Kuninkaanlähde Kankaanpäästä Vuoden 2016 Caravan-alue

Karavaanarit ovat valinneet Wanhat Wehkeet Myllyjoki Campingin Karstulasta ja Kankaanpäässä sijaitsevan SFC-Kuninkaanlähteen Suomen parhaiksi leirintäalueiksi.

Vuoden Caravan-alueen titteli on huomionosoitus ja tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi.

SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella. Jäsenäänestyksen lisäksi valinnassa huomioidaan alueiden suunnitelmallinen kehittäminen ja muu merkittävä toiminta leirintämatkailun hyväksi. Wanhat Wehkeet Myllyjoki Camping nimettiin parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi. Parhaaksi jäsenalueeksi eli SFC-alueeksi nimettiin Kankaanpäässä sijaitseva SFC-Kuninkaanlähde.

Vuoden Caravan-alueet julkistettiin Caravan Show -messujen avajaisissa Turussa 13.1.2017.

Kuninkaanlähde on monen lapsiperheen suosikkialue.

Iloinen Kuninkaanlähde

Kuninkaanlähde eli ”Kunkku” on Kankaanpäässä toimivan SF-Caravan Satakunta ry:n hoitama perinteinen ja valtakunnallisesti legendaarisen maineen saanut leirintäalue. Kuninkaanlähde on erityisesti lapsiperheiden ykkössuosikki maauimalansa ja vesiliukumäkien vuoksi.

– Olemme kehittäneet aluettamme aktiivisesti. Olemme panostaneet lapsiin sekä nuoriin muuttamalla vanhan lukusalimme pelkästään nuorten käyttöön nuortennurkaksi, hankkimalla sinne eri ikäisille lapsille ja nuorille aktiviteettejä, SF-Caravan Satakunta ry:n puheenjohtaja Jouko Lindfors kertoo.

Leikkipuisto täyttää nykystandardit. Nykyisin puisto on myös aidattu.

– Maauimalan lisäksi meillä on paljon muutakin eli muun muassa 18-reikäinen minigolf, 9-korinen frisbee golf, tenniskenttä, biljardi, petankki- ja lentopallokentät, pleikkareita, ilmakiekkopeli, grillikota ja uusi laavu, Lindfors luettelee.

Viime vuosina aluetta on kehitetty myös entistä laadukkaammaksi. Yhdistys on investoinut uusiin vedenparannusjärjestelmiin, uusinut vesivaraajia ja runkoputkistoa sekä hankkinut tehokkaan vesi-ilmalämpöpumpun. Uusi huoltorakennus pikkusaunoineen lisää alueen käytettävyyttä ja viihtyisyyttä.

SF-Caravanin palkintoraati antoi erityisen kiitoksen alueen järjestelmällisestä ja pitkäjänteisestä laatu- ja turvallisuustyöstä.

Taustoilla tuhansia talkootunteja

Kuninkaanlähde on maamme leirintäalueiden ympäristö- ja turvallisuusratkaisujen edelläkävijöitä. Viime vuonna 45 vuotta täyttänyt SF-Caravan Satakunta ry on yksi SF-Caravanin aktiivisimpia jäsenyhdistyksiä. Yhdistykseen kuuluu yli 2 000 jäsentä.

Palkintoraadin mukaan aktiivisuus näkyy myös Kuninkaanlähteen alueen talkooväen uutteruutena, yhteishenkenä ja ulospäin suuntautuvana ystävällisyytenä.

Ison alueen hoitaminen tarvitsee tuhansia talkootunteja vuosittain, aluetoimikunta ja kirvesmiesryhmä hoitavat aluettamme läpi vuoden.

– Isäntävelvoitteita tekevät kausipaikkalaiset ovat kesällä myös suurena apuna. Yhdessä tekeminen on aina ollut ominaista Kuninkaanlähteellä. Alue ei toimisi ilman talkoolaisia, Jouko Lindfors kiittelee.

Kuninkaanlähdettä kehitetään jatkuvasti. Myös asiakkaiden toiveita kuunnellaan.

– Mietinnässä on monitoimiareena nuorille. Areena muuntuisi erilaisiksi pelikentiksi pienillä järjestelyillä, Lindfors visioi.

Alueella ei myöskään ole unohdettu aikuisia. Isoimpia tapahtumia ovat Juhannusjuhlat ja syksymmällä Octoberfest. Lisäksi alueella on ympäri vuoden erilaisia pienempiä treffitapahtumia.

– Monipuolinen treffiohjelmamme tuo joka ikäryhmälle erilaisia tapahtumia vuoden aikana. Tanssiakin on aina myös kesäviikonloppuisin. Olemme kiitollisia valinnastamme Vuoden Caravan-alueeksi ja toivotammekin kaikki kiinnostuneet tutustumaan alueeseemme, Jouko Lindfors kutsuu.

Sfcsatakunta.fi

Lue juttu Wanhat Wehkeet Myllyjoki Campingista täältä

Teksti Pirjo Rättyä, kuvat SF-Caravan Satakunta ry. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 2/2017, Caravan-lehti.fi

 

Lue myös nämä esittelyt

Siisti ja suosittu Pitkäjärvi

Siisti ja suosittu Pitkäjärvi

Pitkäjärvi on toiminut SF-Caravan Kokemäen seutu ry:n omana alueena jo vuodesta 1997. Alue perustettiin entiselle kaupungin leirintäalueelle Pitkäjärven Vapaa-aikakeskuksen kupeeseen.

Vaunupaikkoja rannan tuntumassa

Vaunupaikkoja rannan tuntumassa

Aiemmin nimellä Meri Camping toiminut leirintäalue tunnetaan nyt nimellä Merry Camping. Reilu vuosi sitten aloittanut yrittäjäpariskunta, Maija ja Paavo Munkki, on nimenmuutoksen lisäksi tehnyt remonttia satakuntalaisalueella.

Siikaranta Camping meren äärellä

Siikaranta Camping meren äärellä

Porin Reposaaresta löytyy Siikaranta Camping. Uljaalla paikalla aavan meren rannalla sijaitseva alue on avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun.