Ruokoniemen rannat houkuttelevat

Lähellä Hankasalmen keskustaa olevalla leirintäalueella nautitaan rannan läheisyydestä ja urheillaan.

Hankasalmen keskustasta noin kilometrin kävely- ja parin kilometrin automatkan päässä avautuu auringossa kimmeltävä Kuuhankavesi. Sen puistomaisille rannoille on leiriydytty viettämään kesäelämää – muutama vaunukunta pysyvämminkin.

– Parhaimmat kausipaikkalaiset ovat olleet täällä yli kolmekymmentä vuotta. He lämmittävät itse saunan ja leikkaavat nurmikot, yrittäjä Timo Koivuniemi tietää kertoa.

Koivuniemi on toiminut kunnalta vuokratuilla mailla leirintäalueyrittäjänä pian viisi kesää. Muutoin hän pyörittää ympärivuotisesti grilliä Hankasalmen asemalla.

Koivuniemi tietää myös, miksi alueelle tullaan ja siellä viihdytään kesä toisensa jälkeen.

– Vaunun saa ihan rantaan, parin kolmen askeleen päähän parhaimmillaan.

– Palautetta tulee myös matalasta hiekkarannasta. Uimaan voi lähteä mistä tahansa. Lapsiperheet tykkäävät, kun ei ole äkkijyrkkää.

Rantaa seuraileva leiriytymisalue

Ruokoniemellä on tilaa noin kuudellekymmenelle asuntovaunulle tai -autolle. Kaikki paikat ovat sähköistettyjä. Lisäksi alueella voi yöpyä huoneistohotellissa ja yhdeksässä mökissä. Telttailijatkin löytävät mäntyjen ja koivujen katveesta mieluista maastoa pistää leiri pystyyn.

Wc- ja suihkutilat löytyvät alueelta kahdestakin paikkaa. Varsinaisen huoltorakennuksen lisäksi yrittäjä on tuonut paikan päälle wc- ja suihkukontin, joka palvelee campingalueen toista päätyä. Rantaa seurailevan, pitkänomaisen caravan-alueen väliin nimittäin kiilautuu yksityisen omistama tontti, joka pitkittää kulkua.

Leiriytyjät pääsevät myös kokkailemaan, pesemään astioita ja pyykkäämään yhteisessä huoltorakennuksessa. Rantasauna lämpiää lähes joka ilta, ja grillikatoksella riittää vielä illan viiletessäkin lämpöä ja juttuseuraa.

Joka toinen perjantai Ruokoniemellä lauletaan karaokea leirintäalueen A-oikeuksin varustetussa ravintolassa. Sen aurinkoterassille on hyvä istahtaa päivisinkin kahville ja pikkupurtavalle.

Tenniskentälle ilmaiseksi

Reissaaja pääsee halutessaan myös urheilemaan, sillä leirintäalueen kupeessa on kunnan ylläpitämät tennis- ja rantalentopallokentät.

– Kentät eivät maksa erikseen. Sinne voi mennä kuka vaan. Meiltä saa vuokrata välineitä, Koivuniemi opastaa.

Ravintolarakennuksesta voi vuokrata myös kiekkoja frisbeegolfradalle, joka kiertelee niin ikään leirintäalueen tuntumassa. 9-väyläinen rata sopii aloittelijoillekin.

Lapset viihtyvät puolestaan kiipeillen, mäkeä laskien, kiikkuen ja hiekkakakkuja taputellen. Kunnan leikkikenttä on aivan lähellä ravintolarakennusta ja urheilukenttiä.

Toukokuussa ovensa avaava Ruokoniemi Camping hiljenee elokuun lopussa. Timo Koivuniemi tosin lupaa palvella karavaanareita syyskuussakin.

– Meillä ei ole silloin enää päivystystä, mutta paikalle tullaan soittamalla, hän lupaa.

Teksti ja kuva: Sari Toikkanen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 5/2019, caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Wanhat Wehkeet Myllyjoki Camping Vuoden 2016 Caravan-alue

Wanhat Wehkeet Myllyjoki Camping Vuoden 2016 Caravan-alue

Vuoden Caravan-alueen titteli on huomionosoitus ja tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi. SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella.

Aktiivisen lomanviettäjän Laajavuori

Aktiivisen lomanviettäjän Laajavuori

Laajis Oy:n omistama ja pyörittämä karavaanialue sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta, aivan Laajavuoren laskettelurinteiden juurella. – Tämä on urbaani karavaanialue, aktiivisen lomailijan ja ulkoilijan unelmakohde.

Luonnonkaunis Nyyssänniemi houkuttelee

Luonnonkaunis Nyyssänniemi houkuttelee

Camping Nyyssäniemi sijaitsee upealla paikalla Keurusselän rannalla. – Meillä on juuri meneillään isot investoinnit.