Joen rannalla Joensuu Caravan

Vierasvenesatamassa sijaitseva caravan-alue ympäristöineen tarjoaa monenlaisia palveluita.

Joensuu Caravan sijaitsee keskeisellä paikalla Pielisjoen varrella. Alue sijaitsee Linnunlahden leirintäalueen takana vierasvenesataman yhteydessä ja se on avoinna kesäkuun alusta elokuun puoliväliin. Vieressä sijaitseva ravintola Jokiasema on avoinna maaliskuusta lokakuun loppuun saakka joka päivä. Ravintola toimii myös caravan-alueen vastaanottorakennuksena. Sen terassilla pääsee nauttimaan ruokaa ja virvokkeita.

Caravan-alue on aidanteella erotettu liikenneväylästä ja rajoittuu joen puolella Pielisjokeen. Jokiaseman ravintolapäällikkö Elena Vekkeli kertoo, että Joensuussa järjestetään paljon messuja ja tapahtumia, jotka vaikuttavat luonnollisesti asiakasmääriin.

– Meille tulevat asiakkaat haluavat yleensä ravintolapalveluita ja leiriytyä keskustan läheisyydessä. Tyypillistä vierasta on vaikea määritellä, mutta nuorten määrä on selvästi lisääntynyt.

Ravintola Jokiasemaa mainostetaan kaupungin kauneimmaksi terassiksi. Sitä se varmastikin on, sillä aurinkoisena kesäpäivänä terassilta on vaikea löytää vapaata pöytää. Jokiasemalla on myös lounas- ja aamiaismahdollisuus.

Sekä caravan-alueelle että ravintolan terassille saa tuoda myös koiria.

Monenlaista tekemistä

Caravan-alueella on 80 sähköpaikkaa ja tarjolla ovat peruspalvelut kemssan tyhjennyspaikkoineen ja ajokaivoineen. Vessat, myös inva-wc, suihkut, sauna ja pyykinpesumahdollisuus sekä tiskaus- ja grillipaikat täydentävät palveluita. Sauna on aina iltaisin käytössä.

Alueen yhteydessä on myös polttoaineen jakelu, kaasunmyyntiä ja jätteiden lajittelupiste. Veneilijöille on tarjolla myös septi- ja pilssi-imurit.

Alueen läheisyydessä toimii Hasanniemen Kesäteatteri.

Joensuu Caravan tarjoaa muulloin alennusta SF-Caravanin jäsenille, mutta Ilosaarirock-viikonlopun aikaan alennus ei ole voimassa. Caravan-alueelle ei voi myöskään tehdä varauksia, vaan paikat täyttyvät aina saapumisjärjestyksessä.

Alueella on myös viihtyisä leikkipuisto lapsille sekä kotieläinpiha. Kesäaikaan maanantaista lauantaihin pääsee myös katujunan kyytiin. Lähistöllä on myös SUP-lautakeskus ja kirkkoveneet.

Jokiasema järjestää myös tilausristeilyitä ryhmille Saimaan alueella.

Jokiasema.fi

Teksti ja kuvat Pirjo Rättyä. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 5/2017, Caravan-lehti.fi

 

 

Lue myös nämä esittelyt

Majoitusta ja maastoajoa Kuus-Hukkalassa

Majoitusta ja maastoajoa Kuus-Hukkalassa

Kuus-Hukkalan päärakennuksessa on vastaanotto, pieni kauppa sekä ravintolasalit. Vessa- ja suihkurakennuksia alueella on kaksi.

Rantakatissa leiriytyjiä ja leiriläisiä

Rantakatissa leiriytyjiä ja leiriläisiä

Rantakatin matkailuajoneuvopaikat sijaitsevat Punkaharjun lähellä Puruveden saaressa, suojaisan Vaaherlahden rannalla. Saareen on siltayhteydet.

Linnunlaulua keskustan kupeessa

Linnunlaulua keskustan kupeessa

Joensuussa kävelymatkan päässä keskustasta on peräti kaksikin leirintäaluetta: Joensuu Caravan ja Holiday Linnunlahti. Holiday Linnunlahti sijaitsee Joensuun raviradan ja Laulurinteen vieressä.