Caravan-alue kosken kuohujen kupeessa

Puistomaisella caravan-alueella on tarjolla sataman palvelut, koskikalastusta ja Suomen puulajien puisto.

Vilppulankosken caravan-alue sijaitsee taajamassa Vilppulan sataman vieressä. Alueella on tarjolla peruspalvelut sekä 25 sähköllä varustettua caravan-paikkaa. Kausipaikkoja myydään enintään kaksi kerrallaan. Alueella on tarjolla myös telttapaikkoja.

Vuorokausihintaan sisältyy vessan, suihkun ja keittiön käyttö sekä sähkö. Samaan hintaan hoituvat luonnollisesti myös kemssan tyhjennys sekä talousjätteiden kierrätys.

Hintaan ei sisälly saunaa, mutta se luvataan lämmittää tilauksesta aina tarvittaessa. Saunan voi lämmittää myös itse. Rantalaiturilta pääsee vilvoittelemaan viileään koskiveteen. Saunan käyttö maksaa 40 euroa tunnilta, ja hintaan sisältyy reilu kokous-/oleskelutila, keittiö jääkaappeineen ja juoksevine vesineen sekä hyvät sauna- ja pesutilat. Saunalla voi järjestää mainiosti myös esimerkiksi kokouksia.

Vaunupaikkojen lunastus, kalastusluvat, polkupyörien lainaukset ja rantasaunan sekä kodan varaukset hoidetaan kesäaikana Rantaravintola Isabellassa. Kesäisin ravintolassa on grilli- ja muita teemailtoja. Iltaisin ja viikonloppuisin lavalla esiintyy trubaduureja ja muita musikantteja. Myös herkullista ruokaa sieltä saa aina pikaruuasta ruokalistan gourmet-herkkuihin.

Tulevana kesänä ravintolasta voi myös ostaa tulentekopaikoille polttopuuta.

Liikennepuisto ja puulajien puisto

Vilppulankosken sataman matkailualueella on myös ilmainen ja suosittu lasten leikki- ja liikennepuisto. Liikennepuistossa on jäätelökioski, joka on avoinna aina, kun puistokin on auki. Alueen uimaranta on myös lapsiystävällinen.

Alueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee Vilppulankoski, jonne voi ostaa kalastuslupia Vilppulankoski.fi-verkkokaupasta tai alueen ravintolasta. Vilppulankoskea on kehitetty järvivaltaisen taimenen ehdoilla. Lisää tietoa kosken kehittämisestä sekä myös kalastukseen liittyvistä ohjeista ja rajoituksista löytyy Vilppulankosken sivuilta.

– Lisäksi caravan-alueella on Suomen puulajien puisto, jossa voi tutustua eri puulajeihin. Alueen matonpesupaikassa voi vaikka käydä pesaisemassa myös vaunun matot, Mänttä-Vilppulan infrapalvelupäällikkö Arto Myllylä vinkkaa.

Vilppulankosken caravan-alueelta löytyy kaksi beach volley -kenttää ja neljäkorinen frisbeegolfrata.

– Noin 500 metrin päässä on Vilppulankosken koulu, jossa on myös lasten leikkipaikkoja. Vähän vanhemmille sieltä löytyy myös parkour-rata, Myllylä lisää.

Caravan-alueelta on kauppoihin ja urheilukeskukseen kävelymatka. Urheilukeskuksesta löytyy myös täysimittainen frisbeegolfrata. Mäntän museot ja tapahtumat ovat alle kymmenen kilometrin etäisyydellä.

Isabellaravintola.fi

Teksti ja kuva Pirjo Rättyä

Lue myös nämä esittelyt

Hiekkasärkkien Hietasaari

Hiekkasärkkien Hietasaari

SF-Caravan Keski-Suomi ry:n ylläpitämälle Hietasaaren leirintäalueelle ei eksy vahingossa. Se nimittäin sijaitsee Uuraisilla Kyynämöisen kylässä pikkuteiden päässä.

Niemenharju on sopivasti ohikulkumatkalla

Niemenharju on sopivasti ohikulkumatkalla

Niemenharjun Matkailukeskuksen työntekijä Oskari Ihalainen kertoo liikenneaseman terassilta nähneensä, kuinka silmien alla avautuva, laaja nurmialue muuttuu valkoiseksi matkailuajoneuvojen paljoudesta. Silti hänen työvuoroillaan 44-paikkaista aluetta ei ole koskaan myyty aivan täyteen.

Luonnonläheistä leirintää Sinervässä

Luonnonläheistä leirintää Sinervässä

Multian idyllinen kirkonkylä sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Keuruulta. Kylä rajoittuu kolmen puhdasvetiseen järveen.