Majoitusta ja maastoajoa Kuus-Hukkalassa

Rantasalmella sijaitseva Kuus-Hukkala on hyvin varusteltu SFC-alue. Alueen ravintola- ja majoitustilat sopivat erilaisten juhlien järjestämiseen.

Kuus-Hukkalan päärakennuksessa on vastaanotto, pieni kauppa sekä ravintolasalit. Vessa- ja suihkurakennuksia alueella on kaksi. Molemmissa on myös tiskipaikat, toisessa maksulliset tiskikone ja pyykinpesukone.

Grillaamaan pääsen viidessä paikassa. Upealla paikalla niemen kärjessä on laavu, jonka sisustaa on juuri uusittu. Myös rantaa on raivattu.

Rannassa ravintolan lähellä on karavaanarien yhteissauna, jonka käyttö sisältyy vuorokausimaksuun. Joka ilta on vuoro naisille ja miehille. Saunarakennuksessa on pesuhuone ja WC sekä takkatupa, jossa on myös pienoiskeittiö. Vilvoittelemaan pääsee terassille tai puhdasvetiseen Kolkonjärveen aidan suojissa.

– Savusauna toimii tilaussaunana, mutta kesäaikaan siellä voi saunoa myös yleisillä vuoroilla. Molempiin saunoihin voi varata perhesaunan ennen ja jälkeen yleisten vuorojen, Pia Hindell kertoo.

Kolmas sauna tai paremminkin saunamaailma, löytyy uudesta komeasta rakennuksesta alueen perältä. Kahden saunan välissä on baari sekä kokouspöytä 16 hengelle.

– Kokoustilan ikkunoista avautuu hieno näkymä järvelle. Saunan edustalla on oma laituri. Jos vesi on kylmää, lämmitetään terassin palju. Tämän kesän uudistuksena on ulkoterassi, sekä aidat lisäämässä yksityisyyttä, Pia kertoo.

Lisää tilaa karavaanareille

Rantakoivikossa on 170 sähköistettyä ja hiekkapohjaista ajoneuvopaikkaa. Tarpeen tullen ajoneuvoja mahtuu enemmänkin. Kaikki vieraspaikat ovat järven rannassa tai niiltä on ainakin järvinäkymä.

Kuus-Hukkalassa on myös useita mökkejä ja huviloita.

Alueella on monipuoliset ravintolatilat ja hyvä keittiö. Kahdessa ravintolasalissa on yhteensä noin 200 asiakaspaikkaa, ulkoterassit mukaan lukien yli tuhat. Isossa salissa on tanssilattia, tilat orkesterille sekä karaokelaitteet.

Kuus-Hukkalassa järjestetäänkin paljon erilaisia tilaisuuksia ja sukujuhlia. Ravintola palvelee kesäaikaan joka päivä, talvella tilauksesta. Niin sanottu ”vanhapuoli” on kesäaikaan avoinna joka päivä, karaokea järjestetään perjantaisin ja lauantaisin.

Karavaanarit kausipaikalla

SF-Caravan Savonlinnan seutu ry:llä on käyttösopimus Kuus-Hukkalan kanssa. Yhdistyksen puheenjohtaja Marinna Virta kertoo, että alueella on nelisenkymmentä kausipaikkalaista. Yhteistoimin alueella järjestetään erilaisia tapahtumia, letunpaistoa, nokipannukahveja, arpajaisia. Yhdistyksen talkoolaiset ovat osallistuneet muun muassa toisen leikkipaikan rakentamiseen.

Kuus-Hukkalan erikoisuus on maastosafarit, joita ajetaan Lada Nivoilla eikä millään kaupunkimaastureilla. Metsässä kiertää kahdeksan kilometrin reitti, ja safariin kuuluu erilaisia ajotehtäviä. Homma on haastavin kurakeleillä tai talvella umpihangessa.

 

Teksti ja kuva: Antti Henttonen. Artikkeli julkaistu Caravan-lehdessä 5/2018, Caravan-lehti.fi

 

Lue myös nämä esittelyt

Rantakatissa leiriytyjiä ja leiriläisiä

Rantakatissa leiriytyjiä ja leiriläisiä

Rantakatin matkailuajoneuvopaikat sijaitsevat Punkaharjun lähellä Puruveden saaressa, suojaisan Vaaherlahden rannalla. Saareen on siltayhteydet.

Hietajärvellä viihdytään

Hietajärvellä viihdytään

SF-Caravan Pohjois-Karjala ry:n Hietajärvi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Hietajärven rannalla. – Alue ei ole perinteinen ruutukaavainen, vaan paikat on sijoitettu mäntymetsämaaston mukaan myös rinteille.

Monipuolista puuhaa Punkaharjulla

Monipuolista puuhaa Punkaharjulla

Harjutien varrella on useita levähdyspaikkoja. Etenkin Kuikonniemellä kannattaa pysähtyä, sillä tuolla sotahistoriallisella niemellä on kunnostettu linnoitusalue, joka oli osa Salpalinjaa.