry on perustettu vuonna 1982. Yhdistys toimii aktiivisesti ja se myös ylläpitää talkoovoimin ja hyvässä hengessä yhdistyksen jäsenaluetta Vankkuri-Vehmasta.

Vankkuri-Vehmas löytyy Turun pohjoispuolelta, Kustaviin vievän tien varrelta. Turun keskustaan, Aurajoen varrelle kertyy hieman yli 40 kilometriä. Ympärivuotisesti toiminnassa oleva Vankkuri-Vehmas sijaitsee Vehmaan kunnan alueella, luonnonkauniin Vehmassalmen rannalla.

Caravan-alue on mukavasti vaihtelevaa merenrantamaastoa. Maanmuotojen sanelemana matkailuajoneuvopaikat jakaantuvat kuin itsestään kolmeen erilaiseen alueeseen yhden suuren vaunukentän sijaan.

Sähköistettyjä matkailuajoneuvopaikkoja alueella on yhteensä 150.

Kolmenlaisia leirintäpaikkoja

Sisäänkäynnin yhteydessä portilla on toimistorakennus. Siitä oikealle on suuri avoimempi kenttä, jonne on reissaajan helppo tulla pidemmälläkin yhdistelmällä. Kentällä on tilaa harrastaa myös erilaisia pelejä.

Ennen toimistoa tie nousee vasemmalle rinteeseen ja päätyy kallion päälle. Ylhäältä löytyy tasainen vaunukenttä sekä huoltotiloja, kemssantyhjennys ja ajokaivo. Mäen päällä on myös pieni grillikota, joka on ristitty Savupubiksi.

Päärakennuksen ja saunojen suuntaan laskeutuvat kahdetkin portaat. Kolmas alue on rannassa, saunojen, uimarannan ja aidatun leikkipuiston lähellä. Kaikilla kolmella alueella on omat etunsa. Avoimella kentällä on paljon aurinkoa, varsinkin iltapäivällä. Kallion päällä on omaa rauhaa. Kolmannella alueella vieressä ovat huoltotilat, leikkikenttä, ranta ja sauna.

Löylytilat hienossa kunnossa

Vankkuri-Vehmaan saunaremontti valmistui vuonna 2016. Saunat lämpiävät talvisaikaan keskiviikkoisin,  perjantaisin ja lauantaisin. Saunominen alkaa naisten vuorolla kello 18. Viikolla vuorot ovat tunnin pituisia. Viikonloppuisin löylytellään puoli tuntia pitempään per vuoro.

Pieni perhesauna on käytössä tilaussaunana kesäaikaan. Isompaa saunaa voi vuokrata ryhmille.

Huoltotilat löytyvät suuremmasta rakennuksesta, joka on strategisesti hyvin sijoitettu rinteeseen keskelle aluetta. Huoltorakennuksessa ovat keittiötilat sekä erilaiset tarvittavat huoltotilat suihkuista pyykinpesuun. Talossa ovat myös nuorisotilat, pingis ja biljardi. Vankkurisalissa on tilaa vaikkapa tansseihin.

Alueella järjestetään pientä ja vähän suurempaakin tapahtumaa ympäri vuoden. Ohjelmassa ovat muun  muassa Helmikuun maukujaiset, pääsiäistreffit, kevätsiivoustalkoot, vappujuhlat, juhannus, Nostalgiatanssit, kesäkauden päättäjäiset ja syystalkoot. Treffikauden päättävät joulujuhla ja uuden vuoden vastaanotto. Kesällä juhlitaan myös viereisellä Vehmassalmen tanssipaviljongilla.

Teksti ja kuva: Antti Henttonen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 1/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Naantalissa meri ja muumit ovat lähellä

Naantalissa meri ja muumit ovat lähellä

Naantali Campingilta satamaan on matkaa vain muutama sata meriä, ja Naantalin keskustakin löytyy aivan vierestä. Muumimaailmaan kertyy matkaa pari kilometriä.

Ruissalossa on rokkia ja rauhaa

Ruissalossa on rokkia ja rauhaa

Ruissalo on sekä luonnoltaan että kulttuurihistorialtaan arvokas ja moni-ilmeinen alue. Sen lehdot kuuluvat kansalliseen lehtojensuojeluohjelmaan, ja lähes koko saari liitettiin Natura 2000 -verkostoon.

Pistäydy saaristoon Sarapistossa

Pistäydy saaristoon Sarapistossa

Salmen vastarannalla näkyy suuri Kemiön saari. Sarapiston alkuperäinen vaunualue sijaitsee rantarinteessä kauniissa männikössä.