Monipuolinen ja laadukas Rairanta

SF-Caravan Vakka-Suomi ry:n Rairanta on valittu kolmasti vuoden SFC-alueeksi.

SF-Caravan Vakka-Suomi ry:n oma alue, Rairanta, sijaitsee noin seitsemän kilometriä Uudenkaupungin eteläpuolella. Alueella on monipuoliset ja laadukkaat huoltorakennukset sekä hienot tilat oleskeluun ja tapahtumien järjestämiseen.

Vakka-Suomi on suurehko yhdistys Lounais-Suomen rannikolla. Jäseniä on yli 800. Myös yhdistyksen caravan-alue Rairanta on seudun suurimpia. Sähköpaikkoja on yhteensä noin 270. Joku alueen konkareista toteaakin saunassa leikkimielisesti, että tästä taisi tulla vähän turhan iso.

Rairanta jakautuu useisiin metsiköiden ja kallioiden erottamiin lohkoihin. Jako lisää alueen viihtyisyyttä. Ei olla samalla kentällä, vaan metsien siimeksessä. Alueilla on nimetkin: Yläkylä, Keskikylä, Alakylä, Sivukylä, Peräkylä, Rantakylä ja Alppikylä.

Useita rakennuksia ja lisää tehdään

Vastaanottorakennuksessa portin lähellä on toimisto, kioski-kahvio sekä isännän asuintilat. Toisessa päässä ovat wc:t, suihkut ja tiskipaikka. Portin tuntumassa on myös poislähteissä tarpeelliset palvelut: roskikset sekä ajokaivo.

Suuresta päärakennuksesta alueen keskeltä löytyvät wc:t, suihkut, keittiö ja ruokailutila matkailijoille sekä yhdistyksen keittiö. Rakennuksen toisessa päässä ovat sisäoleskelutila ja juhlasali.

– Rakennuksen keittiölaajennuksen avajaisia juhlittiin juhannuksena 2017. Tämän kesän projektina on yläalueen uusi wc- ja suihkurakennus puuceen tilalle, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Reijo Silokoski.

Muita huoltotiloja ovat muun muassa neljä erillistä wc-rakennusta sekä neljä vessantyhjennyspaikkaa.

Grillipaikkojakin alueella on useita. Merestä tulee kalaa mukavasti. Saaliit käsitellään katetussa kalanperkauspaikassa. Savustusuuneja on kolme.

Rannassa seisoo komea monitoimihalli Railakka, joka toimii liikuntasalina ja tanssipaviljonkina.

Kioski ja useita leikkipaikkoja

Lapsikin on muistettu hyvin. Rannan suurimmalle leikkialueelle on tulossa uusi kiipeilylinna. Keskialueen leikkipaikka on kesäkioskin vieressä. Kioski on auki määräajoin ja sieltä voi ostaa karkkia, limua ja jätskiä.

Caravan-alueen vieressä kohoaa jäkäläinen kalliorinne, jossa risteilee hienoja ulkoilupolkuja, sekä frisbeegolf-rata.

– Tulevaisuudessa radalle noustaan kuntoportaita, joita voi tietysti käyttää myös pelkkään kuntoiluun, Silokoski lisää.

Laelta aukeaa näkymä caravan-alueelle ja sen yli merelle.

Naisille ja miehille löytyvät Rairannasta omat saunansa ja kesällä ne lämmitetään joka päivä. Saunan edustalla on tilavat verannat vilvoitteluun. Hiekkapohjainen matala uimaranta sopii pienillekin lapsille. Syvemmälle pääsee pitkältä laiturilta.

Ken ei yhteissaunassa viihdy, voi valita kolmesta tilaussaunasta. Kaikissa on iso terassi ja suurimman yhteydessä takkatupa.

Rairanta.fi

Teksti ja kuvat Antti Henttonen. Artikkeli julkaistu Caravan-lehdessä 4/2018, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Merellinen ympäristö houkuttelee Salorantaan

Merellinen ympäristö houkuttelee Salorantaan

Saloranta oli menossa jo osin tärviölle, mutta vuonna 2010 alueen vuokrasi SF-Caravan Naantali ry. Yhdistys on tehnyt valtavasti töitä alueen kunnostamisessa.

Historian siipien havinaa Kuusistossa

Historian siipien havinaa Kuusistossa

Turun eteläpuolella sijaitsevasta Kuusiston saaresta löytyy 1200–1300-luvun vaihteessa perustetun katolisen kirkon linnan rauniot, jossa pitivät aikoinaan leiriä sotilaat ja kauppiaat. Piispanlinna purettiin uskopuhdistuksen aikaan Kustaa Vaasan käskystä.

Ruissalo sopii aktiiviselle karavaanarille

Ruissalo sopii aktiiviselle karavaanarille

Suomen toiseksi vanhin SF-Caravanin jäsenyhdistys löytyy Turusta. Jäseniä yhdistyksessä on lähes 1 700, joten caravan-alueitakin on yhteensä peräti viisi.