Lumilajien Kattivankkuri

Vuonna 2005 Vuoden Caravan-alueeksi valittua Kattivankkuria on vuosien aikaan paranneltu lisää.

Kattivankkuri on kohta viisikymppisiään juhlivan SF-Caravan Kainuu ry:n oma alue.

Alue on silmiinpistävän siisti ja toimii noin viiden hehtaarin alueella, joka on osin nurmikkoa, osin sorapohjaista kenttää. Ajoreitit ovat kantavia sorateitä. Alueelta löytyy 65 lämpösähköpaikkaa. Talvikaudella vieraspaikat on merkitty aluekarttaan punaisella.

Kesäaikaan jokainen vapaa paikka on käytettävissä, mutta vilkkaimpina loma-aikoina kannattaa tehdä ennakkovaraus. Treffeille ja esimerkiksi pääsiäiseksi järjestetään varapaikkoja. Alueella on myös erityisiä invapaikkoja.

Hyvät ja siistit huoltorakennukset

Kattivankkurissa on useampia rakennuksia, joista huolehditaan talkoovoimin. Alueelle tultaessa löytyy niin sanotun päätien varrelta keskeltä aluetta toimistorakennus, jossa ovat myös kemssantyhjennyspaikka, vesipiste sekä ajokaivo. Kesäaikaan alueella on isäntäpäivystys, mutta talvisaikaan vastaanotto toimii rinteiden juurella Kattikeskuksessa. Vastaanotto on avoinna kello 10–18.

Toimiston vieressä pihatien toisella puolella on rivissä huoltorakennuksia. Saman tyylisistä ja värisistä rakennuksista muodostuu siisti kokonaisuus.

Ensimmäisenä on Katinkolo lapsille pelaamiseen ja illanistujaisiin. Seuraavina ovat keittiörakennus sekä vessa- ja suihkurakennus. Rivin viimeisenä on toinen alueen saunoista.

Suurempi saunarakennus löytyy rinteiden sunnalta Kattilammen rannalta. Naisille ja miehille on omat saunansa, jotka lämmitetään joka päivä. Talvella halukkaat pääsevät avantoon, joka pidetään pumpulla sulana.

Saunojen kanssa saman katon alla on isompi kokoontumistila, jossa on keittiö, takka sekä karaokelaitteet ja videot. Pienempään illanviettoon löytyy vielä metsän kätköstä viihtyisä grillikota.

Varastorakennuksen yhteydessä on suksien huoltotila, jonne on pääsy avainkortilla. Pois lähtiessä on helppo lajitella roskat portin lähelle roskakatokseen, jossa kaikille jätteille löytyy omat paikkansa.

Hissille suoraan alueelta

Kattivankkuri sijaitsee aivan Vuokatin rinteiden juurella. Se on jo melkein luksusta, kun rinteisiin pääsee ilmaiseksi omalla hissillä suoraan alueelta. Lipun saa sitten lunastettua päärinteiden juurelta.

Myös hiihtolatu kulkee aivan caravan-alueen vieritse. Leveät latu-urat sopivat sekä perinteiseen että luistelutyyliin. Vuokatissa on latupooli, johon Kattivankkurikin maksaa oman osuutensa. Vierailijoille hiihto on ilmaista. Yhteensä latuverkostolla on pituutta 150 kilometriä. Valaistuna siitä on 32 kilometriä.

Kattivankkurista on myös suora yhteys valtakunnallisille moottorikelkkareitistöille. Vuokatissa järjestetään joka talvi viikoilla 9 ja 10 moottorikelkkasafari, jossa on kaikki järjestetty valmiiksi ruokailuja myöten. Vuokatti Safarit vuokraa varusteita ja kelkkoja kohtuuhintaan.

 Kattivankkuri.fi

 Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Martinlahdessa leiriydytään rannan tuntumaan

Martinlahdessa leiriydytään rannan tuntumaan

Pohjoisesta ajettaessa ensimmäisenä tulee vastaan caravan-alue, joka kantaa nykyisin nimeä Manamasalon Portti. Aikaisemmin alueen nimenä oli Manamansalon Helmi, joskin tienviitassa lukee edelleen Martinlahti.

Kattivankkurissa vanhakin nuortuu

Kattivankkurissa vanhakin nuortuu

Kattivankkuri on SF-Caravan Kainuu ry:n ylläpitämä caravan-alue, joka sijaitsee aivan Vuokatinrinteiden juurella, laskettelukeskuksen oman leirinnän vieressä. – Tiivis yhteistyö Vuokatinrinteiden kanssa on toiminut erittäin hyvin siitä lähtien, kun alueemme avattiin vuonna 1994, sanoo Kattivankkuri-toimikunnan puheenjohtaja Juhani Lukkari.

Paltamo Caravan sopii golffarille

Paltamo Caravan sopii golffarille

Paltamon kenttä valmistui täyteen mittaansa vuonna 2000. Kahdeksantoista väylän lisäksi Paltamossa on range pitkien lyöntien harjoitteluun sekä pitchi- ja puttiharjoituspaikat.