Nallikari toimii ympäri vuoden

Nallikarin matkailukeskus sijaitsee Hietasaaressa Oulun merenpuoleisella länsirannalla. Keskustaan on vain lyhyt matka.

Neljän tähden Lomakylä Nallikarille myönnettiin ensimmäisenä leirintäalueena Suomessa Green Key -ympäristösertifikaatti. Sille myönnettiin myös ensimmäisenä yleisenä caravan-alueena SF-Caravan ry:n Vankkurihymiö.

Alueen vastaanotto on heti portilla, ja siellä palvellaan päivittäin ympäri vuoden. Respasta saa kulkukoodit puomiin ja huoltorakennuksiin sekä sähkökaapin avaimen. Myös online-varaus on mahdollista.

Vastaanoton yhteydessä on kahvila-ravintola Nallikari Bakery & Bistro, jossa kondiittori valmistaa herkulliset leivonnaiset myös kotiin viemisiksi.

Iso, mutta kodikas caravan-alue

Laaja vaunualue on puistomaisena hyvin kodikas. Runsaat istutukset jakavat alueen eri lohkoihin. Pensasrivistöjen ja puiden välistä löytyy omaa rauhaa ja suojaa. Alueella risteilee tiheä asvalttitieverkosto. Kartat ja opastus ovat kunnossa, joten jokainen löytää oman paikkansa helposti.

Sähköpaikkoja on 200, ja pitkätkin ajoneuvoyhdistelmät asettuvat helposti uusille läpiajettaville paikoille.

Leiriytyjille on useampia huoltorakennuksia. Kuunari-alueelta löytyy vessat, suihkut ja keittiö sekä alkukesällä 2019 täydellisesti remontoidut sauna- ja suihkuosastot.

– Rakennus otettiin remontin myötä jälleen ympärivuotiseen käyttöön. Loppuvuoden 2020 aikana remontoidaan vielä rakennuksen keittiötilat, kertoo Nallikari Seaside Oy:n Sirpa Walter.

Kuunarissa saunavuorot ovat syyskuun alusta toukokuun loppuun keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin. Naiset ja miehet saunovat omissa tiloissaan. Kesäkuukausina saunat ovat käytössä joka ilta. Alueella on myös tilaussauna.

Uudemmassa, myös läpi vuoden käytössä olevassa Ruori-alueen huoltorakennuksessa on tyylikkäät vessa- ja suihkutilat, keittiö ulkoterasseineen sekä tv- ja oleskelutila. Suurempien huoltorakennusten lisäksi alueelta löytyy useita vessa- ja suihkutiloja sekä keittokatoksia. Grillaus- ja tulistelupaikkojakin on useampia.

Ulkoilua Pohjanlahden rannalla

Talvisaikaankin Nallikarin rantakaista ja myös harvinainen meren jää on suosittua ulkoilualuetta. Leirintäalueen läheltä löytyy palloiluhalli Nallisport. Meren jäällä voi hiihtää ja lähistöllä kiertävä lyhyt hiihtolenkki lähtee ihan alueen vierestä. Saatavilla on myös vuokravälineitä. Ajankulua tarjoaa myös viereinen Kylpylähotelli Eden.

Porttirakennuksen pihapiirissä asustaa poneja ja yksi aasikin läpi vuoden. Näitä suloisia asukkeja voi käydä vain katselemassa tai varata ajan poniajelulle.

Koko perheen Talvikylässä on jo kolmen vuoden ajan järjestetty kansainvälinen lumenveistokilpailu, Nallikari SnowFest. Koronan vuoksi vuoden 2021 tapahtuma on siirretty helmikuulle 2022.

Nallikari.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Uudistuva Rantasarka on elinvoimainen

Uudistuva Rantasarka on elinvoimainen

Rantasarka sijaitsee Pohjanlahden rannalla Virpiniemessä 20 kilometriä Oulusta pohjoiseen. Matkaa alueen omaan rantaan on pienen metsikön läpi muutama kymmenen metriä.

Merihelmi Camping Pohjanlahden rannalla

Merihelmi Camping Pohjanlahden rannalla

Merihelmi Camping sijaitsee meren rannalla aivan nelostien varrella. Alueelle on helppo poiketa, jos ajelee Lapin reissullaan Pohjanlahtea seuraavaa päätietä.

Luonnonläheinen Kielosaari

Luonnonläheinen Kielosaari

Kielosaari sijaitsee Pyhäjoella, 30 kilometriä Kalajoelta pohjoiseen. Alue on vain kilometrin päässä 8-tieltä mutta rauhallinen ja luonnonläheinen.