Hallitusti auraten suoraan vaunulle

Vuokatin laskettelukeskuksen omalle leirintäalueelle voi lasketella vaikka suoraan rinteestä.

Moni laskettelukeskus ylläpitää caravan-aluetta, mutta harvassa pääsee laskemaan rinteestä suoraan omalle matkailuvaunulle tai -autolle. Vuokatinrinteissä tämä parhaimmillaan onnistuu.

– Matkaa mäkeen on kauimmiltakin paikoilta enimmillään satakunta metriä, kertoo laskettelukeskuksen toimistossa työskentelevä Salme Huotari.

Koska caravan-alue sijaitsee laskettelukeskuksen sisällä, myös palvelut kuten ravintola ja välinevuokraamo ovat aivan vieressä.

Talvisin Vuokatinrinteiden toimisto ottaa vastaan varaukset sekä omalle alueelleen että viereiseen Kattivankkuriin, joka on ympärivuotinen SFC-alue. Vuokatinrinteiden caravan-alue on käytössä lokakuusta toukokuun puoleenväliin. Kesällä alue on suljettu.

– Yhteistyö Kattivankkurin kanssa on tiivistä ja toimii hyvin, Huotari sanoo.

– Suurin osa asiakkaista ilmoittaa itse varausta tehdessään, kummalle alueelle haluaa majoittua. Loput ohjaamme sinne, missä on tilaa. Hinnoissa ei ole suurta eroa alueiden välillä.

Vuokatinrinteiden alueella on viitisenkymmentä kausipaikkalaista ja lisäksi riittävästi käyntipaikkoja. Sopivan kokoisella alueella kaikki tarvittava on lähellä.

Huoltotilat ja saunat on sijoitettu höylähirsirakennukseen aivan caravan-alueen viereen. Sekä miesten että naisten saunoissa kiuas lämpiää sesonkiaikana päivittäin iltakymmeneen asti.

Perheille sopivat rinteet

Kartalla Kainuu on sikäli sopivalla korkeudella, että aluetta voi pitää etelän vähälumisiin talviin pettyneelle varmana valintana. Ruuhka-Suomesta Vuokatti on vieläpä kohtuullisen ajomatkan päässä.

Laskettelukeskuksena Vuokatti on Kainuun tunnetuin ja palveluiltaan monipuolisin.

– Hiihtolomilla vaunualue on yleensä täynnä. Myös pääsiäinen on erittäin vilkasta aikaa. Sesonkiaikoina paikka kannattaa ehdottomasti varata etukäteen, Huotari vihjaa.

Vuokatissa on kaikkiaan 13 rinnettä, ja vaatimustasoltaan ne ovat sopivasti kumpuilevina etenkin perheiden ja vasta-alkajien mieleen. Tenavarinteiden mattohissi on Suomen pisin ja nopein, ja karusellissa voi harjoitella suksimista tasamaalla Karusellihississä. Perheen pienimmät voivat leikkiä tai levätä myös Lastentalo Hupilassa. Hiihto-opetusta on tarjolla aloittelijoiden lisäksi myös konkareille.

Tosilaskijoille ja -temppuilijoille haasteita tarjoavat olympiakriteerit täyttävät SuperPipe ja SlopeStyle-rinne sekä FIS-luokiteltu Olympiakatti.

Rinneriemujen lisäksi Vuokatista löytyy paljon muutakin tekemistä. Lisäviihdykettä tarjoavat muun muassa hyvin hoidetut ladut, huskysafarit, SuperPark, keilahalli ja Katinkullan kylpylä.

Vuokatti.fi

Teksti ja kuva Pauli Salokangas. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 2/2018, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Lumilajien Kattivankkuri

Lumilajien Kattivankkuri

Kattivankkuri on kohta viisikymppisiään juhlivan SF-Caravan Kainuu ry:n oma alue. Alue on silmiinpistävän siisti ja toimii noin viiden hehtaarin alueella, joka on osin nurmikkoa, osin sorapohjaista kenttää.

Auringon palvontaa ja tanssi-iltoja

Auringon palvontaa ja tanssi-iltoja

Camping Vonkka sijaitsee noin kolme kilo­metriä Hyrynsalmen keskustasta. Alue toimi aiemmin nimellä Villi Vonkka.

Liki nelikymppinen Kohtauspaikka

Liki nelikymppinen Kohtauspaikka

Kohtauspaikka sijaitsee Oulujärvestä etelään pistävän Vuottolahden rannalta. Portilla meitä tervehtii kaksi suurta puusta veistettyä karhupatsasta.