Aktiivisen lomanviettäjän Laajavuori

Laajavuoressa liikunta- ja elämyspalveluita on tarjolla yllin kyllin.

Laajis Oy:n omistama ja pyörittämä karavaanialue sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta, aivan Laajavuoren laskettelurinteiden juurella.

– Tämä on urbaani karavaanialue, aktiivisen lomailijan ja ulkoilijan unelmakohde. Järvenrantaidylliä pitää hakea toisaalta, Laajis Oy:n toimitusjohtaja Lasse Niivuori toteaa.

Uimaan alueelta pääsee Vuorilammelle, jonne on vain puolen kilometrin kävelymatka. Talvella voi kipaista läheiseen Cumulus Resort -kylpylään.

Laajis Oy:n ravintolapäällikkö ja alueella sijaitsevan Kipinä Studio -kuntosalin vetäjä Joonas Laukkanen pistäytyi esittelemässä karavaanialuetta.

Sivakoitavaa jopa 160 kilometriä

Laajavuori ympäristöineen tarjoaa muutakin tekemistä. Siellä voi vaikka aloittaa talven hiihtokauden.

– Kaksi kilometriä pitkä ensilumenlatu avataan vuosittain. Se palvelee meidän asiakkaita rospuuttoaikaan, Niivuori kertoo.

Talven mittaan alueelle kunnostetaan noin 50 kilometriä latuja, joista 15 kilometriä on valaistuja. Hyvänä lumitalvena Laajavuoresta avataan yhteydet Jyväskylän muuhun latuverkostoon, jolloin sivakoitavaa kertyy yli 160 kilometriä.

Murtomaasuksien sijaan jalkaan voi sujauttaa lumikengät, tai jos haluaa kovempaa vauhtia, tarjolla on myös laskettelusuksia ja -lautoja. Suosiotaan on lisännyt myös alamäkiluistelu. Kaksitoista rinnettä, kolme lumiparkkia, alamäkiluistelurata ja pulkkamäki takaavat sen, että vauhtia riittää kaikentasoisille laskettelijoille.

Huimapäille köysiratapuisto

Kesällä elämyksiä voi hakea kiipeilemällä ja liukumalla köysiratoja pitkin. Metsän siimekseen rakennettu seikkailupuisto on avattu vuonna 2014 ja avomaalle lehtikuusitolppiin rakennettu laajennusosa otettu käyttöön viime kesänä.

– Seikkailupuisto on yksi Pohjoismaiden suurimpia. Kiivettävää on yli kaksi kilometriä, kahdeksan rataa aikuisille ja kaksi junnurataa.

Laajavuoresta löytyy myös frisbeegolf- ja alamäkipyöräilyratoja. Viiden kilometrin mittainen luontopolku kiertää alueen ympäri. Kuntoilemisen jälkeen on mukava istahtaa seuraamaan kesäteatteria ja stand up -komiikkaa.

Karavaanarialueella on 88 vaunu- ja kymmenisen telttapaikkaa. Oleskelutila, keittiö, miesten ja naisten saunat, peseytymistilat ja vessat löytyvät huoltorakennuksesta. Sinne, samoin kuin koko vaunualueelle pääsee aluekortilla, jonka saa ilmoittautumisen yhteydessä ravintolasta. Jos vastaanotto on ehtinyt sulkea ovensa, kannattaa soittaa päivystävälle isännälle tai vartiointipalveluun. Numerot löytyvät netistä ja sisääntuloportin läheisyydestä.

– Meille pääsee sisään 24/7, Niivuori sanoo ja toivottaa tervetulleeksi liikunta- ja elämyspalveluiden äärelle.

Laajis.fi

Teksti ja kuvat Sari Toikkanen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 2/2017, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Helppo poiketa ja mukava viipyä

Helppo poiketa ja mukava viipyä

SF-Caravan Keski-Suomi ry:n omistama Lintulahti sijaitsee Äänekosken pohjoispuolella, noin tunti Jyväskylästä pohjoiseen. Lintulahden leirintäalueelle ajaessa metsäkaistaleen jälkeen tulee vastaan päärakennus, josta löytyy alueen toimisto.

Luonnonkaunis Nyyssänniemi houkuttelee

Luonnonkaunis Nyyssänniemi houkuttelee

Camping Nyyssäniemi sijaitsee upealla paikalla Keurusselän rannalla. – Meillä on juuri meneillään isot investoinnit.

Ruokoniemen rannat houkuttelevat

Ruokoniemen rannat houkuttelevat

Hankasalmen keskustasta noin kilometrin kävely- ja parin kilometrin automatkan päässä avautuu auringossa kimmeltävä Kuuhankavesi. Sen puistomaisille rannoille on leiriydytty viettämään kesäelämää – muutama vaunukunta pysyvämminkin.