Vuohensaaressa tapahtuu

Vuohensaaren palvelut ovat lähellä, mutta sijainti saaressa tuo luonnonrauhaa.

Vuohensaaren leirintäalue löytyy Merenlahden saarelta, mutta autolla voi ajaa perille saakka. Saarelle vie noin sata metriä pitkä pengertie. Satamakatu kulkee teollisuusalueen avointen hiekkakenttien läpi. Hetkittäin tuntuu että olemme eksyksissä, mutta tien päästä löytyy viihtyisä saari.

Vuohensaarella on leirintäalueen lisäksi tanssilava ja kesäteatteri. Kesällä 2017 on esitysvuorossa Pekka Puupää lähtee kesälaitumille.

– Vuohensaari Rock järjestetään alueella vuosittain toukokuussa. Alueelle mahtuu viitisentuhatta rokkaajaa, kertoo aluetta kunnalta vuokraava Leena Kela.

Rockfestarien aikaan matkailuajoneuvoja ei alueelle päästetä. Heinäkuun Etnofestareille odotetaan tänä vuonna tuhatta vierasta.

Avaraa nurmea leiriytyjille

Keskellä Vuohensaaren leirintäaluetta on laaja nurmikenttä, joka sopii niin telttailijoille kuin karavaanareillekin. Matkailuajoneuvoja mahtuu yhteensä 80, sähköpaikkoja on 32.

Nurmikentän vierestä löytyy kaksi huoltorakennusta. Vanhemmassa on vessat ja suihkut, myös inva-wc sekä lastenhoitotila. Uudemmassa rakennuksessa on puoliksi avoin grillikatos sekä isot keittiötilat. Keittiössä on sähkölevyt, mikroaaltouuni, tiskipaikat sekä ruokailutilat.

– Vuohensaaressa on myös viisi kausipaikkalaista. Enempää ei oteta, koska nämäkin joutuvat poistumaan alueelta festarien ajaksi. Pisimmän ajan kausipaikkalainen on viihtynyt saaressa jo 32 vuotta, Kela kertoo.

Vuohensaaressa on myös mökkimajoitusta, muun muassa pärekattoinen Ahteriston torppa. Rantatalo on sanamukaisesti rannassa, uimarannan vieressä. Yksi majoitustiloista on tehty entiseen putkaan. Liekö tanssilavalla ollut aikanaan kovakin meininki, kun on tuollaista talteenottopaikkaa tarvittu.

Ylempänä rinteessä on ravintola A-oikeuksin. Ravintolan edustalla on laaja aurinkoterassi. Tarjolla on kotileivonnaisia, jäätelöä ja virvokkeita sekä varsinaisia ruoka-annoksia, kuten lohikeittoa tai sveitsinleikettä. Ravintolan yhteydessä toimii infopiste leirintäalueen toimisto.

Ravintolan vieressä on minigolf-rata.

Monenlaista kesäaktiviteettia

Tapahtumien lisäksi Vuohensaaressa järjestetään muun muassa neljä sup-lautakurssia.

– Viikoittain meillä on joogaa ja jumppaa. Sade ei haittaa, koska liikutaan katetulla tanssilavalla, Leena Kela kertoo.

Saaren toisesta päästä löytyy hyvä hiekkapohjainen uimaranta. Rannasta löytyy myös sauna, joka lämpiää tilauksesta. Leirintäpaikkojen vierellä on lasten leikkialue. Ravintolan terassilta alkaa hieno rinteeseen pengerretty minigolf-rata.

Saaren luontopolku on nyt rakennettu uusiksi. Reitti alkaa Leirintäalueen vierestä tanssilavalta. Kahvilasta saa mukaan opasvihkosen.

Vuohensaaressa on myös vierasvenelaituri. Vesistöä riittää, kun saari on syvälle sisämaahan pistävällä merenlahdella.

Vuohensaari.fi

Teksti ja kuvat Antti Henttonen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 4/2017, Caravan-lehti.fi

 

Lue myös nämä esittelyt

Lapsiperheille ja tanssin ystäville

Lapsiperheille ja tanssin ystäville

Valasranta sijaitsee Pyhäjärven eteläpäässä, Kallionokan kanssa lähes vierekkäin. Alue on talkoilla hoidettu ja toimii isäntäperiaatteella.

Santtioranta meren rannalla, kaupungissa

Santtioranta meren rannalla, kaupungissa

Santtioranta on siisti kodikas leirintäalue meren rannalla. Se on hyvä tukikohta tutustua Uudenkaupungin nähtävyyksiin ja elämään.

Kasnäs Caravan: Etelään lomalle

Kasnäs Caravan: Etelään lomalle

Se avattiin kesällä 2015 ja on avoinna ympäri vuoden. 25 euron vuorokausihintaan sisältyy tänä talvena viereisen kylpylän ja kuntosalin vapaa käyttö.