Uudistuva Rantasarka on elinvoimainen

SF-Caravan Oulun Seutu ry on iso yhdistys, jossa on paljon jäseniä. Näin resursseja riittää myös oman alueen hoitoon.

Rantasarka sijaitsee Pohjanlahden rannalla Virpiniemessä 20 kilometriä Oulusta pohjoiseen. Matkaa alueen omaan rantaan on pienen metsikön läpi muutama kymmenen metriä. Talvella jäälle tehdään paljon latuja. Lähellä on myös Liikuntaopiston halli sekä pururadat ja lenkkeilypolut, jotka vaihtuvat talvella kunto- ja kilpahiihtäjien laduiksi.

Rantasarka on Vankkurihymiö-alue, ja se on valittu jäsenalueiden sarjassa Vuoden Caravan-alueeksi jo kahdesti (2005 ja 2014).

Talvella Rantasarka toimii omatoimialueena. Toimistorakennuksen laatikossa on kaavakkeita, ja yöpymismaksun voi suorittaa pankkiin. Yleensä viikonloppuisin paikalla on kausipaikkalaisia, ja vieraat pääsevät valmiiseen saunaan. Kesäkuukausina alueella on isäntäpäivystys.

Rantasarassa on 164 caravan-paikkaa. Kesällä kausipaikkoja oli 84, ja tänä talvena niitä on noin 130. Talvella vieraspaikan saa valita vapaasti, koska ruuhkaa ei ole. Osa paikoista on läpiajettavia.

Alue on melko laaja kenttä, mutta joidenkin paikkojen välissä on puustoa ja pensaita antamassa lisää yksityisyyttä.

Hyvät huoltorakennukset

Huoltorakennukset sijaitsevat melko keskellä aluetta. Päärakennuksena toimii vuonna 1986 valmistunut Sarkapirtti. Vuonna 1999 viereen nousi toinen hirsinen huoltorakennus Sarkatupa, jonka laajennus valmistui keväällä 2019. Sarkatuvan takkatupa on sauna-aikojen ulkopuolella kaikkien käytössä.

Kahdesta huoltorakennuksesta löytyvät vessat, suihkut, keittiö, pesukone ja kuivausrumpu sekä takkatupa ja saunat. Yleinen sauna sisältyy majoitushintaan, mutta myös tilaussaunavuoroja on varattavissa.

Sarkakulma on kahdeksankulmainen hirsirakennus, jota käytetään muun muassa treffeillä tansseihin. Hallissa mahtuu myös pelaamaan vaikkapa sählyä. Hallin vieressä on Rantasarka-pub.

– Uusin projekti on 2019 keväällä valmistunut Sarkatuvan laajennus. Uuteen osaan tehtiin hieno keittiö, wc- ja suihkutilat sekä tekninen tila, SF-Caravan Oulun seutu ry:n puheenjohtaja Pirjo Kuisma kertoo.

Alueella on lisäksi myös muun muassa kesäkeittiö sekä kaksi grillikotaa: yksi päärakennuksen vieressä, toinen alueen laidalla. Kolmas grillipaikka löytyy uimarannalta. Alueella on myös virallinen pesupaikka ajoneuvoille nimeltään PesuPekka.

Lapsille löytyy kaksi tärkeää aluetta. Päärakennusten vieressä on suuri aidattu leikkialue keinuineen, kiipeilypaikkoineen, liukumäkineen ja leikkimökkeineen. Vuonna 2016 peruskorjattiin nuorille oma tila Sarkanuorka. Se on nyt uudessa iskussa, kun pinnat, kalusteet ja pelit päivitettiin marraskuussa 2020.

Sfc-oulu.com

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Luonnonläheinen Kielosaari

Luonnonläheinen Kielosaari

Kielosaari sijaitsee Pyhäjoella, 30 kilometriä Kalajoelta pohjoiseen. Alue on vain kilometrin päässä 8-tieltä mutta rauhallinen ja luonnonläheinen.

Toiminnallinen Montta Active Camping

Toiminnallinen Montta Active Camping

Montta Active Campingia on vetänyt lähes kymmenen vuoden ajan pariskunta Päivi ja Pekka ”Peki” Metsola, jotka kiipeily- ja melontaopettajina tarjoavat majoituksen lisäksi Montassa monenlaista toimintaa. – Kun yläjuoksun voimalaitostyömaa käynnistettiin vuonna 1958, Muhoksen Lionsklubi siirsi retkeilymajan turvaan alajuoksulle.

Merihelmi Camping Pohjanlahden rannalla

Merihelmi Camping Pohjanlahden rannalla

Merihelmi Camping sijaitsee meren rannalla aivan nelostien varrella. Alueelle on helppo poiketa, jos ajelee Lapin reissullaan Pohjanlahtea seuraavaa päätietä.