Helppo poiketa ja mukava viipyä

Lintulahteen on helppo poiketa. Nelostien varrella olevalle alueelle pääsee hyvin isommallakin yhdistelmällä.

SF-Caravan Keski-Suomi ry:n omistama Lintulahti sijaitsee Äänekosken pohjoispuolella, noin tunti Jyväskylästä pohjoiseen.

Lintulahden leirintäalueelle ajaessa metsäkaistaleen jälkeen tulee vastaan päärakennus, josta löytyy alueen toimisto. Itse alue jakautuu kahteen osaan. Osa ajoneuvopaikoista on huoltorakennuksen yläpuolella loivassa rinteessä ja toinen osa kentällä rannassa saunojen lähellä. Rinteen paikoista iso osa on kausipaikkalaisten käytössä – mutta jos kausipaikka on tyhjä, sekin on matkalaisen käytössä.

Alempana rannassa on tasainen kenttä, jossa on myös kausipaikkoja, mutta suuri osa on vapaana vierailijoille. Tämä alue jatkuu pitemmälle metsikön siimekseen.

Lintulahdessa on kaikkiaan 170 sähköistettyä caravan-paikkaa.

Tullessamme alueelle kevättalven aurinko oli sulattanut pihateiden lumet pehmeäksi möhjöksi. Olimme huolissamme auton kiinnijäämisestä, mutta alueen oma traktori urakoi sopivasti tiestön aurauksia ja pääsimme omaan pilttuuseemme vaivatta.

Hyvät ja siistit huoltorakennukset

Ala-alueen vieressä on tilavat saunat pesutiloineen sekä miehille että naisille. Toinen saunoista toimii myös perhesaunana. Saunojen vieressä on pienempi ja vanhempi tilaussaunarakennus. Saunan terassi on verhoiltu hauskasti heinäseiväsrivistöllä, joten omalla väellä saunoessa ei ole pakko käyttää uikkaria.

Kolmas ja erikoisen mallinen telttasauna löytyy rannasta. Tässä mutterin mallisessa rakennuksessa on pressuseinät ja läpinäkyvä katto sekä maisemaikkuna järven suuntaan.

Talviuintikin alueella onnistuu, jos kantti kestää. Molempien saunojen edustalla on talvisin avanto.

Ison saunan yhteydessä on huoltotila, josta löytyy vessat, tiskipaikka sekä pyykinpesukone ja kuivausrumpu.

Makkaranpaistoon kolme paikkaa

Ylemmän alueen keskellä on hirsinen punainen mökki, jota voi käyttää myös talvella. Upouusi grillikota valmistui alemmas rannan lähelle tänä vuonna. Kota on nimetty Kohtauspaikaksi. Tila on hyvin siisti ja toimiva. Tulisija vetää hyvin eikä tuprauttele savua sisään. Puitakin on ulkopuolella iso laatikollinen. Yksi lasten leikkipaikoista on lähellä uutta kotaa.

Toimistorakennuksessa portin lähellä on myös hyvät huoltotilat sekä tilaa kokoontumiseen. Rakennuksen tilava kokoushuone toimii myös oleskelutilana ja tv-huoneena. Valtavan kokoisen taulutelevision äärellä on mukavat sohvat. Kokoustilan yhdellä seinällä on tarjoilutiski. Tiskin takana on hieno keittiö, joka on varustettu moderneilla keittiölaitteilla ja tiskikoneella.

Rannasta löytyy vielä toinen kesäkäytössä oleva vanhempi kokoontumistila ”Onnela”. Siellä on tilaa järjestää vaikkapa tanssit. Erilaisia treffejä onkin vuoden aikana useita. On vappu- ja juhannustreffejä sekä muikku- ja sienitreffejä. Syksyllä alueen valaisevat soihdut ja pihatulet.

Kskaravaanarit.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Luonnonläheistä leirintää Sinervässä

Luonnonläheistä leirintää Sinervässä

Multian idyllinen kirkonkylä sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Keuruulta. Kylä rajoittuu kolmen puhdasvetiseen järveen.

Levähdyspaikka keskellä Suomea

Levähdyspaikka keskellä Suomea

Nelostieltä on vain kilometrin poikkeama Hännilänsalmen camping-alueelle. Yrittäjä Sirpa Koivukoski pitää leirintäalueen sijaintia parhaana mahdollisena Etelä- ja Pohjois-Suomen väliä matkaaville.

Suoraan omalta vaunulta rinteeseen

Suoraan omalta vaunulta rinteeseen

Riihivuoren caravan-alue ovat mukavasti Riihivuoren korkeimmalla kohdalla, eteläisten rinteiden puolella. Alueelta on komeat näkymät alas rinteisiin ja ympäröiviin metsä- ja järvimaisemiin.