Suoraan omalta vaunulta rinteeseen

Muuramen Riihivuori on taas kovassa nousussa. Tänä syksynä myös rinteiden määrä nousee kuudesta kymmeneen.

Riihivuoren caravan-alue ovat mukavasti Riihivuoren korkeimmalla kohdalla, eteläisten rinteiden puolella. Alueelta on komeat näkymät alas rinteisiin ja ympäröiviin metsä- ja järvimaisemiin. Jos on kovempaa pakkasta, korkeammalla on aina muutamia asteita lämpimämpää kuin laaksossa.

Caravan-alueelta pääsee suoraan vaunulta rinteeseen. Sähkötolpalla varustettuja matkailuajoneuvopaikkoja on nykyisin yhteensä 25. Uusia paikkoja on tehty hieman kauemmas ja huoltorakennuksen viereen.

Jykevä huoltorakennus

Karavaanareiden huoltorakennus löytyy rinneravintolan vierestä. Nostalgisen oloinen rakennus on tehty järeistä kelohirsistä, viereisen ravintolan tyyliin.

– Uutta huoltorakennusta on joskus suunniteltu, mutta nykyinen istuu hyvin kokonaisuuteen ja on aikanaan hyvin tehty, kertoo Riihivuoren Lomakylästä vastaava Päivi Korkman.

Huoltorakennuksesta löytyy mukava oleskelutila keittiöineen sekä alueen toimisto. Rakennuksessa ovat myös vessat ja suihkut sekä kemssantyhjennys ja vesipiste. Toisessa päässä on kaksi saunaa takkahuoneineen. Talon takana on saunan terasssi, jossa on mukava käydä talvella löylyjen välissä höyryämässä.

Rakennuksen jatkeena on hotelli Vuorikelon nimellä toimivaa majoitustilaa. Yhteensä Riihivuoren huipulta löytyy noin 350 vuodepaikkaa neljän hengen mökeistä ja isompiin huviloihin.

Valmiiseen pöytään

Huoltorakennuksen ja rinteiden välissä oleva ravintola Riihikelo toimii ympäri vuoden. Rakennuksessa on tilavat ravintolasalit ja niiden jatkoksi tehty laaja katettu ja lasitettu terassi rinteiden puolelle. Ruokalistalla on muun muassa burger-annoksia, salaattia, pastaa sekä pizzoja.

Omia herkkuja voi grillata mahtavan kokoisessa kodassa. Ravintolan vieressä on rakennus, jonne mahtuu jopa 60 laskettelijaa ja karavaanaria tankkaamaan laskujen välissä. Kota sulkeutuu rinteiden sulkeutuessa. Pienempi grillikatos karavaanareille löytyy vaunupaikkojen viereltä.

Uusia rinteitä

Riihivuoren omistaa nykyisin Muuramen kunta.

– Kunta on laatinut alueelle kehityssuunnitelman, kertoo rinteitä operoivan Riihivuori Resortin markkinointijohtaja Kalle Jokinen.

Rinteitä on kunnostettu ja Kolin rinteiltä hankittiin kaksi ankkurihissiä pohjoisrinteille. Investointien myötä rinteiden määrä kasvaa kuudesta kymmeneen. Raivaukset sekä rakennustyö aloitettiin keväällä 2022 ja ne valmistuvat hyvissä ajoin ennen talvea. Hissejä tulee olemaan yhteensä viisi.

Idän puoleiset rinteet ovat loivempia ja pidempiä, kun taas pohjoispuolella on jyrkempiä rinteitä, jotka sopivat myös kilpailuihin.

Ylhäällä ravintolan ja suksivuokraamon edustalla löytyvät sompahissi ja kaksi lyhempää rinnettä sekä lastenrinne, jossa on maksuton naruhissi. Myös kaiken ikäisille sopiva pulkkamäki löytyy huipulta. Vuokraamosta löytyvät välineet niin suksilla laskemiseen kuin luomilautailuunkin.

Riihivuori.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Häyrylänranta on kansallispuiston portti

Häyrylänranta on kansallispuiston portti

Häyrylänranta Camping avattiin kesällä 2014 parahiksi ennen kuin Etelä-Konneveden kansallispuisto syksyllä nimettiin. Karavaanarit ja telttailijat pääsivät leiriytymään Konnevedelle noin puolen tunnin ajomatkan päähän kansallispuiston patikointireiteistä.

Helppo poiketa ja mukava viipyä

Helppo poiketa ja mukava viipyä

SF-Caravan Keski-Suomi ry:n omistama Lintulahti sijaitsee Äänekosken pohjoispuolella, noin tunti Jyväskylästä pohjoiseen. Lintulahden leirintäalueelle ajaessa metsäkaistaleen jälkeen tulee vastaan päärakennus, josta löytyy alueen toimisto.

Nopeuslaskumäestä koko perheen alueeksi

Nopeuslaskumäestä koko perheen alueeksi

Häkärinteiden tarina on legendaarinen. Nopeuslaskija Kalevi ”Häkä” Häkkinen toimi pitkään Maailman Nopeuslaskuliiton puheenjohtajana.