Harvaluoto on jo yli nelikymppinen

SF-Caravan Piikkiö ry:n alue löytyy Harvaluodon saaresta Turun eteläpuolelta. Osa Kaarinan kunnan virkistysalueesta on vuokrattu karavaanarien käyttöön.

Harvaluoto ei ole läpikulkureitillä, mutta sinne on kuitenkin mukava ajella hyväkuntoista tietä pitkin maaseutu- ja saaristomaisemia ihaillen. Perillä odottaa viiden hehtaarin siisti virkistysalue. Maasto on loivasti mereen viettävää nurmikenttää sekä tukevaa mänty- ja sekametsää. Alueen lähistöltä löytyy muun muassa merkitty ulkoilureitti ja luontopolku. Mahtuupa alueelle täysikokoinen jalkapallokenttäkin.

Meidän vierailumme aikana pallokentällä oli menossa nuorten jalkapalloleiri. Leiriä varten alueen toiselta laidalta löytyi leirikeittiö sekä telttailualue.

Aurinkoiset vaunupaikat

Matkailuajoneuvopaikat rajautuvat pensasistutuksilla laajan nurmikkoalueen metsänpuoleiseen reunaan. Sähköpaikkoja on yhteensä 40. Laajempi nurmikkoaluekin on vierailijoiden sekä etenkin telttailijoiden käytettävissä. Lähellä porttia sijaitseva huoltorakennus on uudehko ja siisti. Vuonna 2007 talkoilla valmistuneeseen rakennukseen on keskitetty kaikki huoltotoiminnot eli vessat, suihkut sekä keittiö astianpesupaikkoineen. Toisessa päässä rakennusta on tilava ja viihtyisä kokoontumistila. Luettavaakin on varattuna runsaasti sadepäivien ratoksi.

Hyvä sauna ja hieno hiekkaranta

Rantaviivaa virkistysalueella, sekä siis myös karavaanareiden käytössä on noin 200 metriä. Rannassa on leikkikenttä, lentopallokenttä, grillikatos sekä sauna.

– Nämä kaikki ovat kunnan virkistysalueen kävijöiden käytettävissä. Hellepäivänä saattaakin rannassa olla uimareiden autoja kymmenittäin, mutta illaksi aina rauhoittuu. Sellaistakin olemme miettineet, että yhdistys hoitaisi saunan. Se vaatisi kuitenkin jatkuvaa päivystystä alueella, eikä siihen väkeä riitä, SF-Caravan Piikkiö ry:n puheenjohtaja Riitta Katajainen kertoo.

Kunnan sauna on kesäisin karavaanareidenkin käytössä pientä henkilömaksua vastaan. Perheen pienimmät saunovat ilmaiseksi. Saunarakennuksessa on kioski. Miehille ja naisille löytyvät omat pukuhuoneet sekä suihkut ja saunat. Saunarannassa on hyvä hiekkaranta ja tukeva laituri.

Kehitys kehittyy

Ensimmäinen vuokrasopimus Harvaluodon alueesta allekirjoitettiin 1981. Uudempi sopimus on voimassa vuoteen 2035. Pitkäaikainen sopimus helpottaa alueen kehittämistä, kun tiedossa on jatkuvuutta toiminnalle. Uusi sopimus helpotti myös päätöstä liittää caravan-alue kunnalliseen vesijohto- ja viemäriverkkoon vuonna 2015. Suuria investointeja ei kannata tehdä, jos tulevaisuus on epävarma.

– Syksyllä 2019 juhlimme Piikkiön yhdistyksen 40-vuotisjuhlia. Juhlateltan suojissa nautittiin lohi- ja lihakeittoa sekä kakkukahvit. Juhlissa kuultiin myös pitkään yhdistyksessä olleiden kertomuksia menneiltä ajoilta, Katajainen lisää.

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Monipuolinen ja laadukas Rairanta

Monipuolinen ja laadukas Rairanta

SF-Caravan Vakka-Suomi ry:n oma alue, Rairanta, sijaitsee noin seitsemän kilometriä Uudenkaupungin eteläpuolella. Alueella on monipuoliset ja laadukkaat huoltorakennukset sekä hienot tilat oleskeluun ja tapahtumien järjestämiseen.

Mussalo on Rengastien tukikohta

Mussalo on Rengastien tukikohta

Mussalon SFC-alue sijaitsee Turun luoteispuolen saaristossa, Taivassalon Mussalossa. Paikka on SF-Caravan Masku ja Ympäristökunnat ry:n hoidossa.

Vankkuri-Vehmaalla on toimintaa ympäri vuoden

Vankkuri-Vehmaalla on toimintaa ympäri vuoden

SF-Caravan Raision seutu ry on perustettu vuonna 1982. Yhdistys toimii aktiivisesti ja se myös ylläpitää talkoovoimin ja hyvässä hengessä yhdistyksen jäsenaluetta Vankkuri-Vehmasta.