Saunaan ja uimaan ympäri vuoden

Ympäri vuoden avoinna oleva Multaranta toimii talvella omatoimialueena.

Vuonna 1975 perustettu SF-Caravan Raahentienoo ry järjesti aluksi kokoontumisia eri leirintäalueilla. Vuonna 1987 alue teki Multarantasopimuksen ja rakentaminen alkoi. Ensimmäiseksi alueelle valmistui tanssilava ja seuraavana sauna. Huoltorakennus valmistui vuonna 1991.

Multaranta sijaitsee sivummalla asutuksesta, luonnon keskellä. Alueella on lähdepohjaisia lampia, joista uimalampi on ruopattu ympärivuotiseen käyttöön. Sähköistettyjä nurmipohjaisia matkailuajoneuvopaikkoja alueella on sata.

Multaranta on Vankkurihymiö-alue.

Talkootöillä tehty alue

Multarannassa on paljon aktiiveja, jotka talkoilevat mielellään.

– Lähes kaiken alueella ovat rakentaneet ammattilaiset talkoovoimin, yhdistyksen puheenjohtaja Mervi Laaksolinna kertoo.

Heti sisääntulon yhteydessä on toimistorakennus, jossa isäntä päivystää kesäaikaan. Muuna aikana Multaranta toimii omatoimialueena, ja tarvittavat tiedot leiriytymiseen saa soittamalla. Talvisaikaan kausipaikkaa käyttää viitisenkymmentä vaunukuntaa.

Päärakennuksesta löytyvät keskeisimmät asiat, wc:t, keittiö sekä sauna. Rakennus on uimalammen vieressä, ja kirkasvetiseen lampeen pääsee pulahtamaan talvellakin. Sauna lämmitetään kesällä joka päivä ja talvella tarpeen mukaan.

– Alueella on erittäin aktiivisia avantouimareita, ja avantoa pidetään uimalammessa auki läpi talven, Laaksolinna jatkaa.

Perhesaunan voi tilata isänniltä ennen yleisiä vuoroja. Puulämmitteisen saunan lisäksi aivan rannassa on tarpeen mukaan lämmitettävä telttasauna.

Päärakennuksen takaa löytyy lisää pieniä rakennuksia, kesätiskipaikka, erilliset kesäsuihkut sekä puuliiteri. Toimiston takana on kesäkirppis. Uimalammen ympärille on sijoitettu grillikota ja nuotiopaikka.

Jalalla koreasti Ketunpesässä

Toisella puolella aluetta on tanssilava Ketunpesä mukavine terasseineen. Se on käytössä kesätapahtumissa, mutta myös talvisaikaan. Kesällä tanssia rytmittävät orkesterit. Muina viikonloppuina käytetään uudenkarheita karaokelaitteita.

Vuoden mittaan Multarannassa järjestetään ”normaaliolosuhteissa” paljon erilaisia tapahtumia kuten Saslikki, Lättärit ja pikkujoulut. Lisäksi vietetään juhlapyhiä pääsiäisenä, vappuna ja juhannuksena.

Alueella on myös muun muassa lasten leikkipaikka ja beach volley -kenttä. Aktiivisen naistoimikunnan tekemiä tuotteita voi ostaa kesäkirppikseltä.

Kerran kesässä alueella järjestetään huutokauppa, jonka tuotto menee alueen lasten ja nuorten hyväksi. Huutokauppatuotoilla on hankittu paljon erilaisia aktiviteetteja kuten esimerkiksi vesitrampoliini, air track, polkuautoja ja pingispöytä.

Alueen välittömässä läheisyydessä on myös luontopolku, jonka varrella on nuotiopaikka. Lisäksi tarjolla on maastopyöräilyreittejä sekä hyvät marjamaat.

Raahen keskustasta on matkaa Multarantaan 15 kilometriä. Asvalttitietä pääsee perille asti.

Multaranta.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Nallikari – ympäri vuoden meren äärellä

Nallikari – ympäri vuoden meren äärellä

Nallikarin alueen sydän karavaanareille on neljän tähden Lomakylä Nallikari, jolle myönnettiin ensimmäisenä leirintäalueena Suomessa Green Key -ympäristösertifikaatti sekä ensimmäisenä yleisenä caravan-alueena Vankkurihymiö. Nallikarin portilla on vastaanotto, josta saa kulkukoodit puomiin ja huoltorakennuksiin.

Top Camping Kalajoki hiekkarantoineen

Top Camping Kalajoki hiekkarantoineen

Top Camping Kalajoen alueella on 800 matkailuajoneuvopaikkaa. Tämän lisäksi alueelta löytyvät telttailualueet sekä yhteensä 87 mökkiä tai huoneistoa.

Luonnonläheinen Kielosaari

Luonnonläheinen Kielosaari

Kielosaari sijaitsee Pyhäjoella, 30 kilometriä Kalajoelta pohjoiseen. Alue on vain kilometrin päässä 8-tieltä mutta rauhallinen ja luonnonläheinen.