Luonnonläheistä leirintää Sinervässä

Uudet yrittäjät luotsaavat nyt perheystävällistä Sinervän leirintäaluetta. Luonnon lähellä kalaisan järven rannalla on hyvä olla.

Multian idyllinen kirkonkylä sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Keuruulta. Kylä rajoittuu kolmen puhdasvetiseen järveen. Sinervän leirintäalue on kalaisen Sinerväjärven rannalla, luonnonläheisellä paikalla.

Leirintäalueella on caravan-paikkojen lisäksi myös mökkejä. Vaunupaikkoja on 80, joista 50 on sähköistetty. Vuokrattavana on myös pitempiaikaisia kausipaikkoja vaunuille.

Mökkejä on kymmenen, joista yhden yhteydessä on oma sauna ja palju.

Tänä keväänä alueella puhaltavat uudet tuulet, kun alueen uutena yrittäjäpariskuntana on aloittanut Minna Luoma-aho ja Jukka Vuorela.

– Aloitimme toukokuun alusta uusina yrittäjinä. Minnan sisko pitää Nyyssänniemeä Keuruulla, joten ala on meille siten vähän tuttu. Olemme tehneet ravintolaan ja saunoihin remonttia, sekä uusineet vähän mökkejäkin. Myös lasten leikkialuetta on ehostettu, Vuorela kertoo.

Majoittujien käytettävissä on myös sup-lautoja, ja kesällä on tulossa myös muutama tentsile eli puumajoite.

Alueen oman ravintolan ulosmyyntiä on aloiteltu jo toukokuun puolivälissä.

– Hampurilaisten ainesosista teemme itse suurimman osan. Esimerkiksi pihvi, marinoitu punasipuli, coleslaw, cheddar-kastike sekä paholaisenhillo ovat itse tehtyjä. Lisäksi teemme kahvilan asiakkaille vohveleita. Heinäkuussa tarjolla on myös kotiruokalounasta.

Frisbeegolfia myös lapsille

Leirintäalueella on niemen kärjessä laavu, jossa voi paistella makkaraa. Alueen kangasmetsät maastoineen tarjoavat hyviä kävelyreittejä.

– Meillä käy ihmisiä, jotka arvostavat luontoa. Alueemme on rauhallinen. Saunomaankin pääsee, sillä meillä on kaksi puilla lämpiävää saunaa, ja tynnyrisaunassa saa ihanat löylyt, pariskunta lisää.

Lasten leikkipaikkana toimii muumitalo. Lisäksi löytyy trampoliini sekä järvessä hyppimistä varten ponttoni. Lapsia varten on rakennettu myös oma frisbeegolfrata. Sadepäiviä ajatellen on tarjolla myös lautapelejä.

– Nyt meillä on pupuja, ja olemme ajatelleet ottaa muitakin eläimiä. Uimarantoja löytyy kaksikin, ja niissä on sopivan matalaa lapsille. Lisäksi meillä on suunnitteilla lapsille poniratsastusta ja muuta ohjelmaa.

Ravintolassa on kerran kuussa karaoke ja ajoittain myös livemusiikkia.

Lähialueen mielenkiintoisimpia nähtävyyksiä ovat Uittamonkosken myllymuseo, joka sijaitsee Uuraistentien varrella noin 2,5 kilometriä Multian keskustasta. Lisäksi lähistöltä löytyy Etelä- ja Keski-Suomen korkein kohta, Kiiskelänmäki, joka kohoaa liki 269 metriä merenpinnan yläpuolelle. Maisemaa pääsee ihastelemaan maisematornista käsin. Multialla on myös frisbeegolfrata.

– Meiltä on lyhyt matka Ähtäriin, Tuuriin ja Jyväskylään. Lisäksi meillä on kalaisat vedet, ja järvi täynnä kuhaa. Palsankoskelta saa myös lohta. Sinerväjärvi on puhdasvetinen ja upea ympäröivine luontoineen. Täällä on hyvä olla. Mekin olemme täällä, he nauravat.

Sinervanleirinta.fi

Teksti ja kuva Pirjo Rättyä

Lue myös nämä esittelyt

Leiriytymistä maaseudun rauhassa

Leiriytymistä maaseudun rauhassa

Reilu puolitoista kilometriä hiekkatietä, eikä valtatien vauhdista ole enää tietoakaan. On kuin saapuisi toiseen maailmaan.

Luonnon keskellä kaupungissa

Luonnon keskellä kaupungissa

Nykyään kaupunkialueella toimivat caravan-alueet ovat jo melko harvassa. Kallis tonttimaa halutaan usein tuottavampaan käyttöön.

Karavaanialue huippupaikalla

Karavaanialue huippupaikalla

Reilu parikymmentä kilometriä Jyväskylän keskustasta etelään kohoaa Riihivuori. Sille riittää kipuamista.