Zoolandia on sopiva leikkimielisille

Turun lähellä Liedossa ja ihan Tampereentien varrella sijaitsee mieleinen paikka karavaanariperheen pienimmille.

Zoolandian laajasta puuhapuistosta löytyy huvipuistolaitteita, kotieläinpiha, sisäleikkipaikkoja sekä virvokkeita, jäätelöä… Puuhapäivän jälkeen yövytään viereisellä caravan-alueella.

Zoolandian omalle leirintäalueelle sähköpaikoille mahtuu parkkeeraamaan 50 matkailuajoneuvoa. Laajalla ja selkeällä nurmikentällä risteilee kovapohjaisia hiekkakäytäviä, joiden varrella on taskupaikkoja. Alue on avara, eikä vieri viereen tarvitse majoittua.

Uudehko huoltorakennus pidetään siistissä kunnossa, ja sen yhdessä päädyssä ovat vessat ja toisessa suihkut, miehille ja naisille omansa. Saman katon alla on myös tiskipaikat sekä peruskeittiö varustettuna kahdella sähkölevyllä ja mikroaaltouunilla.

Huoltorakennuksen vieressä on pieni leikkipaikka, jossa on hiekkalaatikko, pari mökkiä ja liukumäki.

Zoolandian respan yhteydessä oleva kahvila sekä matkamuisto-, karkki- ja lelumyymälä ovat auki myöhempään illalla. Myymälä on rakenteeltaan mielenkiintoisen valoisa. Onhan se tehty osittain entiseen kasvihuoneeseen.

Zoolandian alueelta löytyy myös sisämajoitusta. Zoo-hostellissa on seitsemän kahden hengen huonetta, jotka on varustettu tv:llä ja vuodevaatteilla. Yhteiset pesutilat, jääkaappi, mikro ja vedenkeitin sijaitsevat käytävällä.

Tarjolla puuhaa ja paijausta

Puuhapuistoon on tulijoita heti aamusta, kun päivä valkenee aurinkoisena. Alueelle hankitaan ranneke, eikä laitteisiin tarvitse maksaa erikseen. Kaikkia laitteita saa käyttää niin paljon kuin jaksaa.

Perheen pienimmille voi lainata vetokärryt heti alueelle tultaessa. Niissä kulkevat mukavasti mukana myös päivän murkinat. Alueella saa nimittäin nauttia vapaasti omia eväitään. Puistosta löytyy grillauspaikkoja, puitakin on valmiina, ja respasta saa sytykkeitä.

Alueelta löytyy erilaisia kieputtimia ja vempeleitä. Tarjolla ovat muun muassa vaijeriliuku, lentokone- ja junakarusellit, kiipeilyverkko, labyrintti, liukumäkiä ja maapomppu. Sateen sattuessa pääsee sisälle kiipeilyseinälle, labyrinttiin, pomppulinnaan, pelihuoneeseen, jousiammuntaan tai salakäytävään.

Helteellä voi pulahtaa välillä vaikkapa vesikupoliin. Jos uikkarit unohtuivat, saa niitäkin lainaksi.

Zoolandiassa on tietysti myös eläimiä alpakasta poroihin ja minipossusta emuihin.

Kivan päivän voi kruunata ostoksilla lelumyymälässä tai lahjatalossa. Saluunassa on tarjolla cowboy-hattujen ja pyssyjen lisäksi virvokkeita ja jäätelöä. Jos päivä loppuu kesken, saa seuraavana päivän rannekkeen edullisemmin.

Zoolandia järjestää myös yritys- ja perhetilaisuuksia. Makasiinisalin juhlapaikka vetää 120 henkeä.

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Pistäydy saaristoon Sarapistossa

Pistäydy saaristoon Sarapistossa

Salmen vastarannalla näkyy suuri Kemiön saari. Sarapiston alkuperäinen vaunualue sijaitsee rantarinteessä kauniissa männikössä.

Ruissalo sopii aktiiviselle karavaanarille

Ruissalo sopii aktiiviselle karavaanarille

Suomen toiseksi vanhin SF-Caravanin jäsenyhdistys löytyy Turusta. Jäseniä yhdistyksessä on lähes 1 700, joten caravan-alueitakin on yhteensä peräti viisi.

Rauhaa merenrannassa – Pyhäranta Camping

Rauhaa merenrannassa – Pyhäranta Camping

Alueelle ajellessamme poikkeamme ensin tutkimaan viereisen Pyhämaan historiallisia nähtävyyksiä. 1600-luvulla rakennettu hirsinen uhrikirkko on täynnä maalauksia – lattiasta kattoon.