Uudistuva Rantasarka on elinvoimainen

SF-Caravan Oulun Seutu ry on iso yhdistys, jossa on paljon jäseniä. Näin resursseja riittää myös oman alueen hoitoon.

Rantasarka sijaitsee Pohjanlahden rannalla Virpiniemessä 20 kilometriä Oulusta pohjoiseen. Matkaa alueen omaan rantaan on pienen metsikön läpi muutama kymmenen metriä. Talvella jäälle tehdään paljon latuja. Lähellä on myös Liikuntaopiston halli sekä pururadat ja lenkkeilypolut, jotka vaihtuvat talvella kunto- ja kilpahiihtäjien laduiksi.

Rantasarka on Vankkurihymiö-alue, ja se on valittu jäsenalueiden sarjassa Vuoden Caravan-alueeksi jo kahdesti (2005 ja 2014).

Talvella Rantasarka toimii omatoimialueena. Toimistorakennuksen laatikossa on kaavakkeita, ja yöpymismaksun voi suorittaa pankkiin. Yleensä viikonloppuisin paikalla on kausipaikkalaisia, ja vieraat pääsevät valmiiseen saunaan. Kesäkuukausina alueella on isäntäpäivystys.

Rantasarassa on 164 caravan-paikkaa. Kesällä kausipaikkoja oli 84, ja tänä talvena niitä on noin 130. Talvella vieraspaikan saa valita vapaasti, koska ruuhkaa ei ole. Osa paikoista on läpiajettavia.

Alue on melko laaja kenttä, mutta joidenkin paikkojen välissä on puustoa ja pensaita antamassa lisää yksityisyyttä.

Hyvät huoltorakennukset

Huoltorakennukset sijaitsevat melko keskellä aluetta. Päärakennuksena toimii vuonna 1986 valmistunut Sarkapirtti. Vuonna 1999 viereen nousi toinen hirsinen huoltorakennus Sarkatupa, jonka laajennus valmistui keväällä 2019. Sarkatuvan takkatupa on sauna-aikojen ulkopuolella kaikkien käytössä.

Kahdesta huoltorakennuksesta löytyvät vessat, suihkut, keittiö, pesukone ja kuivausrumpu sekä takkatupa ja saunat. Yleinen sauna sisältyy majoitushintaan, mutta myös tilaussaunavuoroja on varattavissa.

Sarkakulma on kahdeksankulmainen hirsirakennus, jota käytetään muun muassa treffeillä tansseihin. Hallissa mahtuu myös pelaamaan vaikkapa sählyä. Hallin vieressä on Rantasarka-pub.

– Uusin projekti on 2019 keväällä valmistunut Sarkatuvan laajennus. Uuteen osaan tehtiin hieno keittiö, wc- ja suihkutilat sekä tekninen tila, SF-Caravan Oulun seutu ry:n puheenjohtaja Pirjo Kuisma kertoo.

Alueella on lisäksi myös muun muassa kesäkeittiö sekä kaksi grillikotaa: yksi päärakennuksen vieressä, toinen alueen laidalla. Kolmas grillipaikka löytyy uimarannalta. Alueella on myös virallinen pesupaikka ajoneuvoille nimeltään PesuPekka.

Lapsille löytyy kaksi tärkeää aluetta. Päärakennusten vieressä on suuri aidattu leikkialue keinuineen, kiipeilypaikkoineen, liukumäkineen ja leikkimökkeineen. Vuonna 2016 peruskorjattiin nuorille oma tila Sarkanuorka. Se on nyt uudessa iskussa, kun pinnat, kalusteet ja pelit päivitettiin marraskuussa 2020.

Sfc-oulu.com

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Lapsiystävällinen leirintäalue

Lapsiystävällinen leirintäalue

Jos perheen pienimmät saavat päättää, leirintäalueeksi valikoituu Emolahti Camping Pyhäjärvellä. Sitä mieltä on ainakin alueen yrittäjä Hans Saarinen.

Rantasarka on myös nuorison mieleen

Rantasarka on myös nuorison mieleen

SF-Caravan Oulun Seutu on SF-Caravanin toiseksi suurin yhdistys, joten resursseja oman alueen hyvään hoitoon riittää. Alue sijaitsee Virpiniemessä 20 kilometriä Oulusta pohjoiseen.

Ympäristöystävällinen valinta

Ympäristöystävällinen valinta

Raahen seudulla toimivan SF-Caravan Lohenpyrstö ry:n toiminta keskittyy Raahen pohjoispuolella sijaitsevalle caravan-alueelle, joka on saanut nimensä yhdistyksen mukaan. Yhdistys perustettiin syksyllä 2007, ja vuotta myöhemmin solmittiin vuokrasopimus Raahen kaupungin kanssa Mikonkarin maa-alueesta.