Aktiivista touhua monen ikäisille

Nuorekas Sieravuori tarjoaa matkailijalle monenlaista mielenkiintoista tekemistä.

Sieravuoren alue sijaitsee Pyhäjärven länsirannalla, Säkylää vastapäätä. Alue on avoinna huhti–toukokuun vaihteesta syyskuun puoleen väliin. Kausipaikkalainen voi säilyttää vaunua alueella talven yli veloituksetta.

Alueelle saavuttaessa vastaan tulee jykevä päärakennus, jossa on ravintola suurine saleineen sekä alueen toimisto. Jos tulet illalla ravintolan sulkemisen jälkeen, voit leiriytyä vapaasti ja hoitaa muodollisuudet seuraavana päivänä.

Alue on entistä maatilaa, jossa on ollut erillisiä peltoalueita. Kallioiset rantametsät jakavat leiriytymispaikat eri osiin laajalle alueelle. Kylki kyljessä ei todellakaan tarvitse olla. Tilaa on yhteensä 89 hehtaaria. Eri alueille on annettu nimet Saunaniitty, Puutteenkuja ja Tenniskentän alue.

Sähköpaikkoja löytyy tätä nykyä yhteensä 60.

Monipuolista ravintolatarjontaa

Alueen ydin on yli sadan vuoden ikäinen jykevä Kiviravintola. Ruokalistan pääosana ovat liharuoat sekä Pyhäjärven siika ja muikku. Kesällä järjestetään erilaisia teemaviikkoja. Juhannuksena Kiviravintolassa on muun muassa ajankohtaan sopiva ruokalista sekä elävää musiikkia.

Päärakennuksen vieressä toimii kesäravintola, jossa on monipuolisia huippuesiintyjiä, ja surf-henkinen baari on avattu rantaviivalle. Se on avoinna rantatapahtumien aikaan ja säiden mukaan.

Ravintola toimii talvella tilauksesta, mutta mökkejä vuokrataan ympäri vuoden. Tarjolla on toistakymmentä rivitalotyyppistä mökkiä, kolme hirsihuvilaa sekä toistakymmentä ekomökeiksi nimettyä hieman pienempää hirsirakennusta lähellä rantaa.

Ravintolarakennuksen vieressä sijaitsee huoltorakennus, josta löytyy wc-tilat ja suihkut sekä pyykinpesutila.

– Huoltorakennus remontoidaan tulevaksi kesäksi heti, kun pakkaset hellittävät, Sieravuoren Jari Laakso pohtii.

Toinen huoltorakennus, jossa on vessoja ja suihkuja, löytyy alueen hiekkarannan vierestä. Lähellä on myös uusi leikkikenttä.

Sieravuoressa on kaksi tilaussaunaa. Keskellä aluetta kahden kallion välisellä hiekkarannalla on suurempi sauna. Toinen sauna sijaitsee rantakallion päällä, ja sen terassilta aukeaa hieno maisema Pyhäjärven selälle.

Frisbeegolfiin panostetaan

Sieravuoren meno on nuorekasta. Rannasta löytyy kiinnostava vesiurheilukeskus. Välineitä ja kurssitusta löytyy muun muassa suppaukseen, purjelautailuun, wakeboardingiin ja vesihiihtoon. Tarjolla on myös vesijettejä, purjejollia, kanootteja ja leijapurjehdusta.

Rannassa on myös skeittiramppi ja merirosvolaivan mallinen kiipeilyteline.

– Ympäri leirintäaluetta kiertää nyt jo 18-väyläinen frisbeegolf-rata. Keväällä radalle valmistuu pari uutta väylää, Laakso kertoo.

Sieravuoressa järjestetään frisbeegolf-leiri 26.–28. kesäkuuta ja heti perään Beachfutis 2024 -tapahtuma.

Alueen parkkipaikalta alkaa kolmesta eri reitistä koostuva kahdeksan kilometriä pitkä haketettu polku. Matkan varrella on makkaranpaistopaikka. Talvella reitistä 2,5 kilometriä on valaistu.

Sieravuori.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Luonnonläheinen Lomakallio

Luonnonläheinen Lomakallio

Matkailutila Isojärven Lomakallio on avoinna toukokuun puolivälistä elokuun puoleen väliin ja muulloin sopimuksen mukaan. Isojärven etelärannalla sijaitsevalla alueella on 40 caravan-paikkaa, joista 30 on varustettu sähköllä.

Siisti ja suosittu Pitkäjärvi

Siisti ja suosittu Pitkäjärvi

Pitkäjärvi on toiminut SF-Caravan Kokemäen seutu ry:n omana alueena jo vuodesta 1997. Alue perustettiin entiselle kaupungin leirintäalueelle Pitkäjärven Vapaa-aikakeskuksen kupeeseen.

Vaunupaikkoja rannan tuntumassa

Vaunupaikkoja rannan tuntumassa

Aiemmin nimellä Meri Camping toiminut leirintäalue tunnetaan nyt nimellä Merry Camping. Reilu vuosi sitten aloittanut yrittäjäpariskunta, Maija ja Paavo Munkki, on nimenmuutoksen lisäksi tehnyt remonttia satakuntalaisalueella.