Wanhat Wehkeet Myllyjoki Camping Vuoden 2016 Caravan-alue

Karavaanarit ovat valinneet Wanhat Wehkeet Myllyjoki Campingin Karstulasta ja Kankaanpäässä sijaitsevan SFC-Kuninkaanlähteen Suomen parhaiksi leirintäalueiksi.

Vuoden Caravan-alueen titteli on huomionosoitus ja tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi.

SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella. Jäsenäänestyksen lisäksi valinnassa huomioidaan alueiden suunnitelmallinen kehittäminen ja muu merkittävä toiminta leirintämatkailun hyväksi. Wanhat Wehkeet Myllyjoki Camping nimettiin parhaaksi yleiseksi leirintäalueeksi. Parhaaksi jäsenalueeksi eli SFC-alueeksi nimettiin Kankaanpäässä sijaitseva SFC-Kuninkaanlähde.

Vuoden Caravan-alueet julkistettiin Caravan Show -messujen avajaisissa Turussa 13.1.2017.

Wanhat Wehkeet on muotoutunut suosituksi treffialueeksi.

Omaperäinen Wanhat Wehkeet

Wanhat Wehkeet – Myllyjoki Camping kiinnittää Keski-Suomessa ajelevan matkailijan huomiota erikoisen nimensä lisäksi monipuolisella ja omaperäisellä palvelutarjonnallaan. Alueen välittömässä läheisyydessä on muun muassa automuseo, keilahalli nimeltä Täyskaato ja korsusauna.

Wanhoja Wehkeitä vetää yrittäjäpariskunta Merja Välilehto ja Jari Lasonen, jotka ovat kehittäneet aluetta vahvassa yhteistyössä Karstulan kunnan kehittämisyhtiön kanssa vuodesta 2005 saakka. SF-Caravan ry:n palkintoraati toteaa perusteluissaan, että yhteistyöllä keskisuomalaiseen kuntaan on luotu mielenkiintoinen, monia virikkeitä tarjoava ja erityisesti auto- ja leirintämatkailijat tervetulleeksi toivottava matkailukohde, joka houkuttelee pitempäänkin pysähdykseen seutukunnalla.

Alueesta on tullut melkoisen lyhyessä ajassa karavaanareiden suosikkikohde ja karavaanareiden muodostamien yhdistysten suosikkipaikka erilaisten tapahtumien järjestämisessä.

– Erilaiset autokerhot ja ryhmät ovat löytäneet meiltä paikan kokoontumisille. Usein näistä kokoontumisista muodostuu isojakin tapahtumia. Muun muassa SF-Caravan Matkailuautoilijat ry on pitänyt meillä kokoontumisiaan, yrittäjä Jari Lasonen kertoo.

Viihtyisä ja monipuolinen caravan-alue

Leirintämatkailijalle on tarjolla 80 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa, lomamökkejä, korkeatasoinen huoltorakennus, erilaisia ruokapalveluita ja autonpesumahdollisuus. Lisäksi alueelta löytyy katettu ja lämmitetty uima-allas sekä lasten leikki- ja toiminta-alue. Uima-allassauna on vapaassa käytössä. Tynnyrisauna on varattavissa perhesaunavuoroille. Kesäviikonloppuisin ja heinäkuussa päivittäin myös iso telttasauna sisältyy aluehintaan.

Tärkeä kriteeri alueen valinnassa Vuoden Caravan-alueeksi oli ympärivuotinen toiminta. Kesätekemistä tarjoaa luonnonrauhan ja luontoharrastusten lisäksi kesäteatteri.

– Olemme panostaneet asiakaspalveluun sekä viihtyvyyteen alueella. Meillä on monipuolinen palvelutarjonta. Olemme varmaan vähän omaperäinen palveluntarjoaja, Merja Välilehto hymyilee.

Wanhat Wehkeet järjestää juhlapyhinä erilaisia tapahtumia aina päivän teeman mukaan.

– Tarjoamme ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa. Meillä on hyvä eläkeläisten talkootiimi, joka saapuu apuun hädän tullen, Välilehto lisää.

Yrittäjäpariskunta on alueen saamasta huomionosoituksesta erittäin otettu ja kiitollinen. Laakereillaan se ei silti jää lepäämään.

– Olemme suunnitelleet naapurin kanssa maakauppoja alueen laajentamista varten ja muutakin uutta on suunnitteilla, pariskunta myhäilee.

Vuoden Caravan alue -valintaa juhlitaan Myllyjoki Campingilla 31.3.–2.4.2017. Tuolloin myös palkintolaattaa naulataan juhlallisesti seinään.

Wanhatwehkeet.fi

Lue juttu Kuninkaanlähteestä täältä

Teksti Pirjo Rättyä, kuvat Wanhat Wehkeet. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 2/2017, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Höyryveturipuisto vie menneeseen

Höyryveturipuisto vie menneeseen

Keuruun Haapamäeltä löytyy maailman suurin höyryveturimuseo. Haapamäen Höyryveturipuistosta löytyy 12 erilaista höyryveturityyppiä.

Nopeuslaskumäestä koko perheen alueeksi

Nopeuslaskumäestä koko perheen alueeksi

Häkärinteiden tarina on legendaarinen. Nopeuslaskija Kalevi ”Häkä” Häkkinen toimi pitkään Maailman Nopeuslaskuliiton puheenjohtajana.

Helppo poiketa ja mukava viipyä

Helppo poiketa ja mukava viipyä

SF-Caravan Keski-Suomi ry:n omistama Lintulahti sijaitsee Äänekosken pohjoispuolella, noin tunti Jyväskylästä pohjoiseen. Lintulahden leirintäalueelle ajaessa metsäkaistaleen jälkeen tulee vastaan päärakennus, josta löytyy alueen toimisto.