Leirintää villieläinten naapurissa

Ähtärin eläinpuisto on Suomen vanhin luonnonmukainen eläinpuisto. Vuonna 2023 puisto täyttää 50 vuotta.

Ähtäri Zoossa vieraileville karavaanareille löytyy majapaikka heti eläinpuiston vierestä järven rannalta. Suurin osa leirintäalueen vieraista on lapsiperheitä. Alueella on leikkipaikka, minigolf ja hyvät hiekkapohjaiset uimarannat sekä pitkä vesiliukumäki. Maksuton rantasauna lämpiää joka päivä kello 14 alkaen.

Matkailuajoneuvopaikkoja alueella on sata, joista 80 sähköllä. Alueelta löytyy myös laadukkaita lomamökkejä.

Caravan-paikat ovat loivassa nurmikkorinteessä järven rannalla, ja osa niistä on aivan rannassa. Vaunupaikkojen taskut on mukavasti erotettu pensasaidoilla. Osa paikoista on läpiajettavia ja siten helppoja isoille yhdistelmille.

Huoltorakennuksia on kaksi. Niistä löytyvät vessat ja suihkut, suurehkot keittiöt sekä kemssan tyhjennys. Uudemmat huoltotilat ovat portilla samassa rakennuksessa toimiston, ravintolan ja terassin kanssa.

Ravintolassa on tarjolla muun muassa artesaanipitsoja. Toimistosta saa elintarvikkeita sekä vuorokauden rannekkeita eläinpuistoon. Toinen huoltorakennus ja telttailualue löytyvät alueen toisesta päästä.

Grillipaikkoja leirintäalueella on kaksi. Uudemmassa lähellä päärakennusta on kaksi maksutonta kaasugrilliä ja useita ruokapöytiä.

Luontopolkuja

Caravan-alueen kulmalta alkaa Kierinniemen luontopolku sekä Nallenpolku, joka vie reilun puolen kilometrin päähän Roomuniemen grillikodalle. Reitit sopivat myös maastopyöräilyyn. Zoo-Rent vuokraa läskipyöriä, soutuveneitä sekä sup-lautoja.

Eläinpuistoon on kaksi sisäänkäyntiä. Toinen niistä on aivan leirintäalueen porttia vastapäätä. Pääsisäänkäynnin yhteydessä toimii kahvila sekä pehmoleluja pullisteleva matkamuistomyymälä. Pääportin vierellä on myös uusi seikkailuhuvipuisto Flowpark, jossa keikutaan puiden väliin rakennetuilla kiipeilyradoilla.

Pääportin lähellä on kotieläintila, jossa astutaan aikaan ennen traktoreita. Tilalla on 1900-luvun alun pihapiiri rakennuksineen, laitumineen ja kotieläimineen.

Lähes 50 vuotta toimintaa

Vuonna 1973 villieläinpuiston ensimmäinen eläin oli hirvi nimeltään Köpi. Pari vuotta myöhemmin puistoon saatiin susia ja ilveksiä. Nykyisin puistossa majailee jo noin 60 eri eläinlajia.

Pääportin vierestä löytyy alueen suosikkinähtävyys Pandatalo, jossa voi seurailla Lumen ja Tuiskun oleilua ja ruokailua. Muista olla pandatalossa hiljaa. Pandoilla on herkkä kuulo.

Eläinpuiston aitaukset on rakennettu kuusimetsään, jossa kiertää kolmen kilometrin pituinen reitti. Matkan varrella on virkistäytymispisteitä, kaksi ravintolaa ja kolme grillipaikkaa. Pääportilta saa kärryjä, joilla voi kuskata perheen pienimpiä.

Ahtarizoo.fi

Teksti ja kuva: Antti Henttonen

Lue myös nämä esittelyt

Åminnen lomakylässä tuoksuu meri

Åminnen lomakylässä tuoksuu meri

Åminne Stugby sijaitsee merenlahden pohjukassa aivan Maalahdenjoen suulla. Leirintäalue on suuri ja melko avoin nurmikenttä, jota puut ja pensaat reunustavat.

Pieni caravan-alue kartanomiljöössä

Pieni caravan-alue kartanomiljöössä

Orisbergin leirintäalue sijaitsee kaukana pääteistä hiljaisella maaseudulla. Kyltti portilla kehottaakin ottamaan muut huomioon niin, että ”loman ja levon rauha säilyy kaikilla”.

Camping Jurvassa uudistussuunnitelmia

Camping Jurvassa uudistussuunnitelmia

Jurva Campingin uudet omistajat ovat Sanna Rinta-Luoma ja Heli Niemi. Aiemmin alueen nimenä on ollut Botnia Camping sekä Sälli Camping.