Lintulahdessa kätellään tulijat

Keski-Suomen Lintulahdessa voi aistia yhteisöllisen ja ystävällisen karavaanarihengen.

Äänekosken Lintulahteen tuntee olevansa tervetullut.

– Me kätellään aina tulijat. On kehuttu, että täällä on hyvä vastaanotto, alueisäntä Hannu Solin tuumaa.

SF-Caravan Keski-Suomi ry:n ylläpitämälle alueelle on muutenkin helppo poiketa, sillä se sijaitsee aivan etelästä pohjoiseen kulkevan valtatie E75:n varrella.

– Hiihtolomalaisia pysähtyy tähän. Lähtevät Helsingistä, saunovat ja yöpyvät täällä ja jatkavat aamulla matkaa, Solin tietää.

– Myös ruskaporukat pysähtyvät täällä, toinen alueisäntä Tauno Turpeinen täydentää.

Pistäytyjien lisäksi Lintulahti houkuttelee myös muita karavaanareita, onhan alueella tälläkin hetkellä 85 kausipaikkalaista. Viiden ja puolen hehtaarin suuruisella alueella on tilaa noin 160 vaunukunnalle.

Muikkutreffit kesän kohokohta

Lintulahti on avoinna ympäri vuoden, vaikka vilkkain ajanjakso osuu luonnollisesti kesään. Juhannus aloittaa karavaanareiden treffit, jotka jatkuvat elokuun Muikkutreffeillä ja syksyn Soihtujen yöllä. Näistä Muikkutreffit on perinteisin ja ehkäpä odotetuin tapahtuma. Tuolloin alueisännät lähtevät hakemaan muikkuja ”jo ennen ylösnousua”. 160 kilon saaliin he tuovat Lintulahteen osittain perkaamattomana.

– Jotkut haluavat puhkoa muikut itse. Ovat jo aamulla seitsemältä odottamassa.

Lopulta muikut paistetaan ja savustetaan. Suuressa kattilassa kypsyy myös lohikeitto. Veden antimet maistuvat mölkyn, petankin ja bingon pelaamisen lomassa. Välillä jännitetään arpajaistuloksia ja illalla tanssahdellaan orkesterin ja karaokelaulujen tahdissa.

Myös lentävät kausipaikkalaiset toivotetaan tervetulleeksi Lintulahteen.

Ihmiset tekevät alueesta mukavan

Yhteisöllisen meiningin sijaan voi välillä vetäytyä omiin oloihinsa.

– Täällä on sellainen hiljainen sääntö, että jos teltan ovi on kiinni, halutaan olla yksin ja jos se on auki, silloin saa tulla, Solin kertoo.

Toisinaan leiriytyjän on hyvä kipaista vaikka viiden kilometrin viitoitetulle luontopolulle tai lähteä soutelemaan. Sen jälkeen voikin rentoutua saunan lauteilla. Nostalgiaa hakeva valitsee sata vuotta vanhan saunan, lämmittää sen itse ja peseytyy padassa lämmenneellä järvivedellä. Saunanautinnon kruunaa pulahdus järveen. Matala hiekkaranta on myös lasten mieleen.

Talvella voi vastaavasti kastautua avannossa pilkkipäivän päätteeksi.

Karavaanialueen tiloista miesten ja naisten saunat on remontoitu kolme vuotta sitten ja päärakennuksen keittiö ja wc-tilat viime vuonna. Hyvistä puitteista huolimatta tärkeintä on kuitenkin paikan henki.

– Ihmiset tekevät tästä mukavan. Parhaiten pääsee tutustumaan vieraisiin saunan lauteilla. Kun sieltä lähtee, ajattelee, että on täällä hyvä olla, kausipaikkalainen Pekka Ylimmäinen tuumailee.

Kskaravaanarit.fi

Teksti ja kuvat Sari Toikkanen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 2/2017, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Luonnonkaunis Nyyssänniemi houkuttelee

Luonnonkaunis Nyyssänniemi houkuttelee

Camping Nyyssäniemi sijaitsee upealla paikalla Keurusselän rannalla. – Meillä on juuri meneillään isot investoinnit.

Wanhat Wehkeet Myllyjoki Camping Vuoden 2016 Caravan-alue

Wanhat Wehkeet Myllyjoki Camping Vuoden 2016 Caravan-alue

Vuoden Caravan-alueen titteli on huomionosoitus ja tunnustus pitkäaikaisesta ja tuloksekkaasta työstä karavaanareiden parhaaksi. SF-Caravan ry nimeää vuosittain Vuoden Caravan-alueet jäsenäänestyksen perusteella.

Luonnonläheistä leirintää Sinervässä

Luonnonläheistä leirintää Sinervässä

Multian idyllinen kirkonkylä sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Keuruulta. Kylä rajoittuu kolmen puhdasvetiseen järveen.