Top Camping Kalajoki hiekkarantoineen

Hiekkasärkkien Top Camping Kalajokea mainostetaan Suomen suurimpana ja suosituimpana matkailualueena.

Top Camping Kalajoen alueella on 800 matkailuajoneuvopaikkaa. Tämän lisäksi alueelta löytyvät telttailualueet sekä yhteensä 87 mökkiä tai huoneistoa. Viime heinäkuussa siellä yöpyi peräti 8 500 matkailuajoneuvoa.

Leirintäalue sijaitsee meren rannassa. Aivan rannassa sijaitsevat Seaside-paikat ovat kaikkein suosituimpia. Sähköpaikat ovat asvaltoituja, ja huoltorakennukset ja saunat löytyvät vierestä. Seaside-paikan voi varata ennakkoon, minimivarauksen ollessa kaksi vuorokautta.

Leirintäalue on rakennettu rannan suuntaisesti, ja kauempanakin sijaitsevista paikoista rantaan on vain muutama kymmenen metriä. Seaside-paikkojen välissä on hiekkaa, keskialueella paikkojen välissä nurmea.

Kauempana rannasta sijaitsevat paikat ovat rauhallisempia ja luonnonläheisempiä. Myös sijoittelu tuolla alueella on vapaampaa. Maasto on hiekkapohjaa tai nurmikkoa, väleissä kasvaa puustoa ja pensaita.

Uudehkot ja tilavat huoltorakennukset

Top Camping Kalajoella on kolme isoa huoltorakennusta. Huoltorakennuksista löytyvät vessat, suihkut ja lastenhoitohuone sekä keittiö, tiskauspaikat ja pyykinpesu. Jätteille on ekopisteet.

– Keskimmäinen rakennus on uusittu kesäksi 2019. Rakennukseen tehtiin myös vessoja ja suihkuja kausipaikkalaisille sekä siivouskeskus. Nyt on siivoojilla sosiaalitila ja kaikki välineet samassa paikassa, kertoo Risto Apuli.

Huoltorakennuksen vieressä ovat lasten leikkialueet.

Aivan rannan tuntumassa hiekkarannalla on moderni saunarakennus, jossa on erikseen saunat miehille ja naisille. Heinäkuussa aluemaksuun sisältyy aamusauna joka päivä, kesä- ja elokuussa lauantaisin ja sunnuntaisin. Iltaisin saunaan pääsee tilauksesta.

Rentoa rantaelämää

Ravintola Surffarissa on tarjolla maistuvia ruokia ja juomia sekä karaokea ja livebändejä koko kesän ajan. Lasten leikkikenttä on heti Surffarin terassin vieressä. Alueella on myös mini-market.

Top Camping sijaitsee Hiekkasärkkien parhaan uimarannan kohdalla. Myös ranta-aluetta auringonottoon riittää. Rantavesi on pitkälle matalaa, joten vesi lämpiää mukavasti keskikesän helteillä.

Surf Centerin välinevuokraamosta saa alleen suppilaudan tai vesiskootterin. Alueelta löytyy myös muun muassa polkuautoja ja potkulautoja sekä minigolf. Joukkuepeleinä onnistuvat sekä rantalentis että rantafutis.

Alueella järjestetään kesän aikana myös mielenkiintoisia tapahtumia kuten esimerkiksi Beachfutis Finnish Open 14.–15. kesäkuuta, KalaDogi Show 19.–21. heinäkuuta ja hiekkapesiksen MM-kisat 6.–7. syyskuuta.

Kalajokicamping.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 4/2019, caravan-lehti.fi

 

Lue myös nämä esittelyt

Sautinkari – meren ja joen rannalla

Sautinkari – meren ja joen rannalla

Sautinkarin matkailualue on jo muutamien vuosien ajan ollut SF-Caravan Sautinkari ry:n hyvässä hoidossa. Kalajoen kaupungin omistama alue oli päässyt rapistumaan, ja jopa sen sulkemista väläyteltiin.

Nallikari toimii ympäri vuoden

Nallikari toimii ympäri vuoden

Neljän tähden Lomakylä Nallikarille myönnettiin ensimmäisenä leirintäalueena Suomessa Green Key -ympäristösertifikaatti. Sille myönnettiin myös ensimmäisenä yleisenä caravan-alueena SF-Caravan ry:n Vankkurihymiö.

Toiminnallinen Montta Active Camping

Toiminnallinen Montta Active Camping

Montta Active Campingia on vetänyt lähes kymmenen vuoden ajan pariskunta Päivi ja Pekka ”Peki” Metsola, jotka kiipeily- ja melontaopettajina tarjoavat majoituksen lisäksi Montassa monenlaista toimintaa. – Kun yläjuoksun voimalaitostyömaa käynnistettiin vuonna 1958, Muhoksen Lionsklubi siirsi retkeilymajan turvaan alajuoksulle.