Siikaranta Camping meren äärellä

Siikaranta Camping on päivittänyt tarjontaansa kysyntää vastaavaksi. Talven aikana alueelle on rakennettu seitsemän uutta mökkiä.

Porin Reposaaresta löytyy Siikaranta Camping. Uljaalla paikalla aavan meren rannalla sijaitseva alue on avoinna toukokuun alusta syyskuun loppuun. Vastaanotto on avoinna sesonkiaikaan, ja muuna aikana alueella toimii puhelinpäivystys.

Siikarannan alue on luonnonmukainen, ja caravanpaikkoja on tarjolla myös aivan meren rannassa. Rannat ovat kiveä ja kalliota. Alueen ympärillä on metsää.

– Tyypillinen asiakas on perhe tai pariskunta, joka tulee nauttimaan luonnon rauhasta, aavasta merestä ja rantakallioista. Reposaaren idyllinen kylä on monen tutustumislistalla. Ja tietysti meille vetävät asiakkaita myös Yyterin upeat hiekat, alueen yrittäjä Eeva-Leena Eerikäinen kertoo.

Siikarannassa on 80 paikkaa sähköllä. Lisäksi sähköttömiä paikkoja löytyy runsaasti. Myös telttailu on alueella sallittu. Kausipaikkoja on tarjolla rajoitetusti.

Perheyrityksenä toimiva leirintäalue on parhaillaan keskellä sukupolvenvaihdosta, ja tarkoitus on jatkaa alueen kehittämistä myös uusien ideoiden voimalla. Talven aikana alueelle on rakennettu seitsemän uutta hyvin varusteltua mökkiä, ja vanhaa mökkikantaa on samalla purettu.

– Yksi uusista mökeistä on esteetön, ja kaikista mökeistä on merinäköala. Mökkien olisi tarkoitus valmistua kesäkuun aikana, joten silloin mökkejä on kaikkiaan 23. Olemme myös tehneet metsäalueelle lisää tasaisia sähköpaikkoja matkailuautoille. Näiltäkin paikoilta on merinäköala, Eerikäinen lisää.

Jo olemassa olevia mökki- ja muuta rakennuskantaa kunnostetaan lähitulevaisuudessa.

Myös saunaremontti tulossa

Siikarannan tilaussauna sijaitsee rannassa. Rannassa on myös grillipaikka, jossa on huvimaja, nuotiopaikka ja savustusuuni.

– Sauna olisi tarkoitus uudistaa ensi vuonna, ja vastaanottorakennuksen muokkaaminen on lähivuosien suunnitelmissa.

Vastaanoton yhteydessä on B-oikeuksin varustettu elintarvikekioski. Reposaaren palveluille eli esimerkiksi ravintoloille, vierasvenesatamaan ja ruokakauppaan on matkaa reilun kilometrin verran.

Huoltorakennuksesta löytyvät muun muassa wc:t, suihkut, pyykinpesumahdollisuus, kemssan tyhjennyspaikka, juomavesipiste sekä inva-wc. Alueella on myös keittokatos ja leikkipaikka.

Alueen ympäristössä on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet, ja vastaanotosta voi vuokrata pelivälineitä ja polkupyöriä.

– Kerromme kylän tapahtumista mielellämme asiakkaillemme. Reposaaressa on kesällä useita kivoja tapahtumia kuten esimerkiksi Reposaaren avoimet pihat ja Reposfääri. Reposaaren ravintolatarjonta on myös mainitsemisen arvoinen. Ja tietysti Siikarannassa pidettävä West Fest -volkkaritapahtuma elokuussa. Omia tapahtumia on juhannusaattona perinteinen juhannusbändin musisointi ja kokon poltto, Eerikäinen lisää.

Juhannuksena ja Porin Jazzien aikaan alueella on käytössä eri hinnoittelu.

Siikarantacamping.fi

Teksti ja kuva: Pirjo Rättyä. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 4/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Luonnonläheinen Lomakallio

Luonnonläheinen Lomakallio

Matkailutila Isojärven Lomakallio on avoinna toukokuun puolivälistä elokuun puoleen väliin ja muulloin sopimuksen mukaan. Isojärven etelärannalla sijaitsevalla alueella on 40 caravan-paikkaa, joista 30 on varustettu sähköllä.

Elämyksellinen Yyteri Camping

Elämyksellinen Yyteri Camping

Ruutujärven rannalla sijaitseva Yyteri Resort & Camping on avoinna ympäri vuoden. Alue sijoittuu aivan Yyterin hiekkarantojen läheisyyteen.

Aktiivista touhua monen ikäisille

Aktiivista touhua monen ikäisille

Sieravuoren alue sijaitsee Pyhäjärven länsirannalla, Säkylää vastapäätä. Alue on avoinna huhti–toukokuun vaihteesta syyskuun puoleen väliin.