Tanhuvaara liikuttaa

Uudehko Tanhuvaara Camping on avoinna ympäri vuoden. Se sijaitsee rauhallisella järvialueella kymmenisen kilometriä Savonlinnasta kaakkoon.

Tanhuvaara Camping avattiin kesäkuussa 2015. Ensimmäisessä vaiheessa rantarinteeseen tehtiin maansiirtotyöt eli alueen tiestö ja vaunupaikat.

Tanhuvaaran toiminta lähti liikkeelle vierailijakeskeisesti. Ensimmäisenä vuonna rakennettiin perusasiat, ja kaikille leiriytyjille jaettiin kesän aikana palautelaput. Palautteenn perusteella aluetta kehitetään. Tanhuvaarassa on nyt 25 sähköistettyä matkailuajoneuvopaikkaa. Osa paikoista on läpiajettavia ja osa peruutettavia taskuja. Loivassa rinteessä kaikilta paikoilta on mukava näkymä järvelle.

Uusi huoltorakennus

Aluksi alueen huoltorakennuksena oli kontti, jossa oli vessa, suihku ja pieni olotila. Seuraavana kesänä eli vuonna 2016 valmistui uusi tyylikäs ja tilavampi huoltorakennus. Siitä löytyvät vessat ja suihkut sekä vaatehuoltohuone. Rkennuksessa myös on tilava keittiö ruokailu- ja oleskelutiloineen. Huoneet ovat avaria ja valoisia. Järven suuntaan avautuvat näkymät suurten ikkunoiden kautta. Rakennuksen edustalla on tilava terassi.

Huoltorakennuksen vieressä on grillipaikka. Toinen grilli on rannassa  telttapaikkojen vieressä. Telttapaikat ovat hauskasti pengerretty rantarinteeseen.

Uimarannalla on hyvä hiekkapohja. Nyt on käytössä saunarakennus noin sadan metrin päässä leirintäalueen uimarannasta.

Rantasaunakin on suunnitteilla ja toteutunee aivan lähivuosina. Saunanrakennuksen edustalla on hyvä hiekkaranta ja köydellä rajattu lasten ranta. Kahta tilaussaunaa ja viihtyisää takkatupaa vuokrataan kokonaisuutena yksityistilaisuuksiin, mutta saunoja voi varata myös erikseen.

Saaren rannasta löytyy grillipaikkoja läheltä saunaa sekä niemen kärjestä.

Sisä- ja ulkoliikuntaa

Tanhuvaara Sport Resort tarjoaa monipuolistaa liikuntaa matkailijoille. Alueelta voi vuokrata kanootteja, veneitä ja sup-lautoja. Molemmat beacvolley-kentät sekä frisbeegolf-rata kiekkoineen ovat käytettävissä maksutta.

Ulkoilureittejä Tanhuvaarassa on 34 kilometriä, ja tennistä pelaaville on kolme kenttää. Huonommallakaan säällä ei tarvitse jäädä vaunuun lojumaan, sillä caravan-alueen vieressä on Sport Spa -kylpylä suurine uima-altaineen ja sisäsaunoineen.

Tanhuvaarassa on tarjolla myös erilaisia talviloman liikuntapaketteja. Tilat mahdollistavat monipuolisen liikunnan säässä kuin säässä. Kylpylän lisäksi sisätiloista löytyy erilaisia liikuntahalleja sekä muun muassa kiipeilyseinä. Latuverkosto on hyvä. Lokakuun alussa avataan 1,2-kilometriä pitkä ensilumenlatu. Matkaa ladulle on vain 50 metriä vaunualueelta.

Caravan-alueella majoittuville on tarjolla Camping & Sport Spa -paketteja.

 

Teksti ja kuva: Antti Henttonen. Artikkeli julkaistu Caravan-lehdessä 5/2018, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Joen rannalla Joensuu Caravan

Joen rannalla Joensuu Caravan

Joensuu Caravan sijaitsee keskeisellä paikalla Pielisjoen varrella. Alue sijaitsee Linnunlahden leirintäalueen takana vierasvenesataman yhteydessä ja se on avoinna kesäkuun alusta elokuun puoliväliin.

Hietajärvellä viihdytään

Hietajärvellä viihdytään

SF-Caravan Pohjois-Karjala ry:n Hietajärvi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Hietajärven rannalla. – Alue ei ole perinteinen ruutukaavainen, vaan paikat on sijoitettu mäntymetsämaaston mukaan myös rinteille.

Rantakatissa leiriytyjiä ja leiriläisiä

Rantakatissa leiriytyjiä ja leiriläisiä

Rantakatin matkailuajoneuvopaikat sijaitsevat Punkaharjun lähellä Puruveden saaressa, suojaisan Vaaherlahden rannalla. Saareen on siltayhteydet.