Uudistunut Seinäjoen leirintäalue

Seinäjoen leirintäalue on hienossa kunnossa rakennusten uusimisen jälkeen. Alueelle on myönnetty neljä tähteä.

Seinäjoen leirintäalue sijaitsee kaupunkialueella ollen silti metsän ympäröimä kaikilta suunnilta. Länsireunaa rajaa kirkasvetinen joki.

Karavaanareille on alueen toisessa päässä suuri nurmikenttä, jota rytmittävät muutamat puut ja pensaat. Tilaa löytyy noin sadalle matkailuajoneuvolle. Sähköpaikkoja on 68.

Nurmikentän laidalla metsän reunassa seisoo mökkirivistö. Uusia on rakennettu, ja vanhat on kaikki remontoitu. Alueen toinen pää lähempänä porttia ja toimistorakennusta on metsäisempänä telttailijoiden suosiossa.

Koko alueella on mukavasti tilaa sekä karavaanareille että telttailijoille. Leirintäalue on harvemmin aivan täynnä paitsi kaupungin suurimpien tapahtumien aikaan, joita ovat Tangomarkkinat ja Provinssirock. Tällöin otetaan vastaan myös ennakkovarauksia, normaaliaikoina ei. Tapahtumiin järjestetään bussikuljetuksia alueelta.

Uusi saunarakennus ja huoltorakennus

Portin vierestä on toimistorakennus, jonka yhteydessä toimii kahvila ja terassi. Kahvilan vieressä on lasten leikkipaikka putkiliukumäkineen sekä suuri, vuonna 2018 uusittu minigolfrata.

Portin puoleisesta päästä löytyy keväällä 2019 valmistunut tilaussauna sekä kokoustilat. Saunan ja uimalaiturin välissä kulkee leirintäaluetta halkova yleinen pyöräily- ja kävelytie, mutta se ei itse uimista haittaa. Nakuna saunasta ei kuitenkaan veteen kannata singahtaa. Kaupungin uimarantoja löytyy alueen läheltä kaksi: yksi joen yläjuoksulta, toinen alajuoksun suunnalta.

Uusin rakennus alueella on vuonna 2020 käyttöönotettu huoltorakennus, josta löytyvät vessat ja suihkut sekä pesutupa. Rakennuksen toisen siiven keittiötila on avara ja valoisa. Lännen puoleinen seinä on lasia lattiasta katoon. Moderniin varustukseen kuuluvat kunnolliset liedet liesituulettimineen, kahvinkeitin, mikroaaltouunit ja suuri jääkaappi. Ja mikä tärkeintä, paikat ovat siistit. Ruokailuun on mukavat baaritiskit sekä tavallisia ruokapöytiä. Keittiön edustalla on suuri avoterassi, jossa pöytiä on lisää.

Lajitteluroskikset, kemssan- ja harmaavedentyhjennys sekä vesipiste sijaitsevat huoltorakennuksen takana.

Useita museoita

Seinäjoen leirintäalueelta on keskustaan matkaa reilu kolme kilometriä. Se taittuu helposti polkupyörällä. Alueelta johtaa kaupungille rauhallinen reitti.

Lähistöllä on useita mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja museoita, ja heti leirintäalueen vierestä löytyvät Törnävän kartano ja kesäteatteri sekä Etelä-Pohjanmaan museo useine vanhoine rakennuksineen.

Seinajoenleirintaalue.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Camping Jurvassa uudistussuunnitelmia

Camping Jurvassa uudistussuunnitelmia

Jurva Campingin uudet omistajat ovat Sanna Rinta-Luoma ja Heli Niemi. Aiemmin alueen nimenä on ollut Botnia Camping sekä Sälli Camping.

Komea ja viihtyisä Kalajärvi

Komea ja viihtyisä Kalajärvi

Kalajärven caravan-alue on SF-Caravan Seinäjoen seutu ry:n omistama alue, joka sijaitsee noin 30 kilometriä Seinäjoelta etelään. Pohjanmaalaisella vaatimattomuudella alueen sanotaan olevan ”komia ja viihtyysä alue uimakelpoosen ja kalaasan järven rannas”.

Uudet tuulet puhaltavat Jurvassa

Uudet tuulet puhaltavat Jurvassa

Camping Jurvan nimi oli muutaman vuoden Botnia Camping ja sitä ennen Sälli. Vuoden 2020 alussa omistajaa vaihtanutta aluetta hoitavat nyt Janne Rinta-Luoma, vaimonsa Sanna Rinta-Luoma ja sisko Suvi Tuuri.