Siisti ja suosittu Pitkäjärvi

Kokemäen Pitkäjärvellä on panostettu lasten ja nuorten viihtymiseen. Vapaa-aikakeskuksen palvelut ovat myös karavaanarien käytettävissä.

Pitkäjärvi on toiminut SF-Caravan Kokemäen seutu ry:n omana alueena jo vuodesta 1997. Alue perustettiin entiselle kaupungin leirintäalueelle Pitkäjärven Vapaa-aikakeskuksen kupeeseen. Keskuksen kesäkahvila- ja terassi palvelevat noin 300 metrin päässä alueelta.

Pitkäjärvellä on 150 sähköistettyä caravan-paikkaa ja kaikki tarvittavat peruspalvelut. Käytettävissä on myös kaupungin yleinen uimaranta, johon yhdistyksen kaupungilta vuokraama maa-alue lähdepohjaisen järven puolelta rajoittuu. Uimarannalla on hyppylaituri sekä beach volley -kenttä.

– Me hoidamme uimarannan nurmikon, ja saamme käyttää rantaa kuin omaamme, SF-Caravan Kokemäen seutu ry:n puheenjohtaja Tarmo Lahtinen kertoo.

Caravan-alue on kooltaan noin neljä hehtaaria. Maasto on pääosin tasaista männikköä, josta osa on nurmea.

Toukokuun alusta syyskuun loppuun Pitkäjärvellä on isäntäpäivystys päivittäin ja muulloin vain viikonloppuisin. Juhannuksena alue on suljettu.

Pitkäjärven puilla lämmitettävä sauna sijaitsee päärakennuksessa aivan sisääntuloväylän vieressä. Saunominen sisältyy hintaan, joskaan sunnuntaisin Pitkäjärvellä ei saunota. Tilaussaunana toimii suosittu, talkoilla tehty vaunusauna.

– Olemme kyllä monesta suusta kuulleet, että meillä on Suomen paras vaunusauna, Lahtinen vinkkaa.

Kivaa lapsille ja nuorille

Pitkäjärvellä on paljon tekemistä lapsille ja nuorille. Iso, aidattu leikkipaikka vaunumökkeineen houkuttelee pienempiä. Leikkipaikalta löytyy myös esimerkiksi trampoliini ja kiipeilyteline. Nuoriso löytää tiensä pelinurkkaukseen. Sieltä löytyy muun muassa sählyseinä, ilmakiekko ja pingis.

Alueella on myös lainattavissa polkuautoja ja lapsille on erilaista ohjelmaa.

– Me olemme panostaneet lapsiin ja nuoriin. Tiedämme, että kun lapset ja nuoriso viihtyvät, myös vanhemmat viihtyvät, Lahtinen myhäilee.

Alueen välittömästä läheisyydestä löytyy myös 12-väyläinen frisbeegolfrata, joka myötäilee pururadan reittiä. Panttia vastaan alueelta voi myös lainata polkupyöriä. Kokemäen keskustaan pääsee helposti pyöräillen asvaltoitua kevyenliikenteenväylää pitkin. Myös marja- ja sienimaastot ovat erinomaiset.

Vuonna 2018 Pitkäjärvi valittiin vuoden koiraystävällisimmäksi alueeksi. Koirien olosuhteet paranevat vielä lisää, sillä alueen lähistölle on tulossa koira-aitaus, jonka pitäisi olla käytössä jo tänä kesänä. Myös SF-Caravan ry:n koirakerhon syksyn treffit järjestetään Pitkäjärvellä.

Pitkäjärvellä järjestetään vuoden aikana monia treffejä. Esimerkiksi toukokuussa vietetään äitienpäivää ja kokoonnutaan Turvatreffeille. Heinäkuussa on vuorossa Pitkäjärvitikka, elokuussa Lasten treffit sekä Lyhtyjen yö.

– Helmikuulla meillä on hiihtoloman aikaan Rakovalkeat, ja pääsiäistäkin juhlitaan aina keväällä. Viime marraskuussa vietimme pikkujoulujen yhteydessä yhdistyksen 30-vuotispäiviä, Lahtinen muistelee.

Sfckokemaki.fi

 

Teksti ja kuva: Pirjo Rättyä. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 4/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Elämyksellinen Yyteri Camping

Elämyksellinen Yyteri Camping

Ruutujärven rannalla sijaitseva Yyteri Resort & Camping on avoinna ympäri vuoden. Alue sijoittuu aivan Yyterin hiekkarantojen läheisyyteen.

Kuninkaanlähde Kankaanpäästä Vuoden 2016 Caravan-alue

Kuninkaanlähde Kankaanpäästä Vuoden 2016 Caravan-alue

Vuoden Caravan-alueen titteli on huomionosoitus ja tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi. SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella.

Vaunupaikkoja rannan tuntumassa

Vaunupaikkoja rannan tuntumassa

Aiemmin nimellä Meri Camping toiminut leirintäalue tunnetaan nyt nimellä Merry Camping. Reilu vuosi sitten aloittanut yrittäjäpariskunta, Maija ja Paavo Munkki, on nimenmuutoksen lisäksi tehnyt remonttia satakuntalaisalueella.