Kehittyvä ja kaunis Koivulehto

SF-Caravan Järviseudun Koivulehto sijaitsee Lappajärven etelärannalla pienvenesataman vieressä.

Lappajärvi on harvinainen tekojärvi. Maahan törmännyt meteoriitti muotoili sen noin 80 miljoonaa vuotta sitten. Kraatterijärviä Suomessa on muutama, mutta Lappajärvi on Euroopan suurin.

Järven rannalta löytyy SF-Caravan Järviseutu ry:n oma caravan-alue Koivulehto. Rantametsään on raivattu koivujen rytmittämä kenttä, joka on nurmikkoa ja soraa. Alueen kaikki 52 vaunupaikka on varustettu sähköllä.

Alueen portilla on uusi toimistorakennus, jossa toimii vastaanotto ja kioski. Vanha toimistorakennus on edelleen pystyssä, mutta se on muunnettu asuinmökiksi.

Koivulehdon aluetta laajennettiin pari vuotta sitten. Silloin rakennettiin kymmenkunta caravan-paikkaa. Samalla tila kasvoi tien suuntaan.

Saunoja riittää

Suurempi saunarakennus palvelee edelleen yleisenä saunana, jossa saunotaan naisten vuorolla kello 18 ja miesten vuorolla puolitoista tuntia myöhemmin.

Vanhemman saunan vierelle on rakennettu uusi maksullinen tilaussauna. Hirsisessä rakennuksessa on toisessa päässä pukuhuone ja toisessa löylyhuone. Lauteilta aukeaa avara näkymä isojen ikkunoiden läpi järvelle. Kulku ulos uimaan on suoraan pesuhuoneesta eikä pukuhuoneen kautta. Näin pukeutumistila ja vaatteet säilyvät kuivina.

Kolmas sauna on vanhempi ja pienempi rakennus, jota voi käyttää ilman eri maksua mutta itse lämmittäen. Hiekkapohjainen ranta on sopivasti syvenevä ja lapsillekin sopiva.

Lähellä rantaa on siisti, vuonna 2000 valmistunut huoltorakennus, josta löytyvät vessat, suihkut ja keittiö. Keittiössä on tiskauspaikka, ruuanlaittovälineet sekä mikroaaltouuni, kahvinkeitin ja vedenkeitin. Pyykinpesukin onnistuu.

Huoltorakennustakin on laajennettu. Se on kasvanut pituutta avaran oleskelutilan verran. Valoisassa olo- ja pelihuoneessa on korkeat ikkunat järven suuntaan ja valokateseinät leirin puolella.

Monta grillauspaikkaa

Huoltorakennuksen vieressä on viihtyisä ja hyvin siisti grillikota nimeltään Sopukka. Polttopuut ovat sisällä penkin alla ja pysyvät kuivina. Tämä tila palvelee ympäri vuoden.

Tilavan grillikodan lisäksi uusien vaunupaikkojen vieressä on avoin tulistelupaikka.

Saunan ja toimistorakennuksen lähellä olevasta katoksesta löytyy kaasugrilli, savustusuuni sekä järeä valurautainen puuhella.

Koivulehdon leikkikentän hiekkalaatikko, keinut ja trampoliini on aidattu turvalliseksi lapsille. Pienet pääsevät ajelemaan myös pyörillä, polkuautoilla ja -traktoreilla. Pelivälineitä saa käyttää vapaasti.

Lähialueen nähtävyyksiä ovat Tulivuorikeskus sekä Nelimarkka-museo Alajärvellä. Koivulehdon lahdelman vastarannalla seisoo Ateljee Aution näkötorni.

Sfcjarviseutu-koivulehto.net

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Norrvalla on kuntoilun keskus

Norrvalla on kuntoilun keskus

Norrvalla on Folkhälsanin omistama paikka, jossa järjestetään liikunnallista toimintaa ja koulutusta. Lapsille ja nuorille on valtakunnallisesti tarjolla muun muassa kerho- ja leiritoimintaa sekä uimakouluja.

Åminnen lomakylässä tuoksuu meri

Åminnen lomakylässä tuoksuu meri

Åminne Stugby sijaitsee merenlahden pohjukassa aivan Maalahdenjoen suulla. Leirintäalue on suuri ja melko avoin nurmikenttä, jota puut ja pensaat reunustavat.

Komea ja viihtyisä Kalajärvi

Komea ja viihtyisä Kalajärvi

Kalajärven caravan-alue on SF-Caravan Seinäjoen seutu ry:n omistama alue, joka sijaitsee noin 30 kilometriä Seinäjoelta etelään. Pohjanmaalaisella vaatimattomuudella alueen sanotaan olevan ”komia ja viihtyysä alue uimakelpoosen ja kalaasan järven rannas”.