Lumilajien Kattivankkuri

Vuonna 2005 Vuoden Caravan-alueeksi valittua Kattivankkuria on vuosien aikaan paranneltu lisää.

Kattivankkuri on kohta viisikymppisiään juhlivan SF-Caravan Kainuu ry:n oma alue.

Alue on silmiinpistävän siisti ja toimii noin viiden hehtaarin alueella, joka on osin nurmikkoa, osin sorapohjaista kenttää. Ajoreitit ovat kantavia sorateitä. Alueelta löytyy 65 lämpösähköpaikkaa. Talvikaudella vieraspaikat on merkitty aluekarttaan punaisella.

Kesäaikaan jokainen vapaa paikka on käytettävissä, mutta vilkkaimpina loma-aikoina kannattaa tehdä ennakkovaraus. Treffeille ja esimerkiksi pääsiäiseksi järjestetään varapaikkoja. Alueella on myös erityisiä invapaikkoja.

Hyvät ja siistit huoltorakennukset

Kattivankkurissa on useampia rakennuksia, joista huolehditaan talkoovoimin. Alueelle tultaessa löytyy niin sanotun päätien varrelta keskeltä aluetta toimistorakennus, jossa ovat myös kemssantyhjennyspaikka, vesipiste sekä ajokaivo. Kesäaikaan alueella on isäntäpäivystys, mutta talvisaikaan vastaanotto toimii rinteiden juurella Kattikeskuksessa. Vastaanotto on avoinna kello 10–18.

Toimiston vieressä pihatien toisella puolella on rivissä huoltorakennuksia. Saman tyylisistä ja värisistä rakennuksista muodostuu siisti kokonaisuus.

Ensimmäisenä on Katinkolo lapsille pelaamiseen ja illanistujaisiin. Seuraavina ovat keittiörakennus sekä vessa- ja suihkurakennus. Rivin viimeisenä on toinen alueen saunoista.

Suurempi saunarakennus löytyy rinteiden sunnalta Kattilammen rannalta. Naisille ja miehille on omat saunansa, jotka lämmitetään joka päivä. Talvella halukkaat pääsevät avantoon, joka pidetään pumpulla sulana.

Saunojen kanssa saman katon alla on isompi kokoontumistila, jossa on keittiö, takka sekä karaokelaitteet ja videot. Pienempään illanviettoon löytyy vielä metsän kätköstä viihtyisä grillikota.

Varastorakennuksen yhteydessä on suksien huoltotila, jonne on pääsy avainkortilla. Pois lähtiessä on helppo lajitella roskat portin lähelle roskakatokseen, jossa kaikille jätteille löytyy omat paikkansa.

Hissille suoraan alueelta

Kattivankkuri sijaitsee aivan Vuokatin rinteiden juurella. Se on jo melkein luksusta, kun rinteisiin pääsee ilmaiseksi omalla hissillä suoraan alueelta. Lipun saa sitten lunastettua päärinteiden juurelta.

Myös hiihtolatu kulkee aivan caravan-alueen vieritse. Leveät latu-urat sopivat sekä perinteiseen että luistelutyyliin. Vuokatissa on latupooli, johon Kattivankkurikin maksaa oman osuutensa. Vierailijoille hiihto on ilmaista. Yhteensä latuverkostolla on pituutta 150 kilometriä. Valaistuna siitä on 32 kilometriä.

Kattivankkurista on myös suora yhteys valtakunnallisille moottorikelkkareitistöille. Vuokatissa järjestetään joka talvi viikoilla 9 ja 10 moottorikelkkasafari, jossa on kaikki järjestetty valmiiksi ruokailuja myöten. Vuokatti Safarit vuokraa varusteita ja kelkkoja kohtuuhintaan.

 Kattivankkuri.fi

 Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Liki nelikymppinen Kohtauspaikka

Liki nelikymppinen Kohtauspaikka

Kohtauspaikka sijaitsee Oulujärvestä etelään pistävän Vuottolahden rannalta. Portilla meitä tervehtii kaksi suurta puusta veistettyä karhupatsasta.

Hallitusti auraten suoraan vaunulle

Hallitusti auraten suoraan vaunulle

Moni laskettelukeskus ylläpitää caravan-aluetta, mutta harvassa pääsee laskemaan rinteestä suoraan omalle matkailuvaunulle tai -autolle. Vuokatinrinteissä tämä parhaimmillaan onnistuu.

Kultahiekoilla askel ovelta hiekkarannalle

Kultahiekoilla askel ovelta hiekkarannalle

Manamansalon Kultahiekoilla on nimensä mukaisesti kullanhohtoinen ja hienohiekkainen ranta, jota jatkuu etelään ainakin kilometrin verran. Avoin ranta lupaa auringonottoa koko päiväksi.