Hietajärvellä viihdytään

Hietajärvi tunnetaan ympäri maan hyvistä saunoistaan ja karjalanpiirakoistaan.

SF-Caravan Pohjois-Karjala ry:n Hietajärvi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Hietajärven rannalla.

– Alue ei ole perinteinen ruutukaavainen, vaan paikat on sijoitettu mäntymetsämaaston mukaan myös rinteille. Vierailijoille varatut paikat sijaitsevat tietysti parhaalla paikalla lähellä järveä, yhdistyksen varapuheenjohtaja Riitta Huikuri kertoo.

Hietajärvi on kirkasvetinen, matalarantainen ja hiekkapohjainen, joten uimaranta on hyvin lapsiystävällinen. Rannalta löytyy myös koirien uittopaikka.

– Lapsille on mukava leikkipaikka. Kesällä käytössä on kaksi trampoliinia sekä useita polkuautoja, jotka ovatkin erittäin suosittuja. Tänä kesänä rannassa on ollut myös vesitramppis, Huikuri lisää.

Lauantaisin savusaunaan

Hietajärvellä miehille ja naisille on omat puulämmitteiset saunat. Saunomisaikaa on varattu runsaasti, jotta perheet pääsevät saunomaan yhtä aikaa. Saunat ovat lämpimänä joka ilta kello 18–22. Kesällä saunaan pääsee jo kello 17 alkaen.

– Kesälauantaisin lämpiää myös savusauna. Se on kaikille yhteinen uikkarisauna. Peseytymismahdollisuutta siellä ei ole, nautitaan vain hyvistä löylyistä, mukavasta seurasta ja leppoisesta tunnelmasta, Huikuri kertoo.

Alueella on vielä erikseen vuokrattavissa pieni tunnelmallinen perhesauna, puulämmitteinen sekin. Saunoja löytyy siis moneen makuun.

Alueen huoltorakennuksista on pidetty huolta ja niitä on remontoitu. Myös saniteettitiloja löytyy riittävästi.

– Elokuun puolivälissä aloitimme saunarakennuksen laajennuksen. Remontissa löylypuolet suurentuvat hieman ja rakennuksen päätyyn tehdään keittiötilat ja lämpimiä vessoja, Riitta Huikuri luettelee.

Saunan yhteyteen tulee myös katettu, puolilämmin kokoontumistila.

– Tämä remontti haittaa hieman syksyn ja talven saunomista, mutta tuo aika saunotaan sitten pienessä saunassa.

Muikkua ja karjalanpiirakkaa

Hietajärven ympäristössä on runsaasti metsäpolkuja. Talvella hiihtolatu ja kelkkareitti kulkevat alueen lähellä. Metsän antimia löytyy runsaasti.

Hietajärven Elotreffit on suosittu tapahtuma. Huikuri kertoo, että varsinkin juhannuksena alue on aivan täynnä.

Iltaisin takkatuvalla soi karaoke ja rannan tanssilavalla pyörähdellään muutaman kerran kesässä paikallisten orkesterien tahdissa.

– Muikunpaistajakin vierailee silloin alueellamme. Monelle ovat varmasti jääneet mieleen myös kesäaamuisin paistetut karjalanpiirakat, joita eräs mukava kausipaikkapariskunta ahkerasti paistaa, Riitta Huikuri lisää.

Yli 30-vuotiaalla Hietajärvellä on noin 100 kausipaikkalaista, joista ympäri vuoden kävijöitä on noin 20–30 vaunukuntaa. Huikurin mukaan alue ei juuri koskaan ole tyhjä, edes talvipakkasellakaan.

– Tänne vetää tämä iloinen karjalainen mieli ja murre. Ystävällisyys on tietysti varmasti se tärkein ominaisuus, Huikuri miettii.

Teksti Pirjo Rättyä, kuvat Isto Pippola. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 5/2017, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Rantakatissa leiriytyjiä ja leiriläisiä

Rantakatissa leiriytyjiä ja leiriläisiä

Rantakatin matkailuajoneuvopaikat sijaitsevat Punkaharjun lähellä Puruveden saaressa, suojaisan Vaaherlahden rannalla. Saareen on siltayhteydet.

Tanhuvaara liikuttaa

Tanhuvaara liikuttaa

Tanhuvaara Camping avattiin kesäkuussa 2015. Ensimmäisessä vaiheessa rantarinteeseen tehtiin maansiirtotyöt eli alueen tiestö ja vaunupaikat.

Joen rannalla Joensuu Caravan

Joen rannalla Joensuu Caravan

Joensuu Caravan sijaitsee keskeisellä paikalla Pielisjoen varrella. Alue sijaitsee Linnunlahden leirintäalueen takana vierasvenesataman yhteydessä ja se on avoinna kesäkuun alusta elokuun puoliväliin.