Caravan-alue kosken kuohujen kupeessa

Puistomaisella caravan-alueella on tarjolla sataman palvelut, koskikalastusta ja Suomen puulajien puisto.

Vilppulankosken caravan-alue sijaitsee taajamassa Vilppulan sataman vieressä. Alueella on tarjolla peruspalvelut sekä 25 sähköllä varustettua caravan-paikkaa. Kausipaikkoja myydään enintään kaksi kerrallaan. Alueella on tarjolla myös telttapaikkoja.

Vuorokausihintaan sisältyy vessan, suihkun ja keittiön käyttö sekä sähkö. Samaan hintaan hoituvat luonnollisesti myös kemssan tyhjennys sekä talousjätteiden kierrätys.

Hintaan ei sisälly saunaa, mutta se luvataan lämmittää tilauksesta aina tarvittaessa. Saunan voi lämmittää myös itse. Rantalaiturilta pääsee vilvoittelemaan viileään koskiveteen. Saunan käyttö maksaa 40 euroa tunnilta, ja hintaan sisältyy reilu kokous-/oleskelutila, keittiö jääkaappeineen ja juoksevine vesineen sekä hyvät sauna- ja pesutilat. Saunalla voi järjestää mainiosti myös esimerkiksi kokouksia.

Vaunupaikkojen lunastus, kalastusluvat, polkupyörien lainaukset ja rantasaunan sekä kodan varaukset hoidetaan kesäaikana Rantaravintola Isabellassa. Kesäisin ravintolassa on grilli- ja muita teemailtoja. Iltaisin ja viikonloppuisin lavalla esiintyy trubaduureja ja muita musikantteja. Myös herkullista ruokaa sieltä saa aina pikaruuasta ruokalistan gourmet-herkkuihin.

Tulevana kesänä ravintolasta voi myös ostaa tulentekopaikoille polttopuuta.

Liikennepuisto ja puulajien puisto

Vilppulankosken sataman matkailualueella on myös ilmainen ja suosittu lasten leikki- ja liikennepuisto. Liikennepuistossa on jäätelökioski, joka on avoinna aina, kun puistokin on auki. Alueen uimaranta on myös lapsiystävällinen.

Alueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee Vilppulankoski, jonne voi ostaa kalastuslupia Vilppulankoski.fi-verkkokaupasta tai alueen ravintolasta. Vilppulankoskea on kehitetty järvivaltaisen taimenen ehdoilla. Lisää tietoa kosken kehittämisestä sekä myös kalastukseen liittyvistä ohjeista ja rajoituksista löytyy Vilppulankosken sivuilta.

– Lisäksi caravan-alueella on Suomen puulajien puisto, jossa voi tutustua eri puulajeihin. Alueen matonpesupaikassa voi vaikka käydä pesaisemassa myös vaunun matot, Mänttä-Vilppulan infrapalvelupäällikkö Arto Myllylä vinkkaa.

Vilppulankosken caravan-alueelta löytyy kaksi beach volley -kenttää ja neljäkorinen frisbeegolfrata.

– Noin 500 metrin päässä on Vilppulankosken koulu, jossa on myös lasten leikkipaikkoja. Vähän vanhemmille sieltä löytyy myös parkour-rata, Myllylä lisää.

Caravan-alueelta on kauppoihin ja urheilukeskukseen kävelymatka. Urheilukeskuksesta löytyy myös täysimittainen frisbeegolfrata. Mäntän museot ja tapahtumat ovat alle kymmenen kilometrin etäisyydellä.

Isabellaravintola.fi

Teksti ja kuva Pirjo Rättyä

Lue myös nämä esittelyt

Luonnonläheinen Hietasaari

Luonnonläheinen Hietasaari

Hietasaareen tulee Nelostien Hirvaskankaalta matkaa alle 30 kilometriä samoin kuin lännestä 18-tieltä Multialta. Tiet ovat asvaltoituja lähes perille asti.

Höyryveturipuisto vie menneeseen

Höyryveturipuisto vie menneeseen

Keuruun Haapamäeltä löytyy maailman suurin höyryveturimuseo. Haapamäen Höyryveturipuistosta löytyy 12 erilaista höyryveturityyppiä.

Aktiivisen lomanviettäjän Laajavuori

Aktiivisen lomanviettäjän Laajavuori

Laajis Oy:n omistama ja pyörittämä karavaanialue sijaitsee noin neljän kilometrin päässä Jyväskylän keskustasta, aivan Laajavuoren laskettelurinteiden juurella. – Tämä on urbaani karavaanialue, aktiivisen lomailijan ja ulkoilijan unelmakohde.