Maatilamatkailua Punkaharjulla

Hepokatti on kotoisa maatilamatkailupaikka Punkaharjun pohjoispäässä. Alueella viihtyvät lapsiperheet ja maaseudun rauhaa kaipaavat kaupunkilaiset.

Hepokatti löytyy harjuryhmään kuuluvalta saarelta, pienen maalaistien varrelta. Saarelle on yhteys sillan kautta. Seudulla on nykyisin kaksi yritystä, B&B Majoitus Hepokatti sekä kilometrin päässä Saimaan rannalla toimiva Rantakatti. Hepokatti on perheyritys, jonka ohjaksissa on ollut vuodesta 2012 lähtien nuori yrittäjä Maria Utti. Majoitustilat ovat entisellä karjatilalla, joka on Marian äidin kotitila.

Maatilan vanhat rakennukset on muunnettu majoitustiloiksi. Eläimillekin on edelleen tiloja sekä pihapiirissä että rakennusten takana niityillä. Portin läheinen vanha riihi on kunnostettu hauskaksi taidegalleriaksi. Perinteinen pihasauna on tietenkin säilytetty.

Pihapiiristä ja lähiniityiltä löytyy myös leikkimökkiä ja -aittaa ja -vinttiä sekä pelikenttiä. Tyttöjen suosikki on keppihevoset.

Majoitusta ja ravintoa

Päärakennuksessa on majoitustiloja sekä maalaiskahvila, jossa tehdään mummon perinteisillä resepteillä lähiruoka paikallisista raaka-aineista. Kahvila tarjoaa majoittujille aamiaista ja kesällä 2018 tilauksesta keittolounasta tai illallista.

Niityn laidan kentällä on alue matkailuajoneuvoille sekä telttailijoille oma nurmikenttänsä.

– Olemme siirtämässä painopistettä majoituspuolella mökkimajoituksesta karavaanareihin, Maria Utti kertoo.

Alueelle on myös suunniteltu istutuksia.

– Pensasaidoilla lisätään yksityisyyttä ja puustolla varjoa. Myös leirintäalueen huoltorakennus on tarkoitus uusia tulevaisuudessa. Punkaharjun valinta vuoden 2017 retkeilyalueeksi on hiukan lisäännyt telttailua, joka tuntuu muutenkin olevan nousussa, Utti tuumii.

 

Teksti ja kuva: Antti Henttonen. Artikkeli julkaistu Caravan-lehdessä 5/2018, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Vuohimäki keskustan tuntumassa

Vuohimäki keskustan tuntumassa

Savonlinnan Vuohimäki on saanut nimensä alueella toimineesta Vuohimäen kartanosta. Leirintäalueen toimistona ja kahvilana toimi pitkään kartanon suuri historiallinen puurakennus, jossa asui aikanaan muun muassa kirjailijamme Joel Lehtonen.

Linnunlaulua keskustan kupeessa

Linnunlaulua keskustan kupeessa

Joensuussa kävelymatkan päässä keskustasta on peräti kaksikin leirintäaluetta: Joensuu Caravan ja Holiday Linnunlahti. Holiday Linnunlahti sijaitsee Joensuun raviradan ja Laulurinteen vieressä.

Majoitusta ja maastoajoa Kuus-Hukkalassa

Majoitusta ja maastoajoa Kuus-Hukkalassa

Kuus-Hukkalan päärakennuksessa on vastaanotto, pieni kauppa sekä ravintolasalit. Vessa- ja suihkurakennuksia alueella on kaksi.