Ruokoniemen rannat houkuttelevat

Lähellä Hankasalmen keskustaa olevalla leirintäalueella nautitaan rannan läheisyydestä ja urheillaan.

Hankasalmen keskustasta noin kilometrin kävely- ja parin kilometrin automatkan päässä avautuu auringossa kimmeltävä Kuuhankavesi. Sen puistomaisille rannoille on leiriydytty viettämään kesäelämää – muutama vaunukunta pysyvämminkin.

– Parhaimmat kausipaikkalaiset ovat olleet täällä yli kolmekymmentä vuotta. He lämmittävät itse saunan ja leikkaavat nurmikot, yrittäjä Timo Koivuniemi tietää kertoa.

Koivuniemi on toiminut kunnalta vuokratuilla mailla leirintäalueyrittäjänä pian viisi kesää. Muutoin hän pyörittää ympärivuotisesti grilliä Hankasalmen asemalla.

Koivuniemi tietää myös, miksi alueelle tullaan ja siellä viihdytään kesä toisensa jälkeen.

– Vaunun saa ihan rantaan, parin kolmen askeleen päähän parhaimmillaan.

– Palautetta tulee myös matalasta hiekkarannasta. Uimaan voi lähteä mistä tahansa. Lapsiperheet tykkäävät, kun ei ole äkkijyrkkää.

Rantaa seuraileva leiriytymisalue

Ruokoniemellä on tilaa noin kuudellekymmenelle asuntovaunulle tai -autolle. Kaikki paikat ovat sähköistettyjä. Lisäksi alueella voi yöpyä huoneistohotellissa ja yhdeksässä mökissä. Telttailijatkin löytävät mäntyjen ja koivujen katveesta mieluista maastoa pistää leiri pystyyn.

Wc- ja suihkutilat löytyvät alueelta kahdestakin paikkaa. Varsinaisen huoltorakennuksen lisäksi yrittäjä on tuonut paikan päälle wc- ja suihkukontin, joka palvelee campingalueen toista päätyä. Rantaa seurailevan, pitkänomaisen caravan-alueen väliin nimittäin kiilautuu yksityisen omistama tontti, joka pitkittää kulkua.

Leiriytyjät pääsevät myös kokkailemaan, pesemään astioita ja pyykkäämään yhteisessä huoltorakennuksessa. Rantasauna lämpiää lähes joka ilta, ja grillikatoksella riittää vielä illan viiletessäkin lämpöä ja juttuseuraa.

Joka toinen perjantai Ruokoniemellä lauletaan karaokea leirintäalueen A-oikeuksin varustetussa ravintolassa. Sen aurinkoterassille on hyvä istahtaa päivisinkin kahville ja pikkupurtavalle.

Tenniskentälle ilmaiseksi

Reissaaja pääsee halutessaan myös urheilemaan, sillä leirintäalueen kupeessa on kunnan ylläpitämät tennis- ja rantalentopallokentät.

– Kentät eivät maksa erikseen. Sinne voi mennä kuka vaan. Meiltä saa vuokrata välineitä, Koivuniemi opastaa.

Ravintolarakennuksesta voi vuokrata myös kiekkoja frisbeegolfradalle, joka kiertelee niin ikään leirintäalueen tuntumassa. 9-väyläinen rata sopii aloittelijoillekin.

Lapset viihtyvät puolestaan kiipeillen, mäkeä laskien, kiikkuen ja hiekkakakkuja taputellen. Kunnan leikkikenttä on aivan lähellä ravintolarakennusta ja urheilukenttiä.

Toukokuussa ovensa avaava Ruokoniemi Camping hiljenee elokuun lopussa. Timo Koivuniemi tosin lupaa palvella karavaanareita syyskuussakin.

– Meillä ei ole silloin enää päivystystä, mutta paikalle tullaan soittamalla, hän lupaa.

Teksti ja kuva: Sari Toikkanen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 5/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Karavaanialue huippupaikalla

Karavaanialue huippupaikalla

Reilu parikymmentä kilometriä Jyväskylän keskustasta etelään kohoaa Riihivuori. Sille riittää kipuamista.

Höyryveturipuisto vie menneeseen

Höyryveturipuisto vie menneeseen

Keuruun Haapamäeltä löytyy maailman suurin höyryveturimuseo. Haapamäen Höyryveturipuistosta löytyy 12 erilaista höyryveturityyppiä.

Valtava IK Camping huokuu rauhaa

Valtava IK Camping huokuu rauhaa

IK Campingin maasto on monipuolista, ja rantaviivaakin on liki kaksi kilometriä. Koko alueella on 1 500 caravan-paikkaa, joista 300 on varustettu sähköllä.