Marjoniemi ammentaa läheltä

Marjoniemi Camping tarjoaa lähiruokaa ja omaa olutta Pyhäjärven luonnonkauniissa maisemissa.

Pauliina ja Matti Auvisella on kaksi yritystä. Talvella pariskunta pyörittää palvaamoa Haapajärvellä ja kesäisin leirintäaluetta Pyhäjärvellä.

Elintarvikealan ammattilaiset haluavat myös camping-alueen ravintolassa tarjoiltavan lähituotteita kuten paikallista kalaa ja ylämaankarjan lihaa. Ne ovat asiakkaidenkin mieleen.

– Meidän suosituin tuote on lähiluomulihasta tehty burgeri, Pauliina Auvinen kertoo à la carte -annoksista, joita on tarjolla kesäisin joka päivä. Jo ennen lista-annoksia ravintolassa pääsee nauttimaan aamupalan noutopöydästä.

Myös olut on paikallista.

– Olut on tehty panimossa Matin omilla resepteillä. Tällä hetkellä meillä on kaksi olutta: Summer Ale ja Major Lager, Auvinen esittelee.

Bingoa ja lavatansseja

Aina ravintolasalit eivät täyty ruokailijoista vaan esimerkiksi bingon pelaajista.

– Yksi suosittu juttu on bingo perjantaisin. Se on ilmainen, siinä on kivat palkinnot ja se sopii lapsille ja aikuisille.

Toinen matkaajia yhteen kokoava paikka löytyy järven rannasta. Pyöreä lava kutsuu soittajia ja tanssijoita. Pauliina Auvinen kertoo, että vuosittain rantalavalla järjestetään juhannusjuhlat ja venetsialaiset sekä muitakin tapahtumia tansseineen. Esiintyjinä käy myös nimekkäitä artisteja. Esimerkiksi elokuussa yleisöä viihdytti Neumann trio ja viime vuonna Pete Parkkonen.

Matkailuyrittämistä kolmannessa polvessa

Auviset ovat kolmannen polven leirintäalueyrittäjiä. Matti Auvisen isovanhemmat perustivat Marjoniemi Campingin 1970-luvulla. Nykyään alueella on karavaanareille neljäkymmentä sähköin varustettua auto- tai vaunupaikkaa ja kymmenittäin sähköttömiä paikkoja. Lisäksi Pyhäjärven rannalla voi yöpyä 27 mökissä, aitta- ja hotellihuoneissa sekä teltoissa.

Marjoniemestä löytyy kaikki yleiset leirintäaluepalvelut: vessat, suihkut, kemiallisen vessan tyhjennyspaikka, leirikeittiö ja grillipaikka. Kaksi rantasaunaa ja savusauna lämpiävät tilauksesta.

Monenmoista tekemistäkin löytyy. Välkehtivä vesi kutsuu uimaan, sup-lautailemaan, soutamaan tai vaikka polkemaan polkuvenettä. Pelastusliivit saa napattua ylleen rannan varustekopeista. Pihapiirissä lapset voivat muun muassa hyppiä trampoliinilla ja laskea liukumäkeä, ja pelaajille löytyy jalkapallokenttää ja frisbeegolf-koreja.

Koulujen alkaessa kolmilapsinen pariskunta sulkee leirintäalueen muutoin paitsi elokuun viikonlopuiksi. Isompia mökkejä voi kuitenkin vuokrata talvellakin. Ravintola herää hetkeksi eloon vappuna ja äitienpäivänä, kunnes kesäkuussa, koulujen päätyttyä, pihvejä alkaa jälleen paistua joka päivä.

Teksti ja kuva: Sari Toikanen

Marjoniemi.com

Lue myös nämä esittelyt

Maasydänjärvellä soi lauantaisin

Maasydänjärvellä soi lauantaisin

Maasydämen Matkailualue sijaitsee Keski-Pohjanmaalla Maasydänjärven rannalla. Osa alueen katuja sekä päärakennus, Urjanlinna, on nimetty aikanaan kovin suositun Metsolat-televisiosarjan mukaan.

Perinteikäs Tapion Tuvan Caravanpuisto

Perinteikäs Tapion Tuvan Caravanpuisto

Tänä kesänä 40 vuotta täyttävä Tapion Tupa monine rakennuksineen rakennettiin alusta pitäen vanhoja arvoja kunnioittaen. Vuodepaikkoja Tapion Tupa tarjoaa kesäaikaan 150.

Saunaan ja uimaan ympäri vuoden

Saunaan ja uimaan ympäri vuoden

Vuonna 1975 perustettu SF-Caravan Raahentienoo ry järjesti aluksi kokoontumisia eri leirintäalueilla. Vuonna 1987 alue teki Multarantasopimuksen ja rakentaminen alkoi.