Linnunlaulua keskustan kupeessa

Harvassa kaupungissa pääsee karavaanimatkailun makuun näin lähellä keskustaa kuin Joensuussa.

Joensuussa kävelymatkan päässä keskustasta on peräti kaksikin leirintäaluetta: Joensuu Caravan ja Holiday Linnunlahti.

Holiday Linnunlahti sijaitsee Joensuun raviradan ja Laulurinteen vieressä. Laulurinne on puistoalue, joka soveltuu mainiosti suurtapahtumien järjestämiseen. Yksi merkittävimmistä vuosittaisista tapahtumista on Ilosaarirock. Sirkus ja tivoli ovat myös tuttu näky alueella kesäisin. Lähistöllä on lisäksi muun muassa ravintoloita, Joensuu Areena ja yleisurheilukenttä.

– Kesä on meillä tietenkin se vilkkain ajankohta, mutta kävijöitä on ympäri vuoden, sillä olemme avoinna myös talvella. Suosituimpina vuosittaisina tapahtumina on muun muassa juuri tuo Ilosaarirock ja koiranäyttelyt. Keväällä 2018 meillä hiihdetään ampumahiihdon maailmancup. Elokuussa vietettiin Joen Yö -tapahtumaa ja nyt syyskuussa ovat vuorossa jokkiskisat, alueyrittäjä Eero Saastamoinen kertoo.

Kuluvana vuonna Joensuussa on järjestetty muun muassa Lions-liiton vuosikokous, Jukolan viesti, Toton konsertti ja Kansainväliset markkinat.

Leirintäpaikat täytetään tulojärjestyksessä, mutta isompien tapahtumien aikaan majoituksen voi varata etukäteen Linnunlahden verkkokaupasta. Tapahtumien aikaan alueella on yleisen käytännön mukaisesti eri hinnoittelu, eikä alennuksia silloin myönnetä.

Linnunlahdesta Joensuun torille on matkaa vain noin 1,5 kilometriä.

Holiday Linnunlahti on avoinna ympäri vuoden.

Avoinna ympäri vuoden

Pyhäselän rannalla sijaitseva leirintäalue on nurmipohjainen. Ympäri vuoden palvelevalla alueella on 90 caravan-paikkaa, joista 50 on varustettu sähköllä.

Linnunlahti tarjoaa monipuoliset peruspalvelut kemssan tyhjennyspaikkoineen ja ajokaivoineen. Leiriytyjillä on käytössään hyväkuntoiset wc:t, suihkut, saunat (kesä-elokuussa), keittiö ja grillikatos sekä mahdollisuus pyykinpesuun. Vastaanoton yhteydessä on kioski. Kesäaikaan aamusauna sisältyy yöpymishintaan.

– Moni vuokraa sitten lisämaksusta polkupyöriä tai iltasaunaa. Meiltä löytyy vuokrattavaksi myös kaksi vesijettiä. Tyypillinen caravan-alueelle tuleva vieras on yleensä keski-ikäinen tai eläkkeellä oleva pariskunta, Saastamoinen lisää.

Leirintäpaikkojen lisäksi alueelta löytyy 18 paritalohuoneistoa ja alueella voi myös telttailla.

– Yleensä ensimmäisenä alkukesästä saapuvat ovat ulkomaalaisia. Kauimpaa tulevat ovat olleet muun muassa Uudesta-Seelannista, Australiasta, Etelä-Afrikasta ja Yhdysvalloista. Pääsääntöisesti telttailijat tulevat Etelä- ja Keski-Euroopasta sekä Venäjältä, Eero Saastamoinen luettelee.

Linnunlahti.fi

Teksti ja kuvat Pirjo Rättyä. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 5/2017, Caravan-lehti.fi

Lue myös nämä esittelyt

Maatilamatkailua Punkaharjulla

Maatilamatkailua Punkaharjulla

Hepokatti löytyy harjuryhmään kuuluvalta saarelta, pienen maalaistien varrelta. Saarelle on yhteys sillan kautta.

Hietajärvellä viihdytään

Hietajärvellä viihdytään

SF-Caravan Pohjois-Karjala ry:n Hietajärvi sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Hietajärven rannalla. – Alue ei ole perinteinen ruutukaavainen, vaan paikat on sijoitettu mäntymetsämaaston mukaan myös rinteille.

Majoitusta ja maastoajoa Kuus-Hukkalassa

Majoitusta ja maastoajoa Kuus-Hukkalassa

Kuus-Hukkalan päärakennuksessa on vastaanotto, pieni kauppa sekä ravintolasalit. Vessa- ja suihkurakennuksia alueella on kaksi.