Helppo poiketa ja mukava viipyä

Lintulahteen on helppo poiketa. Nelostien varrella olevalle alueelle pääsee hyvin isommallakin yhdistelmällä.

SF-Caravan Keski-Suomi ry:n omistama Lintulahti sijaitsee Äänekosken pohjoispuolella, noin tunti Jyväskylästä pohjoiseen.

Lintulahden leirintäalueelle ajaessa metsäkaistaleen jälkeen tulee vastaan päärakennus, josta löytyy alueen toimisto. Itse alue jakautuu kahteen osaan. Osa ajoneuvopaikoista on huoltorakennuksen yläpuolella loivassa rinteessä ja toinen osa kentällä rannassa saunojen lähellä. Rinteen paikoista iso osa on kausipaikkalaisten käytössä – mutta jos kausipaikka on tyhjä, sekin on matkalaisen käytössä.

Alempana rannassa on tasainen kenttä, jossa on myös kausipaikkoja, mutta suuri osa on vapaana vierailijoille. Tämä alue jatkuu pitemmälle metsikön siimekseen.

Lintulahdessa on kaikkiaan 130 sähköistettyä caravan-paikkaa.

Tullessamme alueelle kevättalven aurinko oli sulattanut pihateiden lumet pehmeäksi möhjöksi. Olimme huolissamme auton kiinnijäämisestä, mutta alueen oma traktori urakoi sopivasti tiestön aurauksia ja pääsimme omaan pilttuuseemme vaivatta.

Hyvät ja siistit huoltorakennukset

Ala-alueen vieressä on tilavat saunat pesutiloineen sekä miehille että naisille. Toinen saunoista toimii myös perhesaunana. Saunojen vieressä on pienempi ja vanhempi tilaussaunarakennus. Saunan terassi on verhoiltu hauskasti heinäseiväsrivistöllä, joten omalla väellä saunoessa ei ole pakko käyttää uikkaria.

Kolmas ja erikoisen mallinen telttasauna löytyy rannasta. Tässä mutterin mallisessa rakennuksessa on pressuseinät ja läpinäkyvä katto sekä maisemaikkuna järven suuntaan.

Talviuintikin alueella onnistuu, jos kantti kestää. Molempien saunojen edustalla on talvisin avanto.

Ison saunan yhteydessä on huoltotila, josta löytyy vessat, tiskipaikka sekä pyykinpesukone ja kuivausrumpu.

Makkaranpaistoon kolme paikkaa

Ylemmän alueen keskellä on hirsinen punainen mökki, jota voi käyttää myös talvella. Upouusi grillikota valmistui alemmas rannan lähelle tänä vuonna. Kota on nimetty Kohtauspaikaksi. Tila on hyvin siisti ja toimiva. Tulisija vetää hyvin eikä tuprauttele savua sisään. Puitakin on ulkopuolella iso laatikollinen. Yksi lasten leikkipaikoista on lähellä uutta kotaa.

Toimistorakennuksessa portin lähellä on myös hyvät huoltotilat sekä tilaa kokoontumiseen. Rakennuksen tilava kokoushuone toimii myös oleskelutilana ja tv-huoneena. Valtavan kokoisen taulutelevision äärellä on mukavat sohvat. Kokoustilan yhdellä seinällä on tarjoilutiski. Tiskin takana on hieno keittiö, joka on varustettu moderneilla keittiölaitteilla ja tiskikoneella.

Rannasta löytyy vielä toinen kesäkäytössä oleva vanhempi kokoontumistila ”Onnela”. Siellä on tilaa järjestää vaikkapa tanssit. Erilaisia treffejä onkin vuoden aikana useita. On vappu- ja juhannustreffejä sekä muikku- ja sienitreffejä. Syksyllä alueen valaisevat soihdut ja pihatulet.

Kskaravaanarit.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Hiekkasärkkien Hietasaari

Hiekkasärkkien Hietasaari

SF-Caravan Keski-Suomi ry:n ylläpitämälle Hietasaaren leirintäalueelle ei eksy vahingossa. Se nimittäin sijaitsee Uuraisilla Kyynämöisen kylässä pikkuteiden päässä.

Caravan-alue kosken kuohujen kupeessa

Caravan-alue kosken kuohujen kupeessa

Vilppulankosken caravan-alue sijaitsee taajamassa Vilppulan sataman vieressä. Alueella on tarjolla peruspalvelut sekä 25 sähköllä varustettua caravan-paikkaa.

Luonnonläheinen Hietasaari

Luonnonläheinen Hietasaari

Hietasaareen tulee Nelostien Hirvaskankaalta matkaa alle 30 kilometriä samoin kuin lännestä 18-tieltä Multialta. Tiet ovat asvaltoituja lähes perille asti.