Himolaskettelijoiden Himoksella viihtyy

Himos tarjoaa monipuoliset rinteet sekä kaksi vähän erilaista caravan-aluetta heti rinteiden juurilla.

Himoksen hiihtokeskus sijaitsee Jämsässä, Tampereen ja Jyväskylän välissä. Tieverkosto eri suunnilta on hyvä. Rannikolta ja pääkaupunkiseudulta Himokselle ajelee helposti.

Toinen ja pienempi Himoksen caravan-alueista sijaitsee pohjoisrinteiden juurella. Alue on rauhallinen, koska tällä puolella ei ole juurikaan iltatoimintaa. HimosCafé ja huipulla toimiva Vuorikahvio nimittäin sulkeutuvat yhtä aikaa rinteiden kanssa.

Matkailuajoneuvopaikkoja on kolmekymmentä. Alueen keskellä on huoltorakennus, jossa on vessat, suihkut ja tiskauspaikka sekä yksi sauna, jossa on miesten ja naisten vuorot.

Alueen vieressä rinteiden juurella on sekä makkaranpaistopaikka että pulkkamäki, jotka ovat käytössä vielä illallakin.

Iltarientoihin Himos Hotellille ja Areenalle on matkaa pari kilometriä.

Isompi caravan-alue länsipuolella

Toinen karavaanialue on heti länsirinteiden juurella.

– Lähimmille vaunupaikoille pääsee rinteestä suoran laskemalla. Sähköistettyjä ajoneuvopaikkoja on nykyisin 120, kertoo Himoksen myyntipäällikkö Mia Anttonen.

Huoltotilat löytyvät hiihtokeskusten ravintoloiden vierestä alueen sisäänajon läheisyydestä. Huoltorakennuksessa on tiskauspaikka, vessat ja suihkut sekä saunat miehille ja naisille. Suosituimpina aikoina löylyttelijöitä on paljon, joten suosittelen saunatakin käyttöä ja pukeutumista omassa matkailuajoneuvossa.

– Caravan-alueen lähellä on grillikatoksia sekä kota ja laavuja, jotka sijaitsevat koko perheen lumimaailman Lumilan alueella, Anttonen lisää.

Lumilan alueelle on pääsymaksu.

Uusia ravintoloita

Caravan-alueen vieressä toimii kaksi ravintolaa: HimosBistro ja HimosBuffet. Bistro palvelee länsirinteiden aukioloaikana ja Buffet lounasaikaan sesongin mukaan.

Rinteiden lähelle on noussut paljon uuttaa majoitustilaa. Ravintola Rinteestä löytyy muun muassa bistroa ja burger-osastoa sekä illallisbuffet ja afterski-biletystä. Ravintola Rinteessä on myös ulkoporealtaalla ja takkahuoneella varustetut saunatilat.

Vajaan kilometrin päästä löytyy elintarvike- ja lahjatavaramyymälä, lisää ravintoloita ja yösäpinää. Himos-Areenalla järjestetään tapahtumia ympäri vuoden.

Paljon rinteitä kahdella alueella

Parasta Himoksella on hyvät ja monipuoliset rinteet. Palvelut ovat lisääntyneet ja rinnealueet laajentuneet. Jokaisen taidoille löytyy sopivat laskut.

Himoksen rinnekarttaan on merkitty 26 rinnettä. Osa näistä on lumilautapaikkoja ja parkkeja, osa lyhyitä lastenrinteitä. Suurimman rinteen korkeusero on 148 metriä, ja pisin rinne on 1 200 metriä pitkä Länsiväylä.

Pohjoisrinteellä on kuusi hissiä ja lännessä kymmenen. Joukossa on myös mukavia tuolihissejä sekä helppoja matto- ja sompahissejä. Länsirinteiden ja pohjoisrinteiden välin voi liikkua laskelmalla, ja välille on raivattu lisää tilaa uusille rinteille. Vaihtelua on jo nyt runsaasti, joten yksi päivä ei riitä kaikkien rinteiden testaamiseen.

Leirintäoppaasta Himos on jäänyt sivuun aikataulusyistä. Alkukevät on hiihtokeskukselle vuoden kiireisintä aikaa.

Himos.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Wanhat Wehkeet Myllyjoki Camping Vuoden 2016 Caravan-alue

Wanhat Wehkeet Myllyjoki Camping Vuoden 2016 Caravan-alue

Vuoden Caravan-alueen titteli on huomionosoitus ja tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi. SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella.

Luonnonläheistä leirintää Sinervässä

Luonnonläheistä leirintää Sinervässä

Multian idyllinen kirkonkylä sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Keuruulta. Kylä rajoittuu kolmen puhdasvetiseen järveen.

Suoraan omalta vaunulta rinteeseen

Suoraan omalta vaunulta rinteeseen

Riihivuoren caravan-alue ovat mukavasti Riihivuoren korkeimmalla kohdalla, eteläisten rinteiden puolella. Alueelta on komeat näkymät alas rinteisiin ja ympäröiviin metsä- ja järvimaisemiin.