Kalliojärven Lukkuhaka on hyvin hoidettu

Lukkuhaka sopii tanssivalle karavaanarille, mutta lapsiperheetkin viihtyvät.

Kalliojärven Lukkuhaka on SF-Caravan Pohjanmaa ry:n omistama alue Isossakyrössä. Caravan-paikkoja on kolmella eri alueella loivissa rinteissä sekä lammen rantamilla.

Kausipaikat ovat siistejä, ja komeita kukkaistutuksia on alueella runsaasti. Sähköpaikkoja on tarjolla nyt 165 kappaletta. Vieraillekin on tarjolla runsaasti paikkoja, joskin keskikesällä kannattaa saapua ajoissa. Varapaikkoina toimivat portin ulkopuolella olevat paikat, joita käyttävät myös kello 23 jälkeen saapuvat.

Kalliojärven Lukkuhaka kuuluu Caravan Huiput -ketjuun.

Hyvin hoidettua ja siistiä

Lukkuhaka toimii useiden SF-Caravanin jäsenalueiden tapaan isäntäpäivystyksellä, joka toimii talvellakin viikonloppuisin. Kesällä päivystys on päivittäin. Toimistorakennus on heti portilta.

Alueella on useita huoltorakennuksia, kaikki hyväkuntoisia ja siistejä. Suurimmassa rakennuksessa on sali ja keittiö. Päädyssä toisella puolella on vessat ja suihkut miehille, toisella puolella naisille.

– Viime kesänä valmistui huoltorakennuksen laajennusosa. Uudisrakennuksessa on pesutupa, josta löytyy kaksi pesukonetta ja kuivaus sekä tilava lastenhoitohuone. Pieni lasten wc sekä varastotilaa. Kesävessoja uusitaan parhaillaan, ja niiden pitäisi olla valmiina kesäkauden alkuun mennessä, yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Kujanpää kertoo.

Naisille ja miehille oma saunansa

Yleinen sauna sisältyy majoitushintaan ja lämpiää kesäkaudella päivittäin. Kolmas sauna on tilaussauna. Saunat ovat pienen kirkasvetisen lammen rannalla. Lapsille ranta on turvallinen.

Vastarannalla kohoaa komea harmaa kalliomuuri. Sen lämpimässä ja suojaisessa kainalossa on yleinen uimaranta. Iso hiekkaranta on mukava auringonottoon ja lasten vesileikkeihin.

Alueella on myös muun muassa kesäkeittiö, tarvikemyymälä sekä nuorisotila, jossa on tietokonepelejä ja biljardi. Lisäksi löytyy myös pallokenttä ja petanquekenttä.

Aidattu leikkipuisto on uusittu kesällä 2019.

Varttuneempien leikkipaikkana on mäen päällä tilava paviljonki. Siellä järjestetään erilaisia tilaisuuksia sekä tietysti lauletaan karaokea ja pannaan jalalla koreasti.

Naapurissa, kallion toisella puolella olevassa Kalliojärven Viihdekeskuksessa on mökkejä, grillikahvila, rantaravintola ja muun muassa minigolfrata. Tansseja järjestetään keväästä syksyyn joka viikonloppu ja kesäisin myös viikolla.

Reilun kilometrin päässä on Marjamäen näkötorni ja laavu.

Noin neljän kilometrin päästä löytyy Kyrö Distillery -tislaamo, jossa voi vierailla. Tislaamon valikoimiin kuuluu muun muassa palkittu Napue Gin sekä niin ajankohtainen uutuus käsidesi.

Lukkuhaka.fi

Teksti ja kuva Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Oiva perhealue meren rannalla

Oiva perhealue meren rannalla

Kaskisten kaupunki on rakennettu saarelle tiukasti ruutukaavaan. Pohjois-eteläsuunnassa katuja on kahdeksan ja poikittain alun toistakymmentä.

Uudet tuulet puhaltavat Jurvassa

Uudet tuulet puhaltavat Jurvassa

Camping Jurvan nimi oli muutaman vuoden Botnia Camping ja sitä ennen Sälli. Vuoden 2020 alussa omistajaa vaihtanutta aluetta hoitavat nyt Janne Rinta-Luoma, vaimonsa Sanna Rinta-Luoma ja sisko Suvi Tuuri.

Åminnen lomakylässä tuoksuu meri

Åminnen lomakylässä tuoksuu meri

Åminne Stugby sijaitsee merenlahden pohjukassa aivan Maalahdenjoen suulla. Leirintäalue on suuri ja melko avoin nurmikenttä, jota puut ja pensaat reunustavat.