Maasydänjärvellä soi lauantaisin

Sievin kunnassa sijaitseva Maasydämen Matkailualue on oiva paikka loman viettoon. Tarjolla on omaa rauhaa sekä tanssipaviljongin tunnelmaa.

Maasydämen Matkailualue sijaitsee Keski-Pohjanmaalla Maasydänjärven rannalla. Osa alueen katuja sekä päärakennus, Urjanlinna, on nimetty aikanaan kovin suositun Metsolat-televisiosarjan mukaan.

Urjanlinnan tanssipaviljonki on kautta maan tunnettu suosituista lauantaitansseistaan. Toukokuun alusta syyskuun loppuun perjantaisin pistetään jalalla koreasti myös karaoketansseissa. Kesäaikaan tarjolla on lauantaisin myös päiväkaraokea. Karaoketapahtumiin on vapaa pääsy.

– Aikaisemmin meillä oli myös nuorison tapahtumia, mutta nyt olemme keskittyneet tanssipuoleen. Se kyllä ilahduttaa, että myös nuoret ovat löytäneet tanssimusiikin ja tulevat lavan eteen hengailemaan, alueen yrittäjä Jari Pennala kertoo.

Maasydämen leirintä on avoinna maaliskuun puolivälistä vuoden loppuun, ja viikonloppuisin alueella onkin melkoista sutinaa. Vielä ennen joulua Urjanlinnan lavalla nähdään muun muassa Matti ja Teppo, Taikakuu Orkesteri sekä Finlanders. Pöytävarauksella pääsee nauttimaan myös lauantain jouluisesta noutopöydästä 17. marraskuuta alkaen aina 15. joulukuuta saakka.

– Alue on saanut uutta potkua loma-asuntojen rakentamisesta. Vuokraajat vaativat tänä päivänä loma-asunnolta mukavuutta ja toimivuutta, joten loma-asunnot ovat kaikki tätä päivää varustelutasoltaan. Matkailualueen täytyy mennä koko ajan kehityksessä eteenpäin, silloin sen vetovoima kasvaa, Pennala lisää.

Lomatontteja Maasydämen alueella myy Metsähallitus/Laatumaa Oulu.

Tarjolla hyvät palvelut

Maasydämen alue on valoisaa ja nurmetettua mäntykangasta järven rannalla. Alueella on 250 caravan-paikkaa, joista 200 on sähköllä. Myös telttailu on sallittu. Kahdesta huoltorakennuksesta löytyvät kaikki peruspalvelut sekä muun muassa A-oikeuksin varustettu ravintola. Suosittu lounaspöytä on tarjolla kesäkuun alusta syykuun loppuun viikonloppuisin lounasaikaan. Pitsaa saa aina ravintolan aukioloaikoina.

Alueella on uusittu lasten leikkimaa. Asvaltoiduilla väylillä pääsee myös esimerkiksi rullaluistelemaan.

Reilu vuosi sitten alueelle valmistui 18-korinen frisbeegolfrata pururadan yhteyteen. Kiekkoja voi vuokrata alueelta. Myös alueen lentopallokenttä on kovassa käytössä.

Puhdasvetisen järven rannalla on kaksi hiekkapohjaista uimarantaa. Alueella on kolme vuokrattavaa saunaa.

Maasydänjärvellä on erinomaiset mahdollisuudet omaehtoiseen liikkumiseen. Alueen lähellä on valaistu pururata ja esimerkiksi järven oi kiertää pitkospuita pitkin. Lähistöltä löytyy myös pidempiä kuntopolkuja. Talvella tarjolla on valaistu hiihtolatu sekä myös moottorikelkkareitistö.

Alueelta voi ostaa kalastuslupia, ja järvestä pääsee narraamaan lohikalaa, ahvenia ja haukia.

Urjanlinna.net

 

Teksti ja kuva Pirjo Rättyä. Artikkeli on julkaistu Caravan-lehdessä 6/2018, Caravan-lehti.fi

 

Lue myös nämä esittelyt

Luonnonläheinen Kielosaari

Luonnonläheinen Kielosaari

Kielosaari sijaitsee Pyhäjoella, 30 kilometriä Kalajoelta pohjoiseen. Alue on vain kilometrin päässä 8-tieltä mutta rauhallinen ja luonnonläheinen.

Uudistuva Rantasarka on elinvoimainen

Uudistuva Rantasarka on elinvoimainen

Rantasarka sijaitsee Pohjanlahden rannalla Virpiniemessä 20 kilometriä Oulusta pohjoiseen. Matkaa alueen omaan rantaan on pienen metsikön läpi muutama kymmenen metriä.

Marjoniemi ammentaa läheltä

Marjoniemi ammentaa läheltä

Pauliina ja Matti Auvisella on kaksi yritystä. Talvella pariskunta pyörittää palvaamoa Haapajärvellä ja kesäisin leirintäaluetta Pyhäjärvellä.