Hietajärvellä viihdytään

Hietajärvi tunnetaan ympäri maan hyvistä saunoistaan ja karjalanpiirakoistaan.

SF-Caravan Pohjois-Karjala ry:n Hietajärvi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Hietajärven rannalla.

– Alue ei ole perinteinen ruutukaavainen, vaan paikat on sijoitettu mäntymetsämaaston mukaan myös rinteille. Vierailijoille varatut paikat sijaitsevat tietysti parhaalla paikalla lähellä järveä, yhdistyksen varapuheenjohtaja Riitta Huikuri kertoo.

Hietajärvi on kirkasvetinen, matalarantainen ja hiekkapohjainen, joten uimaranta on hyvin lapsiystävällinen. Rannalta löytyy myös koirien uittopaikka.

– Lapsille on mukava leikkipaikka. Kesällä käytössä on kaksi trampoliinia sekä useita polkuautoja, jotka ovatkin erittäin suosittuja. Tänä kesänä rannassa on ollut myös vesitramppis, Huikuri lisää.

Lauantaisin savusaunaan

Hietajärvellä miehille ja naisille on omat puulämmitteiset saunat. Saunomisaikaa on varattu runsaasti, jotta perheet pääsevät saunomaan yhtä aikaa. Saunat ovat lämpimänä joka ilta kello 18–22. Kesällä saunaan pääsee jo kello 17 alkaen.

– Kesälauantaisin lämpiää myös savusauna. Se on kaikille yhteinen uikkarisauna. Peseytymismahdollisuutta siellä ei ole, nautitaan vain hyvistä löylyistä, mukavasta seurasta ja leppoisesta tunnelmasta, Huikuri kertoo.

Alueella on vielä erikseen vuokrattavissa pieni tunnelmallinen perhesauna, puulämmitteinen sekin. Saunoja löytyy siis moneen makuun.

Alueen huoltorakennuksista on pidetty huolta ja niitä on remontoitu. Myös saniteettitiloja löytyy riittävästi.

– Elokuun puolivälissä aloitimme saunarakennuksen laajennuksen. Remontissa löylypuolet suurentuvat hieman ja rakennuksen päätyyn tehdään keittiötilat ja lämpimiä vessoja, Riitta Huikuri luettelee.

Saunan yhteyteen tulee myös katettu, puolilämmin kokoontumistila.

– Tämä remontti haittaa hieman syksyn ja talven saunomista, mutta tuo aika saunotaan sitten pienessä saunassa.

Muikkua ja karjalanpiirakkaa

Hietajärven ympäristössä on runsaasti metsäpolkuja. Talvella hiihtolatu ja kelkkareitti kulkevat alueen lähellä. Metsän antimia löytyy runsaasti.

Hietajärven Elotreffit on suosittu tapahtuma. Huikuri kertoo, että varsinkin juhannuksena alue on aivan täynnä.

Iltaisin takkatuvalla soi karaoke ja rannan tanssilavalla pyörähdellään muutaman kerran kesässä paikallisten orkesterien tahdissa.

– Muikunpaistajakin vierailee silloin alueellamme. Monelle ovat varmasti jääneet mieleen myös kesäaamuisin paistetut karjalanpiirakat, joita eräs mukava kausipaikkapariskunta ahkerasti paistaa, Riitta Huikuri lisää.

Yli 30-vuotiaalla Hietajärvellä on noin 100 kausipaikkalaista, joista ympäri vuoden kävijöitä on noin 20–30 vaunukuntaa. Huikurin mukaan alue ei juuri koskaan ole tyhjä, edes talvipakkasellakaan.

– Tänne vetää tämä iloinen karjalainen mieli ja murre. Ystävällisyys on tietysti varmasti se tärkein ominaisuus, Huikuri miettii.

Teksti Pirjo Rättyä, kuvat Isto Pippola. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 5/2017, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Maatilamatkailua Punkaharjulla

Maatilamatkailua Punkaharjulla

Hepokatti löytyy harjuryhmään kuuluvalta saarelta, pienen maalaistien varrelta. Saarelle on yhteys sillan kautta.

Linnunlaulua keskustan kupeessa

Linnunlaulua keskustan kupeessa

Joensuussa kävelymatkan päässä keskustasta on peräti kaksikin leirintäaluetta: Joensuu Caravan ja Holiday Linnunlahti. Holiday Linnunlahti sijaitsee Joensuun raviradan ja Laulurinteen vieressä.

Vuohimäki keskustan tuntumassa

Vuohimäki keskustan tuntumassa

Savonlinnan Vuohimäki on saanut nimensä alueella toimineesta Vuohimäen kartanosta. Leirintäalueen toimistona ja kahvilana toimi pitkään kartanon suuri historiallinen puurakennus, jossa asui aikanaan muun muassa kirjailijamme Joel Lehtonen.